Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2017

Άστανα: Οι ρωσικές υπηρεσίες πρόλαβαν μεγάλο μακελειό;


Οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες φέρονται να έσωσαν τη ζωή του αντιπροσώπου της Συρίας στις ειρηνευτικές συνομιλίες που διεξάγονται στην πρωτεύουσα του Καζακστάν, Άστανα, εξαρθρώνοντας ισλαμιστικό πυρήνα που σκόπευε να ανατιναχθεί δίπλα του. Ήταν μάλιστα τόσο κοντά ο επίδοξος βομβιστής αυτοκτονίας στην εκτέλεση του σχεδίου, καθώς είχε εμφανιστεί στην περιοχή που θα περνούσε πεζός ο Μπασάρ Αλ Τζαφάρι, φορώντας στολή αστυνομικού της αστυνομίας του Καζακστάν…

Την είδηση που δημοσιεύει ο συνήθως καλά πληροφορημένος ιστοχώρος, από ρωσικές κυρίως πηγές, «dimpenews.com», τη μεταφέρουμε με κάθε επιφύλαξη καθώς δεν έχουμε προσωπική γνώση του θέματος, αν και στο παρελθόν έχει μεταφέρει σημαντικές εξελίξεις στο θέμα της Συρίας που επιβεβαιώθηκαν. Εν αναμονή λοιπόν επισήμων στοιχείων, σε ένα «μέτωπο» που βρίσκεται παγιδευμένη η Τουρκία, ας δούμε την είδηση.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ευτυχώς που το κτίριο που θα εισερχόταν στεγάζονταν οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες και αντελήφθησαν γρήγορα ότι κάτι δεν πάει καλά, με αποτέλεσμα να επέμβουν με τρόπο που δεν άφηνε περιθώρια αντίδρασης, εξουδετερώνοντας τον επικίνδυνο τρομοκράτη και σώζοντας τη ζωή του Σύρου που είναι μόνιμος αντιπρόσωπος της Συρίας στα Ηνωμένα Έθνη, καθώς επίσης και τη ζωή του αφελή βομβιστή αυτοκτονίας…
Ο συλληφθείς που φέρεται να ομολόγησε τα πάντα (αν ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά δεν είχε και πολλές επιλογές) κάποτε ίσως και να τους ευγνωμονεί. Μαζί του συνελήφθησαν και πέντε μέλη του ισλαμιστικού εξτρεμιστικού πυρήνα, με τους Ρώσους να εξασφαλίζουν τυπική άδεια από τις αρχές του Καζακστάν για να τους ανακρίνουν.

«Φιλικά» φανταζόμαστε, καθώς χρησιμοποιούσαν ρωσικά διαβατήρια, άρα το πρόβλημα που είναι σοβαρό, βρίσκεται εντός της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Τα στοιχεία και το υλικό γενικότερα που έχει βρεθεί και κατασχεθεί, δημιουργεί αισιοδοξία ότι οι έρευνες θα φέρουν αποτελέσματα.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.