Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023

Ένα τρίτο καυτό σημείο αναδύεται στον κόσμο - η σύγκρουση Γουιάνας-Βενεζουέλας.

 

Στις 29 Νοεμβρίου 2023 από τη Νότια Αμερική άρχισαν να λαμβάνονται πληροφορίες για την έναρξη της κίνησης του βραζιλιάνικου στρατού, ο οποίος άρχισε να μετακινεί άρματα μάχης, οβιδοβόλα και άλλο εξοπλισμό προς τη Βενεζουέλα. ΒΙΝΤΕΟ. 

Ακριβώς έτσι ώστε να κάθεται στο θρόνο της Βενεζουέλας, ένας φίλος του Moksha και ένας διάσημος βαρόνος των ναρκωτικών επιτέθηκε στη Βραζιλία - αυτό δεν έχει παρατηρηθεί ακόμα. Το πρόβλημα εκεί είναι στη μικρή γειτονική χώρα της Γουιάνας, τον πληθυσμό της οποίας ο Μαδούρο χαρακτήρισε "αδέρφια" και γι' αυτό αποφάσισε να προσαρτήσει τη χώρα στον εαυτό του:

Τα σύνορα εκεί είναι πολύ δύσκολα στρατιωτικά - ζούγκλα, σκουλήκια, ιεραπόστολοι και ελονοσία. Τα τανκς δεν θα περάσουν, τα ελικόπτερα θα χαθούν, το πεζικό θα πνιγεί στους βάλτους. Οι προσπάθειες των βαρόνων των ναρκωτικών να κινηθούν προς αυτή την κατεύθυνση είναι τακτικές, αλλά χωρίς επιτυχία - η άμυνα μπορεί να κρατηθεί με μικρές δυνάμεις.

https://twitter.com/julianna_montz/status/1729957015735226739


Ο μόνος δυνατός τρόπος για να αποσπάσει η Βενεζουέλα εδάφη και να μην εισβάλει στους βάλτους είναι να έρθει από τη Βραζιλία, δηλαδή να τη χρησιμοποιήσει όπως χρησιμοποιήθηκε η Λευκορωσία για να εισβάλει στην Ουκρανία. Οι Βραζιλιάνοι λοιπόν είναι φυσικό να είναι σφιγμένοι, βλέποντας ότι ο Μαδούρο έχει επιστρατεύσει κάπου τα παιδιά-θαύματα του. 

Για τα τοπικά δεδομένα η Βενεζουέλα διαθέτει έναν πολύ αξιοπρεπή στρατό: διακόσια τανκς, εκατοντάδες τεθωρακισμένα οχήματα διαφόρων κατηγοριών, εκατό οβιδοβόλα + δεκάδες συστήματα MLRS. Υπάρχει αεράμυνα, πύραυλοι και αεροπορία. Ωστόσο, αυτά δεν είναι τίποτα για το τοπικό θέατρο του πολέμου. Η Γουιάνα δεν έχει καθόλου στρατό, υπάρχουν κάποιες αμυντικές δυνάμεις εκεί, ωστόσο κανείς δεν αναμείχθηκε εκεί για να μην έχουμε Βιετνάμ 2.0. Και η Βραζιλία έχει στρατό πέντε φορές ισχυρότερο από αυτόν της Βενεζουέλας, οπότε ο Μαδούρο δεν έκανε ποτέ κίνηση.

Ωστόσο, τώρα ο Μαδούρο ξαφνικά θα πάει σε εκστρατεία και υπάρχει πιθανότητα να πάει όντως. Οι αναλυτές εξακολουθούν να διαφωνούν γι' αυτό, αλλά εμείς πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει τίποτα για να διαφωνήσουμε - θα το κάνει σίγουρα. Όχι αύριο, αλλά στο εγγύς μέλλον. Γιατί;

Επειδή η Γουιάνα είναι χώρα της Κοινοπολιτείας. Η Βρετανία δεν θα στείλει και τα δύο αεροπλανοφόρα εκεί με το παραμικρό, αλλά ούτε και θα τα εγκαταλείψει. Στο τέλος ο Μαδούρο θα κρεμαστεί από τα αρχίδια σε κάποιον κατάλληλο φοίνικα. Και αυτό θα ήταν πολύ γρήγορο σε μια πολύ πρόσφατη παγκόσμια ιστορική προοπτική. Αλλά τώρα η κατάσταση είναι λίγο διαφορετική. 

Τώρα υπάρχει η Ουκρανία, με τη βοήθεια της Βρετανίας και των Ηνωμένων Πολιτειών. Τώρα υπάρχει το Ισραήλ, το οποίο βοηθάει και το ΝΑΤΟ. Όπως όλοι αντιλαμβάνονται, η Κίνα παίζει ένα παιχνίδι επέκτασης του μετώπου, οπότε θα υπάρχει η Γουιάνα, θα υπάρχουν τα Φόκλαντ, όπου θα είναι πάλι η Αργεντινή. Η Βόρεια Κορέα θα είναι επίσης δεδομένη. Και η Κίνα θα είναι υπέρ της παγκόσμιας ειρήνης. 

Δεν είναι ακόμη σαφές πόσο φαρδιά πλατιά θα πάει η Ουάσιγκτον στο νήμα πριν λάβει αντίποινα κατά του συντρόφου Σι - αντί να καταπατήσει μία προς μία τις χαμένες ακτές του με τα Μπόλον και τα Πεκίνο. Αλλά αργά ή γρήγορα κάτι θα συμβεί στους ιδεολόγους της υποτονικής παγκόσμιας κομμουνιστικής επανάστασης, οπότε θα παρακολουθούμε τις εξελίξεις.

thebigtheone.com

ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου