Τετάρτη, 6 Οκτωβρίου 2021

Οι IDF ετοιμάζονται να επιτεθούν στον ιρανικό πυρηνικό αντιδραστήρα.

 "Ολόκληρη η ισραηλινή κοινότητα πληροφοριών συμμετέχει σε αυτή την προσπάθεια", δήλωσε ο επικεφαλής του επιτελείου των IDF, Κοχάβι. 

Από το World Israel News Staff και το TPS

Ο IDF βρίσκεται σε συνεχή προετοιμασία για επίθεση στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν,δήλωσε  o Αβίβ Κοχάβι.

Μιλώντας την Τρίτη σε μια τελετή κατά την οποία ο στρατηγός Aharon Haliva ανέλαβε επικεφαλής της Διεύθυνσης Πληροφοριών του IDF, ο Kohavi δήλωσε ότι «οι IDF και η κοινότητα πληροφοριών γνωρίζουν αρκετά για όσα συμβαίνουν στο Ιράν και εργάζονται ενάντια στην ιρανική περιχαράκωση σε όλη τη Μέση Ανατολή. Οι επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση των απειλητικών ιρανικών δυνατοτήτων θα συνεχιστούν σε διάφορες αρένες και ανά πάσα στιγμή ».

«Τα επιχειρησιακά σχέδια κατά του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν θα συνεχίσουν να εξελίσσονται και να βελτιώνονται. Ό, τι κι αν έρθει - είναι καθήκον μας να παρέχουμε μια αποτελεσματική και έγκαιρη στρατιωτική απάντηση », δήλωσε ο Kohavi.

«Ολόκληρη η ισραηλινή κοινότητα πληροφοριών συμμετέχει σε αυτήν την προσπάθεια», είπε. «Και αν μπορούμε να μάθουμε κάτι από τις πολλές [τεχνολογικές] ανακαλύψεις των τελευταίων ετών, είναι ότι τα επιχειρησιακά μας σχέδια θα είναι βελτιωμένα και απροσδόκητα».

Στην πρώτη του ομιλία στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ο πρωθυπουργός Naftali Bennett προέτρεψε τον κόσμο να αναλάβει δράση εναντίον του Ιράν, πριν να είναι πολύ αργά. Το Ισραήλ βομβάρδισε τον αντιδραστήρα Osirak στο Ιράκ το 1981 και το πυρηνικό πρόγραμμα της Συρίας το 2007.

Ο απερχόμενος αρχηγός πληροφοριών, Ταγματάρχης. Ο Ταμίρ Χάιμαν ανέφερε ότι ενώ το Ιράν απέχει ακόμη δύο χρόνια από την απόκτηση μιας λειτουργικής πυρηνικής βόμβας, σύμφωνα με τις ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες, «το [ιρανικό] καθεστώς πρέπει να πέσει, η ύπαρξή του δεν είναι καλή για το κράτος του Ισραήλ».

Πρόσθεσε ότι «η περίπλοκη πραγματικότητα στη Μέση Ανατολή συνεχίζει να μας προκαλεί» και ότι το Ιράν είναι η «κινητήρια δύναμη» που χρηματοδοτεί και εξοπλίζει τρομοκρατικές ομάδες σε όλη την περιοχή.

Η Χεζμπολάχ στο Λίβανο, η Χαμάς και η Ισλαμική Τζιχάντ στη Λωρίδα της Γάζας, σιιτών παραστρατιωτικών ομάδων στη Συρία, Houthi αντάρτες στην Υεμένη, και πολιτοφυλακές στο Ιράκ χρηματοδοτούνται όλοι και υποστηρίζεται από την Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν, όπως υποδεικνύεται από μια δήλωση που εκδόθηκε τον περασμένο μήνα από την ιρανική Ταγματάρχης-Γεν. Gholam Ali Rashid, εξέχων διοικητής στο Σώμα της Φρουράς της Επανάστασης του Ιράν.

worldisraelnews.com

ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου