Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

Ρωσική αεροπορία στη Συρία: και παραβιάσεις του ισραηλινού ΕΧ!

Su24SyriaΣύμφωνα με δημοσιεύματα του ισραηλινού Τύπου που επικαλούνται δηλώσεις του διευθυντή πολιτικο-στρατιωτικών υποθέσεων του ισραηλινού υπουργείου Άμυνας, του γνωστού μας απόστρατου στρατηγού Amos Gilad υπήρξαν «πολλαπλές παραβιάσεις του ισραηλινού εναερίου χώρου από ρωσικά αεροσκάφη, από την ημέρα που η ρωσική εκστρατευτική δύναμη ξεκίνησε επιχειρήσεις από την Λαττάκεια. Σύμφωνα όμως με τον ισραηλινό αξιωματούχο το υφιστάμενο πρωτόκολλο μεταξύ των δυο πλευρών απέτρεψε την κλιμάκωση αυτών την επεισοδίων. Το πρωτόκολλο αυτό συμφωνήθηκε και τέθηκε σε ισχύ μετά την επίσκεψη του Ισραηλινού
πρωθυπουργού Νετανιάχου στο Μόσχα στις 22 Σεπτεμβρίου (πριν την έναρξη των ρωσικών αεροπορικών επιχειρήσεων). Να υπενθυμίσουμε ότι αντίστοιχο πρωτόκολλο ισχύει και μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας, που δεσμεύει από αμερικανικής πλευράς και χώρες οι οποίες συνασπίζονται με την Ουάσιγκτον στις επιχειρήσεις κατά του ISIS.
Το τελευταίο χρονικό διάστημα, η Μόσχα έχει εδραιώσει κανάλι επικοινωνίας σε διπλωματικό και αμυντικό επίπεδο με το Τελ-Αβίβ, καθώς το Ισραήλ δείχνει ανοχή στην πολεμική δραστηριοποίηση της Χεζμπολάχ στη Συρία, όσο δε σημειώνονται επιθέσεις της αναφερόμενης σιιτικής οργάνωσης στη συνοριαική γραμμή του και όσο η Ρωσία τηρεί την υπόσχεσή της, να μην παραδώσει στη Χεζμπολάχ αμυντική τεχνολογία που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια του Ισραήλ. Πλήρης ανάλυση του πολύπλοκου διπλωματικο-στρατιωτικού τοπίου στην Μέση Ανατολή υπάρχει στο τεύχος μας που κυκλοφορεί Τετάρτη 02 Δεκεμβρίου.
MsaR Incident
Στο μεταξύ η ρωσική πλευρά έδωσε στη δημοσιότητα τη δική της έκδοση σε ότι αφορά το περιστατικό της κατάρριψης του Su-24. Σύμφωνα με αυτή, ένα ζευγάρι Su-24M/M2 εκτελούσε αποστολή προσβολής στόχων στην περιοχή Kepir-Motlu-Zahiya με τα αεροπλάνα φορτωμένα με βόμβες OFAB-250-270, έχοντας απογειωθεί στις 09:42 (ώρα Μόσχας). Σύμφωνα με την ρωσική τακτική που φαίνεται να ακολουθείται, τα «Fencer» περιπολούσαν από τις 09:52 στην περιοχή μέχρι την αποκάλυψη και επισήμανση στόχων από άλλα μέσα (επίγειους παρατηρητές, άλλα αεροπλάνα;) πετώντας σε ύψη 17.000-18.000 ποδών (τυπική τακτική παραμονής εκτός των απειλών MANPADS. Στις 10:17 πήραν την έγκριση προσβολής και τα πληρώματα βομβάρδισαν δυο στόχους και ξεκίνησαν την διαδικασία για μια δεύτερη διέλευση από την περιοχή. Στη διάρκεια αυτής της διαδικασίας και ενώ, σύμφωνα πάντα με τους ρωσικούς ισχυρισμούς, τα δυο Su-24 προσέβαλαν στις 10:24 με βόμβες δυο στόχους 5,5 χιλιόμετρα από τα συρο-τουρκικά σύνορα, δέχθηκαν τα πυρά των τουρκικών αεροσκαφών σε CAP. Οι Ρώσοι μάλιστα ισχυρίζονται ότι τα δικά τους ραντάρ και το κέντρο ελέγχου περιοχής επισήμανε τα δυο τουρκικά F-16 να πετούν με κατεύθυνση 190 μοιρών (δηλαδή προς την μεθόριο) με ταχύτητα 810 χ.α.ώ., πραγματοποιώντας την εκτόξευση του πυραύλου από απόσταση 5-7 km. Η εκτόξευση έγινε σε βύθιση με αποτέλεσμα –κατά την ρωσική πάντα εκδοχή- τα τουρκικά μαχητικά να πέσουν κάτω από τον ορίζοντα κάλυψης των ρωσικών ραντάρ (σημειώστε ότι κατά τα φαινόμενα τα ρωσικά ραντάρ βρίσκονται όλα στη βάση Ηmeimim, δηλαδή πρακτικά στο επίπεδο της θάλασσας και με προβλήματα κάλυψης κάτω από ένα –σημαντικό- ύψος). Στη φάση αυτή η Μόσχα ισχυρίζεται ότι τα F-16 μπήκαν στον συριακό εναέριο χώρο σε βάθος 2 χιλιομέτρων όπου και παρέμειναν για 40 περίπου δευτερόλεπτα.
Σύμφωνα με την ρωσική πλευρά τα παραπάνω τεκμηριώνουν ότι η Άγκυρα είχε δημιουργήσει συνθήκες ενέδρας που υλοποίησε στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Προφανώς η αλήθεια βρίσκεται κάπου ενδιάμεσα με κοινό σημείο το θέμα της ενέδρας που ουσιαστικά ούτε η Τουρκία αρνείται για την… 17 δευτερολέπτων εμπλοκή.              https://ptisidiastima.wordpress.com/2015/11/29/%cf%81%cf%89%cf%83%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%b1%ce%b5%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%bf%cf%81%ce%af%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%b7-%cf%83%cf%85%cf%81%ce%af%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%b1%ce%b2%ce%b9/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου