Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Ρώσος πρέσβης στα Τίρανα: Ο ρόλος της ‘στρατιωτικής’ μας βάσης στη Σερβία.Η Ρωσική πρεσβεία στα Τίρανα, αντέδρασε, χθες, σε ορισμένα σχόλια που δημοσίευσε στην «Gazeta Shqiptare» ο διπλωμάτης και αναλυτής Σαμπάν Μουράτι, σχετικά με στρατιωτικές συμφωνίες μεταξύ της Ρωσίας και της Σερβίας.
«Ειλικρινά είμαστε ευγνώμονες στον κ. Μουράτι, ο οποίος αναφέρεται και σε ρωσικές πηγές. Αυτό, είναι, δυστυχώς, ένα σπάνιο πράγμα για την αλβανική δημοσιογραφία», αναφέρει η πρεσβεία σε ανακοίνωση που απέστειλε στα αλβανικά μέσα ενημέρωσης.
«Η Σερβία, ως χώρα, θέλει να διαθέτει εργαλεία για να προστατεύσει τον εναέριο χώρο της και να  τον διασφαλίσει  με αντιπυραυλικό σύστημα, αυτό επεδίωκε, άλλωστε,  από πολλά χρόνια. Πολλά περισσότερα, από τότε που ο σερβικός λαός βίωσε τον βομβαρδισμό του ΝΑΤΟ και οι αναμνήσεις είναι ακόμη ζωντανές. Ποιο είναι το επιθετικό σε όλο αυτό; Με ένα αντιπυραυλικό σύστημα απειλείται η περιοχή;», σημειώνει στην ανοικτή επιστολή της η ρωσική πρεσβεία.
Η βάση στη Νις
Όσον αφορά τη ρωσική στρατιωτική βάση στη Νις της Σερβίας, η πρεσβεία σημειώνει:
«Ναι, η ρωσική βάση στη Νις υπάρχει πραγματικά, αλλά αυτή είναι μια βάση του υπουργείου Δημόσιας Διοίκησης Εκτάκτων Αναγκών της Ρωσίας και στην πραγματικότητα λειτουργεί ως διοικητικό κέντρο με αποθηκευμένο εξοπλισμό με είδη πρώτης ανάγκης. Χρειαζόμαστε, πρώτιστα,  πολλά πυροσβεστικά οχήματα. Και από αυτήν τη βάση την «στρατιωτική» το Μάρτιο του τρέχοντος έτους στείλαμε ανθρωπιστική βοήθεια σε αλβανικές περιοχές που επλήγησαν από τις πλημμύρες. Έχει  επιθετική τακτική,  η δραστηριότητα της  βάσης αυτής;», γράφει η ρωσική πρεσβεία, όπως σημειώνει το αλβανικό δημοσίευμα.
--

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου