Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2023

Παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου μετά τις καταγγελίες Στίγκα για Greek Mafia.

Τον δρόμο της δικαιοσύνης λαμβάνει η καταγγελία που έκανε από το βήμα της Βουλής ο αρχηγός του κόμματος των «Σπαρτιατών» Βασίλης Στίγκας ότι βουλευτές του κόμματος του, συγκεκριμένα ο Ηλίας Κασιδιάρης  έχουν σχέση με την Greek Mafia και καθοδηγούνται από «εξωκοινοβουλευτικό κέντρο».Συγκεκριμένα, για τις καταγγελίες έχει ξεκινήσει προκαταρκτική έρευνα η εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο πλαίσιο της έρευνας ο κ. Στίγκας έχει ήδη κληθεί να καταθέσει στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη, την ερχόμενη Τρίτη.

Ο αρχηγός των «Σπαρτιατών» σχολιάζοντας την επιλογή 11 βουλευτών του να απέχουν από τη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής την περασμένη Παρασκευή, είχε αναφέρει, μεταξύ άλλων, τα εξής μιλώντας από το βήμα του Κοινοβουλίου:

«Οι κύριοι που λείπουν είναι καθοδηγούμενοι και ποδηγετούμενοι από ξένα κέντρα. Εξωκοινοβουλευτικά κέντρα. Το λέω με το θάρρος της γνώμης που είχα πάντα ως Έλληνας πολίτης. Τα ξένα κέντρα αυτά παραπέμπουν σε Greek mafia ή Δον Κορλεόνε, που λένε πώς και τι θα κάνουν και πότε θα το κάνουν. Έχουμε τεράστια θέματα, πυρκαγιές, ελληνοτουρκικά, ταυτότητες και άλλα και κάποιοι επιλέγουν αυτή την κατάσταση για να κάνουν τη δουλειά τους. Εγώ θα κάνω αυτό που έκανα πάντα. Είμαι έντιμος και βαθειά δημοκράτης».

Είχε προηγηθεί η εξωφρενική κατάσταση με τον Στίγκα να στέκεται μόνος του εντός κοινοβουλίου και η κοινοβουλευτική του ομάδα να απουσιάζει!

Εκεί λοιπόν που Στίγκας αποθέωνε τον Κασιδιάρη, τώρα τον υβρίζει.

Υπάρχουν, όμως και άλλες καταγγελίες που θα πρέπει να διερευνήσει η δικαιοσύνη και αφορούν τον ίδιο τον πρόεδρο των «Σπαρτιατών».

Βουλευτές κατήγγειλαν τον Στίγκα ότι έβαλε στην τσέπη την έκτακτη χρηματοδότηση!

Η θλιβερή εικόνα του Στίγκα σήμερα στο κοινοβούλιο

Η διάλυση συνεχίζεται

Πριν από λίγο, ο βουλευτής των Σπαρτιατών Γιώργος Μανούσος, έστειλε επιστολή ανεξαρτητοποίησης, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες θα ακολουθήσουν κι άλλες παρόμοιες κινήσεις από τους βουλευτές.

Έχει τεράστια σημασία η ανάρτηση του με την οποία εξηγεί τους λόγους της ενέργειας αυτής, διότι επιβεβαιώνει αυτό που είχε γράψει το newsbreak.gr, ότι ουσιαστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπάθησε να ρίξει σανίδα σωτηρίας στον Βασίλη Στίγκα, με μοχλό την χρηματοδότηση του κόμματος.

Δείτε την ανάρτηση του Γιώργου Μανούσου

Η ανακοίνωση ανεξαρτητοποίησης από τον Γιώργο Μανούσο

«Εμφύλιος στους Σπαρτιάτες»

Καταιγιστικές εξελίξεις στο κόμμα των Σπαρτιατών, με εκατέρωθεν κατηγορίες μεταξύ του προέδρου Βασίλη Στίγκα και των βουλευτών του.

Μια ημέρα μετά την αυτομόληση της κοινοβουλευτικής του ομάδας, ο κ. Στίγκας μίλησε για την διαγραφή βουλευτών από το κόμμα και ισχυρίστηκε πως ορισμένοι βουλευτές πλαστογράφησαν τις υπογραφές συναδέλφων τους. Ειδικότερα, ο κ. Στίγκας κατηγόρησε τους βουλευτές για αντιποίηση της σφραγίδας και της επωνυμίας του κόμματος, αναφερόμενος στην ανακοίνωση που ήρθε στην δημοσιότητα μετά την διαγραφή των Ιωάννη Δημητροκάλλη, Χάρη Κατσιβαρδά και Ιωάννη Κόντη.

Σε ανακοίνωσή του ο Βασίλης Στίγκας αναφέρει ότι «η εμφάνιση των ονομάτων των έντεκα βουλευτών στο τέλος της ανακοίνωσης αυτής, είναι τελείως αυθαίρετη και υφίσταται βάσιμη αμφιβολία για την πραγματική βούληση των βουλευτών αυτών».

Ειδικότερα, ο πρόεδρος των Σπαρτιατών αναφέρει: «Χθες την 31η Αυγούστου 2023 και λίγο μετά την αγόρευση του προέδρου του κόμματος ”ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ”, Βασίλειου Στίγκα στη Βουλή, εμφανίστηκε μέσω ενός ψευδεπίγραφου λογαριασμού με το όνομα ”ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ”, ανακοίνωση που φέρεται να κάνουν έντεκα βουλευτές του κόμματος, η οποία κατ’ ουσίαν αντιποιείται τη σφραγίδα και την επωνυμία του, αφού ουδέποτε δημοσιεύτηκε από το επίσημο email του τέτοια ανακοίνωση.

Είναι φανερό ότι κάποιο ή κάποια άγνωστα στο κόμμα άτομα αντιποιήθηκαν την επωνυμία του κόμματος, και εξέδωσαν ανακοίνωση από άγνωστο σε εμάς email που ονομάτισαν ”ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ”, προκειμένου να δημιουργηθεί σύγχυση στον ελληνικό λαό και ιδιαίτερα στους χιλιάδες οπαδούς και ψηφοφόρους του κόμματός μας.

Ανεξαρτήτως του προσβλητικού περιεχόμενου της ανακοίνωσης αυτής για το κόμμα μας και της αντιποίησης της ταυτότητός του και του προγράμματός του, η εμφάνιση των ονομάτων των έντεκα βουλευτών στο τέλος της ανακοίνωσης αυτής, είναι τελείως αυθαίρετη και ως εκ τούτου υφίσταται βάσιμη αμφιβολία για την πραγματική βούληση των βουλευτών αυτών».

Σύμφωνα με το Mega, ο προσφάτως διαγραφείς βουλευτής Χάρης Κατσιβαρδάς απέστειλε ήδη εξώδικο στον Βασίλη Στίγκα. Με αυτό, ο βουλευτής ζητά από τον πρόεδρο της Βασίλη Στίγκα να αποδείξει τις καταγγελίες περί «greek mafia», αλλιώς θα πρέπει να τον αποκαταστήσει. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega, ο Χ. Κατσιβαρδάς αναφέρει στο εξώδικο ότι «στην πολιτική είναι άλλο να ζητάς συνέδριο και να διαφωνείς και άλλο να μιλάς για “greek mafia” επειδή ζητάς συνέδριο».

Σημειώνεται ότι ο κ. Στίγκας δήλωσε πως υπάρχει «greek mafia» η οποία παίρνει λεφτά από δικούς του βουλευτές. Όπως ανέφερε, υπάρχει μία ομάδα που ποδηγετεί κάποιους άλλους και τους παίρνει χρήματα. «Φαίνεται πως οι μισθοί των βουλευτών του διοχετεύονται στη μαφία», ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι ο ίδιος έχει δεχθεί απειλές, ενώ έχει υποστεί επίθεση και η επιχείρησή του: «Για να κάνω τη δήλωση αυτή, έφτασα στο αμήν, προσπαθώ εδώ και δύο μήνες, έχω υποστεί τα πάνδεινα, έχω δεχτεί ύβρεις, απειλές προς εμένα και την οικογένειά μου, έχουν σπάσει την επιχείρησή μου», είπε.

«Όλα γίνονται για τα λεφτά»

Για τις ραγδαίες εξελίξεις στο κόμμα των Σπαρτιατών κλήθηκε να μιλήσει ο πρόεδρος του κόμματος, Βασίλης Στίγκας, μετά τη διαγραφή από μέρους του τριών πρωτοκλασάτων στελεχών του και πιο συγκεκριμένα των βουλευτών Ιωάννη Δημητροκάλλη, Χαράλαμπο Κατσιβαρδά και Ιωάννη Κόντη, καθώς και τη σε βάρος του ανακοίνωση που εξέδωσαν οι βουλευτές του.

Ειδικότερα, μιλώντας στην εκπομπή Live News για τον «εμφύλιο» που έχει ξεσπάσει στους Σπαρτιάτες, ο Βασίλης Στίγκας προχώρησε σε σοβαρές καταγγελίες, υποστηρίζοντας πως οι βουλευτές του «επέλεξαν να κάνουν καψόνι και να μην έρθουν στην Ολομέλεια. Θεώρησα ασέβεια να κάνουν εκβιασμό σε μένα και να μην σεβαστούν τους 250.000 που λένε ότι σέβονται».

Συνέχισε, λέγοντας ότι όλος αυτός ο αναβρασμός έχει προκύψει από εξωκοινοβουλευτικούς παράγοντες, ενώ, ερωτηθείς για το εάν εννοεί τον Ηλία Κασιδιάρη, ο επικεφαλής των Σπαρτιατών απάντησε «δεν μπορώ να μιλήσω με ονόματα. Δεν είναι ένα άτομο. Υπάρχει ολόκληρη “συμμορία”. Τον Χάρη Κατσιβαρδά τον γνωρίζω από το 2014 και τους άλλους τους γνώρισα τώρα. Δεν μου έστειλε κανέναν ο Κασιδιάρης. Πιθανόν να ήταν από το περιβάλλον του, αλλά, ακόμη χειρότερα, από το περιβάλλον της Χρυσής Αυγής».

Στο ερώτημα «γιατί τούς δέχθηκε», απάντησε τα εξής: «Δεν τους ήξερα. Δεν μου είπε ο Κασιδιάρης τίποτα, ούτε μου έστειλε κανέναν. Γνωρίζομαι με πολύ κόσμο. Είχα και γνωριμίες από την Χρυσή Αυγή, αλλά δεν είχα καμία πολιτική σχέση μαζί τους. Υπάρχουν βουλευτές που δεν έχουν προέλθει από την Χρυσή Αυγή και κάποιος από αυτούς είχε κατέβει και με τον Βελόπουλο. Υπήρχαν πολλοί υποψήφιοι που ήταν από τους Σπαρτιάτες. Όταν κάποιος εκλεγεί, πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να έχει μέσα του τον κοινοβουλευτισμό. Όλα γίνονται για τα λεφτά, κάτι το οποίο εμένα με αφήνει παγερά αδιάφορο».

Ερωτηθείς δε για τη στήριξη της υποψηφιότητας του Ηλία Κασιδιάρη στον Δήμο Αθηναίων, σημείωσε ότι «τον στηρίζω, διότι με στήριξε. Με αυτήν την επιστολή έκλεισα οριστικά τους λογαριασμούς μας. Δεν μπορεί να πει κανείς ότι είμαι αγνώμων».

newsbreak.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου