Κυριακή, 6 Ιουνίου 2021

Αποσύρονται τρόφιμα από την Κυπριακή αγορά – Δείτε για ποια πρόκειται./Μεταβαίνει στην Εσθονία για σειρά επαφών ο ΥΠΕΞ./Πρώτα αναγνώριση και μετά… κοπιάστε.

Το Υπουργείο Υγείας πληροφορεί το καταναλωτικό κοινό ότι οι Υγειονομικές Υπηρεσίες του Υπουργείου έχουν λάβει σχετική ενημέρωση, μέσω του Συστήματος International Food Safety Authorities Network (INFOSAN), σύμφωνα με την οποία η εταιρεία Eat Real στο Ηνωμένο Βασίλειο ανακαλεί τα προϊόντα Eat Real Puff products, Mamia Organic Carrot Puffs και Mamia Organic Tomato Wheels (επισυνάπτεται αναλυτικός πίνακας), επειδή μπορεί να περιέχουν γάλα, χωρίς να αναγράφεται στην ετικέτα τους (κατάλογο των συστατικών) κατά παράβαση των διατάξεων της ισχύουσας νομοθεσίας για την σήμανση των τροφίμων. Σύμφωνα με την πληροφόρηση, τα εν λόγω προϊόντα κυκλοφόρησαν και στην κυπριακή αγορά. Το γάλα συγκαταλέγεται στις αλλεργιογόνες ουσίες και μπορεί να προκαλέσει προβλήματα υγείας σε άτομα που είναι αλλεργικοί σε αυτό.
 
Οι Υγειονομικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας βρίσκονται στην διαδικασία ενημέρωσης των εμπλεκόμενων εταιρειών που εισάγουν και διακινούν τα εν λόγω προϊόντα στην κυπριακή αγορά, για άμεση ανάκληση / απόσυρση όλων των ποσοτήτων των εμπλεκόμενων παρτίδων.
 
Επειδή, όμως, ενδέχεται κάποια ποσότητα των εν λόγω παρτίδων των τροφίμων να βρίσκεται ήδη στην κατοχή καταναλωτών που είναι αλλεργικοί στο γάλα, αυτοί προτρέπονται όπως αποφύγουν να τα καταναλώσουν και να τα επιστρέψουν στους χώρους από όπου το αγόρασαν.
 

Product details: Product name

Pack size

Best before date

Eat Real Quinoa Puffs White Cheddar

40g, 113g

All best before dates up to and including end of May 2022

Eat Real Quinoa Puffs Mediterranean

40g, 113g

All best before dates up to and including end of May 2022

Eat Real Quinoa Puffs Jalepeno & Cheddar

40g, 113g

All best before dates up to and including end of May 2022

Eat Real Quinoa & Kale Puffs White Cheddar

40g,113g

All best before dates up to and including end of May 2022

Eat Real Quinoa & Kale Puffs Jalepeno & Cheddar

40g, 113g

All best before dates up to and including end of May 2022

Mamia Organic Carrot Puffs

20g

All date codes

Mamia Organic Tomato Wheels

20g

All date codes

 sigmalive.com   

Μεταβαίνει στην Εσθονία για σειρά επαφών ο ΥΠΕΞ.

Μεταβαίνει στην Εσθονία για σειρά επαφών ο ΥΠΕΞ – Επί τάπητος διμερείς σχέσεις και εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή.


 

Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Χριστοδουλίδης αναχωρεί σήμερα το βράδυ για το Τάλιν της Εσθονίας, όπου αύριο, Δευτέρα 7 Ιουνίου, θα πραγματοποιήσει σειρά επαφών στο πλαίσιο επίσκεψης εργασίας.

Το πρωί, ο κ. Χριστοδουλίδης θα έχει αρχικά κατ’ ιδίαν συνάντηση και αμέσως μετά διευρυμένες διαβουλεύσεις με την Υπουργό Εξωτερικών της Εσθονίας, κα. Eva-Maria Liimets. Κατά τις διαβουλεύσεις, θα ανασκοπηθούν οι διμερείς σχέσεων των δύο χωρών και θα εξεταστούν συγκεκριμένοι τρόποι περαιτέρω ενίσχυσης τους, μεταξύ άλλων, στους τομείς του εμπορίου, του τουρισμού, της έρευνας και καινοτομίας, και του ψηφιακού μετασχηματισμού, ενώ θα προετοιμαστεί και η επικείμενη επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Νίκου Αναστασιάδη, στη χώρα. Θα συζητηθούν επίσης οι τελευταίες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, το Κυπριακό, θέματα από την τρέχουσα ατζέντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένων των σχέσεων ΕΕ-Τουρκίας, της Νότιας Γειτονίας και της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης, καθώς και περιφερειακά και διεθνή θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Αργότερα, ο κ. Χριστοδουλίδης θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου της Εσθονίας, κ. Jüri Ratas, μετά την ολοκλήρωση της οποίας θα συναντηθεί επίσης με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Κοινοβουλίου, κ. Marko Mihkelson.

Τέλος, μετά από σχετική πρόσκληση, ο Υπουργός Εξωτερικών θα επισκεφτεί το Κέντρο Ενημέρωσης για την Καινοτομία και την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση της Εσθονίας, όπου θα έχει συνάντηση με τη Διευθύντρια του Κέντρου, κα Ave Lauringson και θα ενημερωθεί για θέματα ψηφιακής μεταρρύθμισης, στα οποία η Εσθονία αποτελεί πρωτοπόρο ανά το παγκόσμιο.

cyprustimes.com

Πρώτα αναγνώριση και μετά… κοπιάστε.

Η κατοχική Τουρκία θέτει ως προϋπόθεση για την επανέναρξη συνομιλιών την αναγνώριση του ίσου διεθνούς καθεστώτος και της κυριαρχίας των Τουρκοκυπρίων και τούτο να υιοθετηθεί από το Συμβούλιο Ασφαλείας.

Αυτό τον όρο επαναλαμβάνει με επιστολές του προς του ομολόγους τους των πέντε μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας ( με  κοινοποίηση προς τον Γ.Γ. του ΟΗΕ), ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Στη δισέλιδη επιστολή του, ημερομηνίας 24 Μαΐου, ο Τούρκος αξιωματούχος, ζητά εν πολλοίς ανατροπή της υφιστάμενης βάσης συνομιλιών και επιμένει σε λύση δυο κρατών. Στο ίδιο μήκος κύματος και η επιστολή του κατοχικού ηγέτη, Ερσίν Τατάρ, προς τον Γενικό Γραμματέα Αντόνιο Γκουτέρες, ημερομηνίας 18 Μαΐου. Η επιστολή Τατάρ, έκτασης έξι σελίδων, καταπιάνεται με το παρελθόν και την ιστορία του Κυπριακού με μπόλικο 1963 ενώ σε ό,τι αφορά το διά ταύτα, επαναλαμβάνει τη θέση για αναγνώριση του ψευδοκράτους. 

Είναι σαφές πως εκείνο που θέλει η τουρκική πλευρά να αναδείξει μέσα από τις επιστολές, που ακολουθούν εκείνες που διαβίβασε η Λευκωσία διά του Προέδρου και του υπουργού Εξωτερικών, είναι το «όραμα» της. Εκείνο, δηλαδή, που έχει εκφρασθεί μέσα από το έγγραφο, που κατατέθηκε από τον Τατάρ στη διάρκεια της άτυπης Πενταμερούς Διάσκεψης στη Γενεύη ( 27-29 Απριλίου). Ένα «όραμα», το οποίο περνά μέσα από την αναγνώριση του ψευδοκράτους. Εκείνο που συζητά η τουρκική πλευρά  μετά που θα αναγνωριστεί «ίσο διεθνές καθεστώς» είναι οι μελλοντικές σχέσεις των «δυο ανεξαρτήτων κρατών» σε θέματα περιουσιακού, ασφάλειας, συνοριακών διευθετήσεων καθώς και τις σχέσεις με την Ε.Ε. 

philenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου