Σάββατο, 7 Ιανουαρίου 2017

Στη Γερμανία τα πρώτα τανκς του ΝΑΤΟ που θα «κοιτάζουν» την Μόσχα!


Από την Παρασκευή άρχισαν να καταφτάνουν στη βόρεια Γερμανία αμερικάνικα τεθωρακισμένα και θωρακισμένα οχήματα, που θα εξοπλίσουν την νέα μηχανοκίνητη δύναμη των ΗΠΑ στην ανατολική Ευρώπη. Η αποστολή έγινε μετά τις εντεινόμενες ανησυχίες του ΝΑΤΟ για ρωσικό επεκτατισμό.

Στη Γερμανία θα φτάσουν εντός των επόμενων ημερών συνολικά 87 τανκ πρώτης γραμμής, τύπου Abrams, και περισσότερα από 130 οχήματα μεταφοράς προσωπικού, τύπου Bradley. Αυτή αποτελεί και μια από τις μεγαλύτερες αποβάσεις αμερικανικού οπλισμού στην ανατολική Ευρώπη μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης.
Περίπου 4.000 αμερικανικοί στρατιώτες θα επανδρώσουν τα οχήματα και αναμένεται να φτάσουν μέσα στον Ιανουάριο. Η διάρκεια της επιχείρησης είναι άγνωστη, καθώς η κυβέρνηση του απερχόμενου προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα, είχε κάνει λόγο για δύναμη που θα παραμείνει στην περιοχή για το ορατό μέλλον, με στελεχώσεις ανά εννέα μήνες.
Αρχικά θα γίνει μια μεγάλη στρατιωτική άσκηση στην Πολωνία και στη συνέχεια οι δυνάμεις θα διαμοιραστούν σε επτά ανατολικοευρωπαϊκές και νοτιοευρωπαϊκές χώρες. Το αρχηγείο τους θα βρίσκεται στη Γερμανία.
Ακόμα τρεις NATOϊκές μονάδες, έως 1.000 ανδρών η κάθε μία, θα σταλούν στις τρεις βαλτικές χώρες από τη Γερμανία, τη Βρετανία και τον Καναδά, ώστε η Συμμαχία να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις της περί αντιμετώπισης δυνητικής ρωσικής απειλής στο ανατολικό της άκρο.
Η Μόσχα βλέπει την κίνηση της Συμμαχίας ως πρόσκληση κοντά στα σύνορα της, ενώ το ΝΑΤΟ κάνει λόγο για αμυντική αποστολή.
http://dialogos.com.cy/blog/sti-germania-ta-prota-tanks-tou-nato-pou-tha-kitazoun-tin-moscha/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.