Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου 2021

JINSA: Οι ΗΠΑ πρέπει να παράσχουν στο Ισραήλ στρατιωτικές δυνατότητες εναντίον του Ιράν.

Για να αποτρέψει το Ιράν να γίνει πυρηνικό κράτος, η Ουάσινγκτον πρέπει να κάνει περισσότερα, συμπεριλαμβανομένης της "ανάπτυξης σαφών και ισχυρών προσθηκών" στη διπλωματία με την Τεχεράνη, δήλωσε η JINSA.

Καθώς οι διαπραγματεύσεις σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν παραμένουν σε αδιέξοδο, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να παράσχουν στο Ισραήλ τις στρατιωτικές δυνατότητες που απαιτούνται για να αποτρέψουν το Ιράν να γίνει πυρηνικό κράτος, ανέφερε έκθεση του Εβραϊκού Ινστιτούτου Εθνικής Ασφάλειας της Αμερικής (JINSA).
Σύμφωνα με την JINSA , μια γερο-φιλοϊσραηλινή δεξαμενή σκέψης και ομάδα πίεσης, μέλη της οποίας περιλαμβάνουν πρώην υψηλόβαθμους αξιωματούχους του στρατού και της ασφάλειας, τρεις διαδοχικές αμερικανικές διοικήσεις αντιμετώπισαν τις πυρηνικές και περιφερειακές επιθέσεις του Ιράν μόνο με οικονομική πίεση.
Όμως, για να αποτρέψει το Ιράν να συνεχίσει το πρόγραμμά του και να γίνει πυρηνικό κράτος, η Ουάσινγκτον πρέπει να κάνει περισσότερα, συμπεριλαμβανομένης της «ανάπτυξης σαφών και ισχυρών προσθηκών» στη διπλωματία με την Τεχεράνη.
«Μια πιο διεκδικητική και συντονισμένη προσέγγιση που επιβάλλει πλήρως τις υφιστάμενες κυρώσεις και το πιο σημαντικό ενισχύει τη στρατιωτική ετοιμότητα, προσφέρει μακράν τις καλύτερες προοπτικές για την υλοποίηση του στόχου της κυβέρνησης Μπάιντεν να« βάλει το Ιράν σε ένα κουτί »για να μειώσει την έκθεση της Αμερικής στη Μέση Ανατολή και περιορίζουν τις αποσταθεροποιητικές συμπεριφορές της Τεχεράνης », αναφέρεται στην έκθεση.
Η Ουάσινγκτον, η οποία πρέπει να αναλάβει το δικό της φάσμα ενεργειών, συμπεριλαμβανομένης της επικαιροποίησης του σχεδίου έκτακτης ανάγκης για την εξουδετέρωση των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν και την υπεράσπιση των αμερικανικών και συμμαχικών περιουσιακών στοιχείων από απειλές πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών υπό την ηγεσία του Ιράν.
Πρέπει επίσης να ενισχύσει την περιφερειακή του στάση και να αναπτύξει στρατηγικά βομβαρδιστικά και μαζικά διεισδυτικά πυρομαχικών στον Ινδικό Ωκεανό, να ενισχύσει τη ναυτική του παρουσία στα ύδατα της Μέσης Ανατολής και να ανταποδώσει την ιρανική επιθετικότητα τόσο στη στεριά όσο και στη θάλασσα.
Οι ΗΠΑ πρέπει επίσης να ενισχύσουν την ικανότητα του Ισραήλ να ενεργεί εναντίον του Ιράν, τονίζεται στην έκθεση.
Για να γίνει αυτό, η Ουάσινγκτον θα πρέπει να παράσχει στο Ισραήλ «επαρκή» αποθέματα πυρομαχικών με καθοδήγηση ακριβείας, συμπεριλαμβανομένων των εξαρτημάτων ουράς Joint Direct Attack Munition (JDAM) και βομβών μικρής διαμέτρου GBU-39/B (SDB). να επιταχύνει τη μεταφορά δεξαμενόπλοιων ανεφοδιασμού εναέριων καυσίμων KC-46A καθώς και επιπλέον μαχητικά αεροσκάφη stealth F-35, ελικόπτερα βαρέων ανυψωτικών CH-53k και μαχητικά αεροσκάφη F-15i ταχείας ιχνηλάτησης.
Με την ανάγκη να κρατήσει μπροστά από τις αυξημένες απειλές στη Μέση Ανατολή, η Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ βρίσκεται σε συνομιλίες για την αναβάθμιση των γηρασμένων μοίρας της, συμπεριλαμβανομένων μαχητικών αεροσκαφών, ελικόπτερα μεταφοράς και δεξαμενόπλοια που απαιτούνται για αποστολές μεγάλου βεληνεκούς και πλησιάζουν την ηλικία των 60 ετών. Το
Επιπλέον, οι ΗΠΑ πρέπει να «διασφαλίσουν αρκετά ισχυρές» μπαταρίες αεράμυνας και αποθέματα αναχαιτιστών και να επεκτείνουν και να εμβαθύνουν τη διμερή συνεργασία πληροφοριών για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και την περιφερειακή επιθετικότητα.
Σε μια τριμερή συνάντηση μεταξύ ΗΠΑ, Ισραήλ και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων την Τετάρτη, ο υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, προειδοποίησε ότι η Ουάσινγκτον είναι έτοιμη να σταματήσει τη διπλωματική οδό και «είναι έτοιμη να στραφεί σε άλλες επιλογές εάν το Ιράν δεν αλλάξει πορεία».
Όμως, χωρίς διπλωματικές επιλογές που ενδέχεται να ωθήσουν την Τεχεράνη να σταματήσει το πυρηνικό της πρόγραμμα, ο στρατός του Ισραήλ πιστεύει ότι η Ισλαμική Δημοκρατία πρέπει να γνωρίζει ότι, εάν συνεχίσει το πρόγραμμά της, θα αντιμετωπίσει αυστηρότερες κυρώσεις και μια πραγματική στρατιωτική επιλογή για να το σταματήσει.
Σε μια προσπάθεια υποβάθμισης των ιρανικών απειλών, το Ισραήλ πραγματοποιεί εκστρατεία «μεταξύ πολέμων» από το 2013 εναντίον στόχων του Ιράν και της Χεζμπολάχ. Αυτό το περασμένο έτος είδε την πιο λειτουργική δραστηριότητα σε εκείνη την εκστρατεία από τότε που ξεκίνησε, σε όλα τα σύνορα και πιο πέρα.

Ο Αρχηγός Επιτελείου IDF Υποστράτηγος , Αβίβ Κοχάβι, δήλωσε στους δημοσιογράφους τον Αύγουστο ότι ο στρατός του Ισραήλ επιταχύνει τα επιχειρησιακά του σχέδια κατά του Ιράν λόγω της προόδου του πυρηνικού προγράμματος της Ισλαμικής Δημοκρατίας.
«Η πρόοδος του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος έχει οδηγήσει το IDF να επιταχύνει τα επιχειρησιακά του σχέδια και ο πρόσφατα εγκεκριμένος αμυντικός προϋπολογισμός προορίζεται για αυτό», είπε.
Ο υπουργός Άμυνας, Benny Gantz, έχει επίσης προειδοποιήσει ότι το Ισραήλ εργάζεται για να ενισχύσει τις δυνατότητές του ενάντια στο Ιράν και εάν δεν υπάρξει συμφωνία, «εργαζόμαστε για να καθορίσουμε τι είναι το σχέδιο Β και να ξεκινήσουμε άλλες ενέργειες».
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ JERUSALEM POST : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου