Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

Χωρίς ενημέρωση για 24 ώρες – Οι δημοσιογράφοι απεργούν αντιδρώντας στην κατεδάφιση του ασφαλιστικού συστήματος.

Χωρίς ενημέρωση για 24 ώρες από τις 6 το πρωί της Τετάρτης έως τις 6 το πρωί της Πέμπτης 3 Δεκεμβρίου, λόγω της απεργίας που προκήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών και στην οποία αποφάσισε να συμμετάσχει το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας.

Στην απεργιακή κινητοποίηση συμμετέχει και η συντακτική ομάδα του onlarissa.gr
Με την κινητοποίηση ο δημοσιογραφικός κόσμος συμμετέχει στην πανελλαδική απεργία που προκήρυξαν η ΓΣΣΕ και η ΑΔΕΔΥ για τις 3/12, αντιδρώντας στην κατεδάφιση του ασφαλιστικού συστήματος.
Οι δημοσιογράφοι σε εφημερίδες, περιοδικά, δημόσια, δημοτικά και ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά Μέσα, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γραφεία Τύπου (και των ΟΤΑ), διαδικτυακά Μέσα και σε κάθε άλλο χώρο εργασίας απεργούν και, σύμφωνα με το πλαίσιο της ΠΟΕΣΥ, διεκδικούν:
  • Τη διατήρηση του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ ως ανεξάρτητου, ενιαίου και αυτοτελούς Ταμείου στα ΜΜΕ με ένταξη στην ασφάλισή του όλων των κατηγοριών εργαζομένων στα Μέσα Ενημέρωσης.
  • Τη διασφάλιση του Αγγελιοσήμου, με επέκτασή του στα διαδικτυακά ΜΜΕ, ως πόρου χρηματοδότησης των Ταμείων μας κύριας και επικουρικής ασφάλισης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου