Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

Ένοπλοι πυρήνες τζιχάντ σε Αλβανία και Κόσσοβο.. Πρόκληση των Ιμάμηδων μέσα στο δικαστήριο.


isisΑνεξέλεγκτη θεωρείται, από έγκυρους διπλωματικούς κύκλους, η δράση ακραίων ισλαμιστικών κύκλων στην Αλβανία, το Κόσσοβο και τη Βοσνία. Και η δράση αφορά δύο σκέλη. Το ένα είναι η συμμετοχή υπηκόων των χωρών αυτών στις τάξεις του ISIS και το δεύτερο η επιστροφή των «μυημένων» και η δραστηριότητα που μπορούν να αναπτύξουν σε οποιαδήποτε χώρα της Ευρώπης.
Η ανησυχία είναι έντονη και ο προβληματισμός μεγάλος. Στο κέντρο των Τιράνων, η αστυνομία προχώρησε σε ελεγχόμενη έκρηξη, μηχανισμού που είχε τοποθετηθεί σε ισλαμικό σχολείο.

Εν τω μεταξύ, σάλο έχει προκαλέσει το παραλήρημα των Ιμάμηδων μέσα στην αίθουσα του Ειδικού Δικαστηρίου των Τιράνων. Οι Ιμάμηδες είχαν συλληφθεί προ έτους με την κατηγορία της διασποράς θρησκευτικού μίσους και στρατολόγησης Αλβανών υπηκόων για τα μέτωπα της Συρίας και του Ιράκ.
Ένας από τους κατηγορούμενους, ο Γκεντς Μπάλα, ιμάμης ενός τζαμιού στα Τίρανα καταφέρθηκε απειλητικά κατά του Εισαγγελέα και του δικαστικού σώματος αλλά και κατά του Πρωθυπουργού για τον οποίο είπε ότι σύντομα θα πληρώσει καθώς είναι μασόνος - ζωγράφος.
imamides tirΟ άλλος κατηγορούμενος Φαντίλ Μουσλιμάνι απειλητικά επίσης φώναζε ότι η Αλβανία τελεί υπό σκλαβιά και μόνο το ISIS θα την επαναφέρει στην ελευθερία.
Τρίτος κατηγορούμενος ο Γκερτ Πασάϊ έσκισε μέσα στη δικαστική αίθουσα, απόφαση του εισαγγελέα απειλώντας και αυτός με τη σειρά του.
Η δίκη διεκόπη για την επόμενη εβδομάδα και πάλι λόγω της ακραίας βίαιης συμπεριφοράς των ιμάμηδων που προσπαθούν με τον τρόπο αυτό να στέλνουν μηνύματα στους δεκάδες οπαδούς τους που συγκεντρώνονται στην αυλή του δικαστηρίου.
Οι αστυνομικές δυνάμεις στην Αλβανία μετά τα γεγονότα στο Παρίσι είναι σε ετοιμότητα και από πλευράς των ΜΜΕ γίνεται προσπάθεια υποβάθμισης των γεγονότων, προκειμένου να διασκεδαστούν η ανησυχία που είναι διάχυτη πλέον όχι τόσο για κτυπήματα εντός της Αλβανίας ή του Κοσσόβου αλλά της συμμετοχής πολιτών απ’ τις χώρες αυτές σε επιθέσεις στην Ευρώπη.
Σημειώνεται ότι τις τελευταίες ημέρες, εκτενή ήταν τα δημοσιεύματα που συνοδεύονταν με σχετικές φωτογραφίες από συνθήματα σε περιφερειακή συνοικία της Κορυτσάς και εντός ακόμη των πολυκατοικιών υπέρ του ISIS και με το περίφημο “Αλαχού Ακμπάρ».
Η Βοσνία, το Κόσσοβο και η Αλβανία, αποτελούν τις χώρες όπου γίνονται οι περισσότερες στρατολογήσεις στις τάξεις του ISIS.
Ο Ιταλικός τύπος, θεωρεί ως το μεγαλύτερο κίνδυνο το γεγονός ότι οι στρατολογημένοι αυτοί επιστρέφουν μετά τη συμμετοχή τους σε μάχες στα φλεγόμενα μέτωπα και κυκλοφορούν στη συνέχεια ελεύθερα είτε στις χώρες είτε στην Ευρώπη ακόμη χειρότερα. Σημειώνει το γεγονός ότι οι δυνάμεις καταστολής στις χώρες αυτές είναι αδύναμες και δεν διαθέτουν την απαιτούμενη κατάρτιση και εξοπλισμό για τέτοια ζητήματα.
Προς επιβεβαίωση των προαναφερθέντων στην ειδική έρευνα της Ιταλικής εφημερίδας σήμερα στη Ρώμη έγινε σύλληψη τριών μελών οργανωμένης ομάδας της Τζιχάντ που κατάγονται από το Κόσοβο και είχαν στόχο δολοφονική ενέργεια κατά του Πάππα. Το τέταρτο μέλος που φέρεται να είναι ο αρχηγός της ομάδας συνελήφθη στην Πρίστινα απ’ τις δυνάμεις ασφαλείας του Κοσσόβου και δημοσιοποιήθηκαν τα αρχικά του Ι.S.
Εφημερίδα του Κοσσόβου δημοσιεύει εκτενές ρεπορτάζ αναφερόμενο στις νέες κοπέλες που οδηγούνται στις γραμμές του ISIS απ’ την περιοχής ακολουθώντας τη διαδρομή Γκιλάν – Σκόπια-Κωνσταντινούπολη και Τούρκο – Συριακά σύνορα. Είναι τουλάχιστον 40 οι κοσοβάρες κοπέλες που πολεμούν στις γραμμές των οργανώσεων του ένοπλου Τζιχάντ. Η εφημερίδα σημειώνει ότι δεν είναι μόνο οι οικονομικοί λόγοι που τις οδηγούν στον πόλεμο, απεναντίας είναι κυρίως ο φανατισμός και το θρησκευτικό μίσος.

Τέλος εκτενείς είναι οι αναφορές –αρκετές και εγκωμιαστικές- στον πιλότο που κατέρριψε το Ρωσικό πολεμικό αεροσκάφος, ο οποίος ναι μεν υπηρετεί στις τάξεις του Τουρκικού στρατού όμως κατάγεται από το Πρέσεβο.           http://www.epiruspost.gr/reportaz/politics/35209-2015-12-01-20-10-38.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου