Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

Μεταφέρουν στην Αθήνα τους πρόσφυγες που έχουν εγκλωβιστεί στην Ειδομένη.

Την απόφαση της κυβέρνησης να φέρει στην Αθήνα όσους πρόσφυγες και μετανάστες έχουν εγκλωβιστεί στην Ειδομένη μετά την απόφαση των αρχών των Σκοπίων να επιτρέπουν τη διέλευση των συνόρων μόνο σε Αφγανούς, Σύρους και Ιρακινούς ανακοίνωσε ο Γιάννης Μουζάλας.Μεταφέρουν στην Αθήνα τους πρόσφυγες που έχουν εγκλωβιστεί στην Ειδομένη

Στην Αθήνα αποφάσισε να μεταφέρει τους πρόσφυγες που έχουν εγκλωβιστεί στην Ειδομένη, η ελληνική κυβέρνηση, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Μετανάστευσης Γιάννης Μουζάλας.
«Δεν πιστεύουμε ότι θα ανοίξουν τα σύνορα. Έχουμε μια εκστρατεία να τους πάρουμε από την Ειδομένη και να τους φέρουμε στην Αθήνα. Είναι προφανές ότι δεν μπορεί για 9 ημέρες να είναι κλειστή η σιδηροδρομική γραμμή» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μουζάλας μιλώντας στον Alpha989 και πρόσθεσε:«Έχουμε δομές να τους φιλοξενήσουμε. Ελπίζω η λύση που θα δώσουμε να είναι αξιοπρεπής».
Οσον αφορά την απόφαση των Σκοπίων να κλείσουν τα σύνορα, ο κ. Μουζάλας σχολίασε  «αυτό που γίνεται στην Ειδομένη είναι παραβίαση του διεθνούς δικαίου. Η κατηγοριοποίηση του πρόσφυγα με βάση την εθνικότητα είναι παράνομη».
Ο κ. Μουζάλας τόνισε, επίσης, ότι στην Κω θα γίνει κέντρο ταυτοποίησης προσφύγων προειδοποιώντας ότι «αν η Κως θέλει να μην περάσει το περσινό καλοκαίρι πρέπει να δεχτεί το κέντρο ταυτοποίησης των προσφύγων, αποτελεί υποχρέωση της χώρας στην ΕΕ και θα γίνει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου