Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

Αμπάς: Το Ισραήλ θα ξεκινήσει χερσαία επιχείρηση στη Γάζα τις επόμενες ώρες.

Ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς, την Πέμπτη, ανακοίνωσε ότι το Ισραήλ ήταν έτοιμο να ξεκινήσει μια επιχείρηση στη λωρίδα της Γάζας και ζήτησε την άνευ όρων κατάπαυση του πυρός.

Abbas
Είπε ότι έχουν αποτύχει όλες οι προσπάθειές του να σταματήσουν τη βία.Ο Αμπάς είπε ότι οι κάτοικοι της Ανατολικής Ιερουσαλήμ που τον επισκέφθηκαν στο γραφείο του στη Ραμάλα,του είπαν ότι το Ισραήλ είχε την πρόθεση να απελάσει Παλαιστίνιους από τα εδάφη και τα σπίτια.

"Αλλά λέμε ότι δεν φεύγουμε," δήλωσε ο Αμπάς. «Δεν έχουμε τα όπλα, αλλά εμείς θα παραμένουμε σταθεροί και θα αγωνιστούμε με τα λόγια. Αν το Ισραήλ έχει πυραύλους και όπλα, αυτό δεν σημαίνει ότι εμείς θα παραδοθούμε. Εμείς θα αγωνιστούμε με πολιτισμένο τρόπο που ενοχλεί άλλους."

Ο Αμπάς υποστήριξε ότι η κυβέρνηση του Ισραήλ έχει εγκρίνει χερσαία επιχείρηση εναντίον της Λωρίδας της Γάζας, η οποία, πρόσθεσε, θα ξεκινήσει τις επόμενες ώρες. Τόνισε ότι η IDF έχει   ζητήσει από τους Παλαιστίνιους που ζουν κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ  να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να προχωρήσουν βαθύτερα στη λωρίδα της Γάζας.

Ο Αμπάς δήλωσε ότι οι δύο πλευρές θα πρέπει να συμφωνήσουν σε μια άνευ όρων εκεχειρία. "Το σημαντικότερο τώρα είναι να αποφευχθεί η αιματοχυσία," είπε. «Οι Αιγύπτιοι έχουν                  πραγματοποιήσει επαφές με τις δύο πλευρές, αλλά οι προσπάθειες αυτές απέτυχαν, δυστυχώς

Ο Αμπάς δήλωσε ότι επίσης μίλησε στους Αμερικανούς και απαίτησε από το Ισραήλ να σταματήσει  τις στρατιωτικές επιχειρήσεις μονομερώς ώστε αυτός να μπορούσε να πείσει τη Χαμάς να σταματήσει τις επιθέσεις. Είπε ότι αυτές οι προσπάθειες απέτυχαν επίσης , να σταματήσουμε δηλαδή τις μάχες.

"Πληρώνουμε το τίμημα," παραπονέθηκε ο Αμπάς. «Μέχρι τώρα, δεκάδες μάρτυρες έχουν πέσει και εκατοντάδες τραυματίστηκαν. Είμαστε πρόθυμοι για την διακοπή των μαχών.»     http://www.jpost.com/Operation-Protective-Edge/Abbas-Israel-to-launch-a-ground-operation-in-Gaza-in-the-coming-hours-362316    ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ JERUSALEM POST:Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου