Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023

Ακτιβιστές στο Λονδίνο κατά της πολιτικής του WEF των «15λεπτών πόλεων» σπάζουν τις κάμερες ελέγχου και επιτίθενται στα οχήματα Χαμηλών Εκπομπών (Ulez).

 Ακτιβιστές στο Λονδίνο κατά της πολιτικής του WEF των «15λεπτών πόλεων» σπάζουν τις κάμερες ελέγχου και επιτίθενται στα οχήματα Χαμηλών Εκπομπών (Ulez).

Ακτιβιστές αντιτίθενται στην αυταρχική πολιτική των πόλεων 15λεπτών του Sadiq Khan – δήμαρχο του Λονδίνου, ο οποίος προσπαθεί να καλύψει όλη την πρωτεύουσα με κάμερες προσώπου. Οι ακτιβιστές σπάζουν τις κάμερες και επιτίθενται στα οχήματα που κάνουν τις εγκαταστάσεις για τον έλεγχο των ρύπων.

Να θυμίσουμε πως δεν έχει πολύ καιρό που ο δήμαρχος του Λονδίνου είχε κάνει την απαράδεκτη δήλωση: «Όποιος αντιτίθεται στις πόλεις 15λεπτών είναι ακροδεξιός εξτρεμιστής, αρνητής του Covid και… του εμβολίου».

Τα οχήματα που είναι εξοπλισμένα με κάμερες ANPR για να σαρώνουν τις πινακίδες κυκλοφορίας των διερχόμενων οχημάτων ώστε να βεβαιωθούν ότι συμμορφώνονται με την Ζώνη Εξαιρετικά Χαμηλών Εκπομπών Ulez έχουν υποστεί ασύμφορες επιθέσεις. Τα οχήματα αυτά ελέγχουν αν ο οδηγός ξεπεράσει το όριο, αν το κάνει χρεώνεται με 12,50 £ την ημέρα, προς το παρόν, γιατί οι πόλεις των 15λεπτών δεν έχουν ολοκληρώσει ακόμα το δυστοπικό τους έργο.

Πλέον έχουν εμφανιστεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες με φορτηγά που τους κόβουν τα ελαστικά, τους σπάνε το παρμπρίζ και τις κάμερες γράφοντας συνθήματα “no Ulez”.

Τα φορτηγά δεν λένε ξεκάθαρα ότι επιβάλλουν το Ulez, αλλά έχουν σήμανση Transport for London και λένε ότι φέρουν κάμερες ANPR.

Ασύμφορο το κόστος των ζημιών

Οι κάμερες και τα οχήματα που έχουν υποστεί ζημιές είναι πάρα πολλές και καθιστούν ασύμφορη την συνέχεια του έργου. Επιπλέων, οι πολίτες αρνούνται να πληρώσουν τα πρόστιμα και μετακινούνται ελεύθερα απο την μια ζώνη ελέγχου στην άλλη.

Η Αγγλία είναι στα πρόθυρα να εγκαταλείψει την Agenda του WEF για τις πόλεις των 15 λεπτών, αφού σχεδόν όλες οι Κάμερες έχουν καταστραφεί και 50 χιλιάδες άνθρωποι αρνήθηκαν να πληρώσουν τα πρόστιμα. Οι κάμερες δεν μπορούν να προστατευτούν από την αστυνομία. Τα δικαστήρια δεν μπορούν να διώξουν αυτόν τον μεγάλο αριθμό ατόμων.

Αυτός είναι και ο μόνος τρόπος αντίδρασης που απομένει στους κατοίκους του Λονδίνου, γιατί αν επιτευχθεί το έργο τους, μετά θα είναι πολύ αργά να αντιδράσει ο οποιοσδήποτε. Οι έξυπνες πόλεις των 15 λεπτών οδηγούν τις κοινωνίες σε ένα σύστημα κοινωνικής πίστωσης παρόμοιο με αυτό της Κίνας.

Οι άνθρωποι αυτοί αποκαλούν τους εαυτούς τους «blade runners», και έχουν βάλει στο στόχαστρο τις κάμερες Ulez εδώ και μήνες, ειδικά απο την δημιουργία της επέκτασης τους σε όλο το Λονδίνο που ξεκίνησε τον Αύγουστο.

Η αστυνομία δήλωσε: “Οι βανδαλισμοί δεν θα σταματήσουν το σύστημα Ulez και θα λειτουργήσει σε όλο το Λονδίνο. Έχουμε ένα εκτεταμένο δίκτυο καμερών που επαρκεί για να υποστηρίξει την αποτελεσματική λειτουργία του συστήματος. Όποιος οδηγεί ένα μη συμμορφούμενο όχημα εντός της διευρυμένης ζώνης θα εντοπιστεί και συμβουλεύουμε όλους να ελέγξουν εάν το όχημά τους είναι συμβατό“.

Προετοιμαστείτε γιατί θα χρειαστεί να δράσουμε αναλόγως.

anazitiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου