Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2024

Είναι η ελληνική κοινωνία υπό κατάρρευση;

Θα αλλάξουν και την ανθρώπινη φύση για να διατηρήσουν την εξουσία τους; Κανένας πρωθυπουργός, ούτε ο Μητσοτάκης, ούτε κάποιος άλλος εντελώς ηλίθιος θα προκαλούσε στον εαυτό του τέτοιο χαμό οικειοθελώς και άνευ λόγου... 

Τυχαίνει να έχω βιώσει την υπονόμευση της ελληνικής κοινωνίας τουλάχιστον από το 1996, όταν εγκαταστάθηκα μόνιμα εδώ, με την ελπίδα να δραπετεύσω από την επικείμενη φρίκη που άρχισα να ψυχανεμίζομαι στην Αγγλία, με την ευγενική χορηγία μοδάτων μερών όπως η Καλιφόρνια και η Νέα Υόρκη.

Από την εποχή της δολοφονίας του Καποδίστρια η Ελλάδα,υπήρξε αντικείμενο ξένων επιδράσεων μέσω του Ελευθεροτεκτονισμού. Είναι γι’ αυτό που ο Καποδίστριας τον απαγόρευσε στη δημόσια ζωή, όχι επειδή αυτός ήταν εγγενώς κακός, αλλά επειδή παρείχε ένα καλό κάλυμμα για τα γαλλικά και τα αγγλικά συμφέροντα. Εν τούτοις μέχρι τη δεκαετία του 1850, οι ξένες μασονικές επιρροές, υποβοηθούμενες και υποκινούμενες από τις ελληνικές στοές, είχαν επιστρέψει σε πλήρη δράση.

Η Κέρκυρα έπαιζε έναν υπνωτιστικά σημαίνοντα ρόλο, με ανταγωνιστικές στοές ελεγχόμενες από τη Γαλλία και τη Βρετανία, όπως σήμερα. Η Κέρκυρα μέχρι που βοήθησε την αναδυόμενη Ιταλία να μπει στο παιχνίδι. Ενώ η Ελλάδα πάλευε να γίνει αφεντικό του εαυτού της (πράγμα που ακόμα δεν έχει καταφέρει), οι ξένες επιρροές ανταγωνίζονταν για εξουσία, όπως κάνουν ακόμα, παρόλο που οι Αγγλοσάξονες είναι τώρα σε άνοδο.

Εν τούτοις ο Ελευθεροτεκτονισμός αρκείται στους δικούς του κανόνες, οι οποίοι δεν περιλαμβάνουν την υπονόμευση της οικογενειακής ζωής. Σε όλη τη διάρκεια των σκαμπανεβασμάτων της ανάπτυξης του ελληνικού κράτους, η οικογένεια παρέμεινε άθικτη από ηθικές επιθέσεις, με την Εκκλησία να παίξει τον φύσει προστατευτικό της ρόλο. Στη δεκαετία του ‘80 ξεκίνησε μια σειρά επιθέσεων εναντίον της οικογένειας. Ακολούθησαν τα ηλεκτρονικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η “μουσική” τραπ και τα ναρκωτικά. Και τώρα έχουμε την υπερμεγέθη δημοσιότητα που δίνεται στον τρόπο ζωής των ΛΟΑΤΚΙ και την πίεση να επιτραπεί η τεκνοθεσία στα ομοφυλόφιλα ζευγάρια, με άλλη μια σύγκρουση να καραδοκεί μεταξύ Εκκλησίας και Κράτους.

Μικροπολιτικός ανταγωνισμός ψήφων.

Παραδόξως, είναι η ομοφυλοφιλία του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, Κασσελάκη, η οποία τον έχει κάνει διάσημο στην Ελλάδα και κατά  πολλούς αυτή που του επέτρεψε να μετακινηθεί από τον αμερικανικό επιχειρηματικό κόσμο στην ελληνική πολιτική. Έτσι, γινόμαστε τώρα μάρτυρες ενός απρεπούς ανταγωνισμού για τις ψήφους των ΛΟΑΤΚΙ, μεταξύ Μητσοτάκη και του δήθεν αριστερού Κασσελάκη. Ο Μητσοτάκης έχει δηλώσει ότι η ελληνική κοινωνία είναι έτοιμη και ώριμη να δεχθεί τους γάμους ατόμων του ίδιου φύλου. Το περιεχόμενο της δήλωσης αυτής είναι ανοικτό σε διαφορετικές ερμηνείες.

Είναι ώριμη να πάει κόντρα στις πιο βασικές αρχές της ελληνορθόδοξης πίστης; Πηγαίνοντας τα επιχειρήματα της πολύ μικρής αλλά φωνασκούσας “ταξιαρχίας” των ΛΟΑΤΚΙ ένα βήμα παραπέρα, επιθυμούν πράγματι οι γονείς να ερωτώνται τα μικρά παιδιά τους στο σχολείο εάν είναι αρσενικά ή θηλυκά και να μαθαίνουν τις λεπτομέρειες της σεξουαλικής πράξης μεταξύ ομοφυλοφίλων; Θα πρέπει να επιτρέπεται στους ομοφυλόφιλους να υιοθετούν παιδιά; Δεν αποτελεί αυτή η πρακτική χρήση των παιδιών ως πειραματόζωων προκειμένου να ικανοποιηθεί μία ισχνή μειοψηφία, ενίοτε ναρκισιστικά ψευτο-φιλεύσπλαχνων φορέων κοινωνικής μηχανικής;

Η Εκκλησία εύλογα διατείνεται ότι ο γάμος των ζευγαριών ίδιου φύλου αποτελεί παρέκκλιση από το πατροπαράδοτο πλαίσιο της παραδοσιακής ελληνικής οικογένειας, τονίζοντας παράλληλα την αγάπη του Θεού για όλα τα τέκνα του, ανεξαρτήτως ηθικού αναστήματος. Η Ελλάδα, όπως οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο, πορεύεται ολοταχώς προς τη μετάλλαξή της σε μια κοινωνία υπό την επιρροή των οπιοειδών, όπου η κοινή λογική μετατρέπεται σε μια ιδιόρρυθμη παράδοση του παρελθόντος, παραγκωνισμένη από τις ψυχικές ασθένειες, τον εγωκεντρισμό, την ταχύτητα και την απληστία. Είναι μια αργή αλλά ύπουλη διαδικασία. Αυτοί που επικρίνουν τις υπερβολές της αγγλοσαξονικής επιρροής στιγματίζονται αμέσως ως ανήκοντες στην Ακροδεξιά, όταν η ιδεολογία δεν θα έπρεπε να έχει καμία σχέση με το όλο χάος.

Οι κίνδυνοι για τον κοινωνικό ιστό.

Η κοινή λογική και η αγάπη για την οικογένεια υπερβαίνουν τις πολιτικές ιδεολογίες. Αυτοί που προωθούν την κατάρρευση της οικογένειας, και επομένως της κοινωνίας, δεν είναι τόσο “αριστεροί”, όσο μπερδεμένοι, εγωιστές και ζητούντες την προσοχή. Χρειάζεται μία δύο γενιές προκειμένου να καταστραφεί ο κοινωνικός ιστός. Οι πολίτες φέρουν μεγάλες ευθύνες λόγω του στρουθοκαμηλισμού τους. Οφείλουν να αντιπαλέψουν τον ύπουλο εξευτελισμό της Ελλάδας.

Η κάστα των Μητσοτάκη και Κασσελάκη, προσώπων εν πολλοίς ίδιων καταβολών, δεν θα συνδράμει. Πράγματι, γιατί, για παράδειγμα, δεν έχουν ανακοινώσει την εγκαθίδρυση ενός προγράμματος για την καταπολέμηση των ναρκωτικών; Η απάντηση είναι ότι απλά νοιάζονται περισσότερο για την απληστία και την ανηθικότητα των αγγλοσαξόνων αφεντικών τους, τη στιγμή που υποβαθμίζουν το γεγονός ότι συνεχίζουν να στέλνουν φονικά όπλα και χρήματα στην Ουκρανία. Οι λογικές και παραδοσιακές σοσιαλιστικές και συντηρητικές αξίες, κάποτε προσδιορίσιμες, βουλιάζουν τώρα σε ένα όργιο πολιτικού εγωισμού, το οποίο δεν θα έπρεπε να έχει καμία σχέση με τις οικογενειακές αξίες.

Μπορεί να ακούγεται παράλογο, αλλά δεδομένων των –συχνά βίαιων– επιθέσεων εναντίον της ελευθερίας του Τύπου στην Ελλάδα, δεν θα ήταν αδιανόητο να γίνει το ορθόδοξο Ιερατείο στόχος απατώμενων ομάδων και ατόμων. Το παραπάνω έχει συμβεί σε άλλες χώρες. Είναι τώρα η σειρά της Ελλάδας, ενώ γινόμαστε μάρτυρες αυτού που θα μπορούσε να μετατραπεί σε πόλωση μέσα σε μια υπό κατάρρευση ελληνική κοινωνία; Η κατάσταση είναι μπερδεμένη, με τον απολυταρχικό νεοφιλελευθερισμό να διεισδύει στην κοινωνία. Είναι ευκολότερο να μπερδέψεις κάποιον, προκειμένου να τον ελέγξεις παρά να τον ελέγξεις προκειμένου να τον μπερδέψεις: Η εξουσία χωρίς ευθύνη είναι ευκολότερη από την ευθύνη χωρίς εξουσία. Εύχομαι να κάνω λάθος.

του William Mallinson

Θα αλλάξουν και την ανθρώπινη φύση για να διατηρήσουν την εξουσία τους;

Δεν χρειάζονται απόρρητες πληροφορίες για να καταλάβουμε ότι οι πιέσεις για να περάσουν τώρα αμέσως οι νόμοι για τους ομοφυλόφιλους είναι αφόρητες. Κανένας πρωθυπουργός, ούτε ο Μητσοτάκης, ούτε κάποιος άλλος εντελώς ηλίθιος θα προκαλούσε στον εαυτό του τέτοιο χαμό οικειοθελώς και άνευ λόγου.

Οι ομοφυλόφιλοι δεν διαθέτουν τέτοια ισχύ, αν και το κίνημά τους έχει εμφανή στήριξη στη Δύση. Και μόνο σ’ αυτήν. Είναι δείγμα της παρακμής της. Όχι φυσικά επειδή η ομοφυλοφιλία είναι ψυχιατρική νόσος, όπως δήλωσε κάποιος μητροπολίτης. Αλλά επειδή η ομοφυλοφιλία είναι μειοψηφία, που οι όποιοι υποστηρικτές της σχεδόν θέλουν να την επιβάλουν με το ζόρι. Θέλουν να εξασθενήσουν την ενότητα των κοινωνιών απέναντι στις ελίτ, (εξωγενής αιτία) θέλουν πιο ανεκτικές κοινωνίες στον εκφυλισμό των δικών τους ελίτ (εσωτερικές αιτίες).

Η ομοφυλοφιλία, γνωστή από την αρχαιότητα, από την Ελλάδα ως την Κίνα, ήταν προσωπική υπόθεση. Τώρα έχει γίνει υπόθεση μαζική οπότε, μοιραία, έγινε πολιτικό ζήτημα, με αφανή ηγεσία, παραπλανητικούς στόχους και σκοπούς. Έχει γίνει όπλο για τη διάλυση των (δυτικών) κοινωνιών και της δικής μας. Πρόκειται για μία συνέπεια του ανταγωνισμού με τις Κίνα-Ρωσία και το ναυάγιο της δυτικότροπης παγκοσμιοποίησης στις ακτές της Σαγκάης, πόλη-σύμβολο του νέου καπιταλισμού στην “κομμουνιστική” Κίνα.

Οι δυτικές ελίτ βλέπουν ότι “το τέρας”, δηλαδή η μαζική, δυτική κοινωνία, δεν μπορεί να ελεγχθεί με τα “συνήθη” μέσα “επιβολής και εκμετάλλευσης”. Το τελευταίο όπλο κατά του εσωτερικού εχθρού είναι να ευνουχίσουν κυριολεκτικά “το τέρας”, τις (δυτικές) κοινωνίες. Είναι η εξουθένωση της σεξουαλικής ταυτότητας και συνοχής. Η ομοφυλοφιλία πιθανόν θα εγκατασταθεί επισήμως στη Δύση, αφού οι αντιστάσεις είναι υπαρκτές, αλλά περιορισμένες. Αλλά τελικά θα αποτύχει γιατί προωθούν μια κοινωνία στείρα. Μη ανανεώσιμη με φυσικό τρόπο. Οι Δυτικοί δεν βρίσκουν τρόπο να ηρεμήσουν, έχουν ήδη αρχίσει να ξαναμιλάνε για τον Τρίτο Πόλεμο, με επιχείρημα ότι η Ρωσία είναι επικίνδυνη.

Μπορεί να είναι, μπορεί όχι. Είναι εντελώς απίθανο, όμως, να ακολουθήσει με το όπλο στο χέρι ο κόσμος με το επιχείρημα ότι είναι καλύτερα να ερωτευτείς τον γείτονα παρά τη γειτόνισσα. Με λόγια απλά: Ο σοβιετικός κομμουνισμός αποδείχθηκε ασθενής αντίπαλος. Η Κίνα δεν πέφτει στην παγίδα να συγκρουστεί με τη Ρωσία, ούτε να επιτεθεί στην Ταϊβάν. Απομένει ο πειθαναγκασμός του κόσμου στη Δύση.

Ανθρώπινη φύση και εξουσία.

Κάποιοι προσδοκούν, λέει, στον Τσίπρα, και εργάζονται για μια θριαμβευτική “επάνοδό του στα Ιεροσόλυμα” και τον κρατάνε φιμωμένο και αμέτοχο(;)από τα αμαρτωλά δρώμενα ώστε εμφανιστεί ως σωτήρας! Άραγε συνυπολογίζουν ως τελική πράξη τη σταύρωση; Οι ίδιες πηγές προσθέτουν ότι ο Μητσοτάκης θα τον απολυμάνει και από το άγος, επικυρώνοντας αυτός την συμφωνία των Πρεσπών. Ο πρωθυπουργός γίνεται έτσι ο αποδιοπομπαίος τράγος και ο Τσίπρας ο ξεπλυμένος.

Στον Δυτικό Κόσμο λειτουργεί με καλπάζουσα επιτυχία, πάνω από κυβερνήσεις και κράτη, ένα Κέντρο αποφάσεων με στρατηγικό στόχο να αλλάξει την ανθρώπινη φύση για να διασώσει την εξουσία του. Το δημόσιο τμήμα αυτού του Κέντρου είναι ως φαίνεται το Νταβός, ως “Υπηρεσία Δημοσίων Σχέσεων”.

Η οικογένεια, λέγαμε, είναι ο σκληρός πυρήνας αντίστασης και ύστατος υπερασπιστής της συνοχής της χώρας. Το θέμα είναι ότι κανείς δεν την υπερασπίστηκε, με το ελάχιστο σθένος. Ο Βορίδης για παράδειγμα υιοθέτησε την απάντηση των σεμνών κορασίδων στα λευκώματα παλαιάς εποχής: “Η σιωπή μου προς απάντησίν σας”. Θα βγει αύριο να κάνει τον αρχηγό; Οι αντιπολιτεύσεις φυτοζωούν, η κυβέρνηση παραπατάει. Εδώ είμαστε…

του Απόστολου Αποστολόπουλου


primenews.press

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου