Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2023

Ραγδαίες εξελίξεις για την ψηφιακή ταυτότητα: Τι παρουσίασε ο Bill Gates (video).

 Προσδεθείτε και διαβάστε...


Όπως διαβάσατε μόνο στο ΕΛ, η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen ζήτησε ουσιαστικά ένα παγκόσμιο σύστημα ψηφιακής ταυτότητας για όλους τους πολίτες σε όλο τον κόσμο.

Σε ομιλία της στη σύνοδο κορυφής της G20 στην Ινδία, ο Πρόεδρος της Επιτροπής της ΕΕ κάλεσε τους συγκεντρωμένους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων να χρησιμοποιήσουν την δομή ψηφιακού διαβατηρίου εμβολιασμού, η οποία χρησιμοποιείται ήδη με επιτυχία στην ΕΕ για τον έλεγχο των ταξιδιών των πολιτών, ως βάση για την παγκόσμια ψηφιακή τεχνολογία και την χρήση της για την αναγνώριση ανθρώπων σε όλο τον κόσμο, σχολιάζει το γερμανόφωνο Russia Today!

Όπως δήλωσε η von der Layen:

“Πολλοί από εσάς είναι εξοικειωμένοι με το ψηφιακό πιστοποιητικό COVID-19Η ΕΕ το ανέπτυξε για τον εαυτό της. Το μοντέλο ήταν τόσο λειτουργικό και αξιόπιστο που 51 χώρες σε 4 ηπείρους το υιοθέτησαν δωρεάν…

Σήμερα ο ΠΟΥ το χρησιμοποιεί ως παγκόσμιο πρότυπο για την διευκόλυνση της κινητικότητας σε περιόδους απειλών για την υγεία. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δρ Tedros για άλλη μια φορά για την εξαιρετική συνεργασία».

Μάλιστα, οι εξελίξεις με την ψηφιακή ταυτότητα, ΠΡΟΑΓΓΕΛΟ ΤΟΥ ΛΕΓΟΜΕΝΟΥ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ( ;;; ) ΧΑΡΑΓΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ, είναι τόσο ραγδαίες, που τον περασμένο μήνα, ο Μπιλ Γκέιτς παρουσίασε ένα σύστημα ψηφιακής ταυτότητας που, σύμφωνα με δηλώσεις του, είναι ένα «αποτελεσματικό εργαλείο κατά της φτώχειας». 

Εξήγησε ότι στόχος του ήταν να διασφαλίσει «ότι κάθε άτομο στον κόσμο μπορεί και πρέπει να αποδείξει την ταυτότητά του»,  μετέδωσε  το αυστριακό δίκτυο tkp.at για τα σχέδια του δισεκατομμυριούχου διεθνιστή. 

Στον ιστότοπο του Ιδρύματος Bill & Melinda Gates, το άρθρο με τίτλο «Το παγκόσμιο πρόβλημα ταυτότητάς μας» αναφέρει:

«Η ταυτοποίηση δίνει την δυνατότητα στους ανθρώπους να συμμετέχουν πλήρως στην οικονομική ζωή. Διευκολύνει την πρόσβαση στην απασχόληση και την εκπαίδευση, καθώς και σε υπηρεσίες όπως οι τράπεζες, τα κυβερνητικά προγράμματα και η υγειονομική περίθαλψη.

850 εκατομμύρια άνθρωποι δεν έχουν μέσο που να αποδεικνύει την ταυτότητά τους. Ως αποτέλεσμα, αποκλείονται από πολλές υπηρεσίες που θα μπορούσαν να αλλάξουν τη ζωή τους».

Αυτός είναι ο λόγος που ο Bill Gates είναι τόσο ενθουσιώδης με το MOSIP , μια τεχνολογία ανοιχτού κώδικα που μπορεί να καταρρίψει τα εμπόδια παγκοσμίως. Θα έδινε σε όλους τους ανθρώπους, που είναι προς το παρόν αποκλεισμένοι, πρόσβαση στο οικονομικό σύστημα και κοινωνική συμμετοχή, ανακοίνωσε ο επιχειρηματίας στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter) με αφορμή την σύνοδο κορυφής της G20 και τις δηλώσεις της von der Layen.

Όπως αναφέρεται στο άρθρο:

«Τα συστήματα ψηφιακής ταυτότητας είναι ένας από τους τρεις πυλώνες αυτού που είναι γνωστοί ως ψηφιακή δημόσια υποδομή (DPI). Οι άλλοι δύο είναι τα συστήματα ψηφιακών πληρωμών και τα συστήματα ανταλλαγής δεδομένων (σ.σ. Αυτά τα τρία λοιπόν δεν αποκλείεται να ενωθούν σε μία ψηφιακή υπερταυτότητα). Συνδέοντας ανθρώπους και διευκολύνοντας την μεταφορά χρημάτων και την ανταλλαγή πληροφοριών, το DPI είναι από πολλές απόψεις το σύγχρονο ισοδύναμο των δρόμων και των γεφυρών που βοήθησαν στην αναμόρφωση των οικονομιών τον 19ο αιώνα».

(…)

«Το MOSIP δείχνει πώς η (προαναφερθείσα) τεχνολογία μπορεί να αξιοποιηθεί για τα καλά σε μαζική κλίμακα. Η ομάδα του MOSIP ελπίζει ότι το σύστημα θα εγγράψει 1 δισεκατομμύριο ανθρώπους την επόμενη δεκαετία, ενώ εργάζεται για τρόπους, ώστε να το ενσωματώσει με άλλα συστήματα για να διευκολύνει την ζωή των ανθρώπων (σ.σ. Ο σκοπός τους είναι άραγε η διευκόλυνση;;;)».

ΑΣ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΤΙ ΕΧΕΙ ΠΕΙ Ο BILL GATES:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου