Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου 2021

Το PST έχει ειδοποιηθεί: Αρκετοί τραυματίες και νεκροί στο Κόνγκσμπεργκ της Νορβηγίας .

Αρκετοί τραυματίστηκαν και πέθαναν μετά από ένα περιστατικό στο Κόνγκσμπεργκ. Ο PST έχει ειδοποιηθεί, τα νοσοκομεία είναι σε κατάσταση ετοιμότητας και ο δήμος θέτει προσωπικό κρίσης.Ο άνδρας που πραγματοποίησε την πράξη συνελήφθη από την αστυνομία, δήλωσε η αστυνομία σε συνέντευξη Τύπου το βράδυ της Τετάρτης.

- Υπάρχουν αρκετοί τραυματίες και υπάρχουν επίσης άνθρωποι που πέθαναν μετά από αυτά τα επεισόδια, λέει ο περιφερειακός ηγέτης Øyvind Aas στη νοτιοανατολική αστυνομική περιοχή.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Ο δράστης έχει μετακινηθεί και επομένως υπάρχουν αρκετές σκηνές εγκλήματος, αναφέρει ο Aas.

Η αστυνομία δεν θέλει να βγει η ηλικία ή άλλες πληροφορίες για τον δράστη, αλλά αυτός - από όσο γνωρίζει τώρα η αστυνομία - έχει ενεργήσει μόνος του. Ο άνδρας τέθηκε υπό κράτηση.


- Η αστυνομία εξασφαλίζει ενδείξεις όπου έχουν πραγματοποιηθεί εγκληματικές ενέργειες, λέει ο Aas.

Το PST είναι προσανατολισμένο.

- Είμαστε σε στενό διάλογο με την απλή αστυνομία, λέει ο ανώτερος σύμβουλος της PST, Martin Bernsen, στην VG.

Λίγο πριν τις 6.30 το απόγευμα, η αστυνομία ανέφερε τη δράση στο Κόνγκσμπεργκ. Ένα άτομο πυροβόλησε ανθρώπους με τόξο και βέλος, ανακοίνωσε η αστυνομία στο Twitter.
Το νοσοκομείο ήταν σε κατάσταση αναμονής.

Το νοσοκομείο στο Ντράμεν βρίσκεται σε κατάσταση αναμονής. Είναι επίσης το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Όσλο, σύμφωνα με το TV2.

Η αστυνομική περιφέρεια του Όσλο βοηθά με εθνικά μέσα, ελικόπτερο και ομάδα έκτακτης ανάγκης, λέει στην VG ο αξιωματικός Τύπου Unni Grøndal στην αστυνομία του Όσλο.

Η ομάδα βομβών ήταν στη θέση της στις 19.40 και ασθενοφόρα στάλθηκαν από το Όσλο προς την κατεύθυνση του Κόνγκσμπεργκ. Πρέπει να υπάρχουν άτομα με στρατιωτικές και ένοπλες αστυνομικές στολές, αναφέρει η Laagendalsposten.

Δείτε βίντεο εδώ από το VG TV :vgtv.no

και εδώ από το Dagbladet

vg.no

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΝΟΡΒΗΓΙΚΗ VG : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου