Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2018

Ο Μάρκοβιτς ελπίζει για συνοριακή συμφωνία με το Μαυροβούνιο.


Ο Πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου Ντούσκο Μάρκοβιτς δήλωσε σήμερα στην Πρίστινα ότι η οριοθέτηση με το Μαυροβούνιο και το Κοσσυφοπέδιο θα βρει την καλύτερη λύση.

Ο Μάρκοβιτς κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο Κοσσυφοπέδιο δήλωσε ότι με τον Πρωθυπουργό του Κοσσυφοπεδίου Ραμούς Χαραντινάι έχει επίσης μιλήσει για το πολύ φημολογούμενο θέμα, το θέμα της συνοριακής σήμανσης.

Αν και, σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό του Μαυροβουνίου, η διαδικασία αυτή έχει λήξει με την επικύρωση της συμφωνίας στο Κοινοβούλιο από το κράτος του, αλλά ανέφερε και πάλι ότι οι καλές γειτονικές χώρες θα βρουν λύση.
Ενθουσιασμένος που θα βρεθεί μια καλή λύση είναι ο οικοδεσπότης του Μάρκοβιτς. Ο πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου Ραμούς Χαραντινάι δήλωσε ότι σύντομα θα υπάρξει λύση όσον αφορά την οριοθέτηση, αν και είναι αντίθετη με την ισχύουσα συμφωνία.
Ο Χαραντινάι έλαβε την υποστήριξη των ομολόγων του, η οποία θα στηρίξει το Κοσσυφοπέδιο στην πορεία του προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ αλλά και οικονομικά.
Ο Μάρκοβιτς επίσης δήλωσε ότι πρότεινε την υπογραφή συμφωνίας συνεργασίας μεταξύ των Εμπορικών Επιμελητηρίων και των δύο κρατών.
Ενώ ο Χαραντινάι ανέφερε επίσης ότι η θέση της κοινότητας του Μαυροβουνίου που ζει στο Κοσσυφοπέδιο θα ρυθμίζεται από το νόμο. Ενώ λέει ότι χαίρεται για την άφιξη στρατιωτών του Μαυροβουνίου ως στρατιωτών του ΝΑΤΟ που τους αποκαλούν ειρηνικούς στρατιώτες.
Η επίσκεψη του πρωθυπουργού του Μαυροβουνίου είναι η πρώτη μετά τη δήλωση της ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου το 2008.
Ο πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου τιμήθηκε με κρατικές διακρίσεις.
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΚΟΣΟΒΑΡΙΚΗ KOSOVA PRESS : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.