Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2018

Ένταση στα Καρντάκ(Ίμια).

Δύο δηλώσεις στην ΕΕ έλαβαν χώρα ,σε κατάσταση συναγερμού κατά της Τουρκίας. Η ένταση στα Kαρντάκ(Ιμια) συνεχίστηκε σήμερα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν 11 Τουρκικά πλοία και 8 ελληνικά πλοία στην περιοχή. Το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε σήμερα τον πρέσβη της Τουρκίας στο Υπουργείο στην Αθήνα.Kardak gerilimi... Bugün neler yaşandı

Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι πολύ σκληρός με την Ελλάδα σήμερα.
Σύμφωνα με την έκθεση του DHA, στις 14:30, 2 απειλητικές βάρκες και 2 ακτοπλοϊκές βάρκες που συνδέονται με τη Διοίκηση Ναυτικών Δυνάμεων έφτασαν. Ο αριθμός των τουρκικών πλοίων αυξήθηκε σε 11 και ο αριθμός των ελληνικών ακτοπλοϊκών σκαφών αυξήθηκε σε 8.
Στις 14.45 ώρες από τη Λέρο της Ελλάδας ήρθαν δύο ελληνικά σκάφη στις βραχονησίδες Καρντάκ(Ιμια).
Παρατηρήθηκε ότι τα τουρκικά και τα ελληνικά σκάφη περιστασιακά παρακολουθούσαν το ένα το άλλο σε απόσταση 80-100 μέτρων, ενώ άλλα σκάφη παρατηρούνταν σε στάση σε απόσταση 1 έως 2 μιλίων από τα βράχια.
Η ΕΕ προειδοποίησε  ενάντια σε οποιαδήποτε πρόκληση στα ύδατα του Αιγαίου. Ο εκπρόσωπος και Πρόεδρος της Επιτροπής της ΕΕ, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ ,κήρυξε την Τουρκία «Οι σχέσεις στις δύο γειτονικές χώρες πρέπει να είναι ενάντια σε ενέργειες που μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο την απόσταση» A,όπως ονομάζεται. Ο εκπρόσωπος είπε ότι τα χωρικά ύδατα της Τουρκίας στην ΕΕ και τον εναέριο χώρο των χωρών, θα πρέπει να τον σέβεται η Τουρκία μαζί με τα κυριαρχικά δικαιώματα , είπε.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δήλωσε ότι το Ελληνικό Λιμενικό σκάφος συγχρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την Προστασία των Συνόρων και την Ακτοφυλακή". Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής δήλωσε ότι η συμφωνία αφορούσε και τους φορολογούμενους στην Ευρώπη. Η ΕΕ αναφέρθηκε και στα θέματα της Κύπρου,με το γεωτρύπανο της ENI στην περιοχή,με την Τουρκική παρενόχληση,και μία δήλωση που δυσαρέστησε την Άγκυρα ,για τα διακαιώματά της στην Αν.Μεσόγειο.
http://www.hurriyet.com.tr/dunya/egede-gerilim-artarken-ab-tarafini-secti-40740875
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΧΟΥΡΙΕΤ : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.