Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2022

Σεξιστική επίθεση του Δημήτρη Καιρίδη στη Δώρα Αυγέρη, καταγγέλει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Καλούμε την κυβέρνηση και το κόμμα της Ν.Δ. να καταδικάσει άμεσα την άθλια σεξιστική συμπεριφορά του κ. Καιρίδη»
Για σεξιστική επίθεση σε βάρος της Δώρας Αυγέρη, από το βουλευτή της ΝΔ Δημήτρη Καιρίδη σε χθεσινοβραδινή εκπομπή κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ καλώντας την κυβέρνηση και τη ΝΔ να καταδικάσουν τη συμπεριφορά του.

Η συμμετοχή των γυναικών στην πολιτική.

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής του Τάκη Χατζή μόλις τελείωσε το διάλειμμα, άναψαν τα φώτα και άρχισε να μιλάει η Δώρα Αυγέρη, ο Δημήτρης Καιρίδης σχολίασε ότι στο διάλειμμα η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ήταν μια «γλυκιά κυρία», ενώ μόλις επανήλθε η εκπομπή άρχισε την επίθεση σε υψηλούς καταγγελτικούς τόνους. Και ο γαλάζιος βουλευτής σημείωσε ότι αυτό του δίνει την εντύπωση ότι η βουλευτής παίζει μια παράσταση. Η Δώρα Αυγέρη εθίγη, του ζήτησε να ανακαλέσει και τελικά αποχώρησε από την εκπομπή.

Αναλυτικά ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει στην ανακοίνωση του:

«Ο βουλευτής της Ν.Δ. κ. Δημήτρης Καιρίδης χθες σε βραδινή εκπομπή εξαπέλυσε έναν σεξιστικό οχετό σε βάρος της βουλεύτριας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Δώρας Αυγέρη.

Χαρακτηρίζοντάς την υποτιμητικά «γλυκιά κυρία στο διάλειμμα» εννοώντας ότι η πολιτική της παρουσία στο πάνελ της εκπομπής συνάδει με «παράσταση», απέδειξε πώς αντιλαμβάνεται τη συμμετοχή των γυναικών στην πολιτική.

Καλούμε την κυβέρνηση και το κόμμα της Ν.Δ. να καταδικάσει άμεσα την άθλια σεξιστική συμπεριφορά του κ. Καιρίδη».

Ανδρική υπεροψία

Σε ανάρτησή της η ίδια η βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ Δώρα Αυγέρη περιγράφει ως εξής τα γεγονότα:

«Η ανδρική υπεροψία του κ. Καιρίδη που δεν του αρέσει η κριτική και η υποκρισία! Δεν θα πω για ανοίκεια και προσβλητική επίθεση, αθλιότητα, σεξισμό, mansplaining, κλπ, κλπ… Θα πω, πόσο κακός μπορεί να γίνει κάποιος όταν χάνει την ψυχραιμία του στην κριτική. Και της δίνει φύλο, για να μειώσει και να υποβαθμίσει αυτήν που του ασκεί κριτική.

»Ο τηλεοπτικός οικοδεσπότης Τάκης Χατζής και ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Δημήτρης Μάντζος (τους οποίους κι ευχαριστώ) προσπάθησαν να συνεφέρουν τον Δ. Καιρίδη και να τον επαναφέρουν στην πολιτική και τηλεοπτική τάξη. Δεν τα κατάφεραν, ούτε και μετά την αποχώρησή μου από την εκπομπή.

»Υπογραμμίζω την έντιμη πολιτική στάση του κ. Μάντζου, ο οποίος ξεκάθαρα και χωρίς περιστροφές χαρακτήρισε ως σεξιστικό τον λόγο του Δ.Καιρίδη, λέγοντας χαρακτηριστικά: «εμένα με συγχωρείτε κύριε Καιρίδη για την κριτική που σας έκανα, επειδή δεν είμαι «γλυκιά κυρία;»

»Έχουμε πολλά να δούμε και να ζήσουμε στον δρόμο προς τις κάλπες. Κυρίως, τον φανερό αλλά και τον λανθάνοντα μισογυνισμό στη δημόσια σφαίρα… Τον οποίο καλούμαστε να παλέψουμε!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου