Τρίτη, 12 Οκτωβρίου 2021

Ο στρατός της Κίνας διεξάγει ασκήσεις προσγείωσης στην παραλία ακριβώς απέναντι από την Ταϊβάν.

Ο στρατός της Κίνας ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι πραγματοποίησε ασκήσεις προσγείωσης και επίθεσης στην παραλία ακριβώς απέναντι από την Ταϊβάν , τη στιγμή που η ρητορική που βγαίνει από το Πεκίνο, την Ταϊπέι και την ισχυρή υποστήριξη της Ταϊβάν, Ουάσιγκτον, γίνεται όλο και πιο πολεμική. 

Οι ασκήσεις επίθεσης πραγματοποιήθηκαν "τις τελευταίες ημέρες" σύμφωνα με τη δήλωση του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού (PLA), που βρίσκεται στο νότιο τμήμα της επαρχίας Φουτζιάν, η οποία βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τη θάλασσα από το αυτοδιοικούμενο νησί.

Είναι σημαντικό ότι η επίσημη δήλωση PLA δεν κατονόμασε συγκεκριμένα την Ταϊβάν ως παράγοντα στην προετοιμασία της αποστολής και τις ασκήσεις. Ωστόσο, το μήνυμα αναμφίβολα έχει ως στόχο να επιβεβαιώσει ότι η Κίνα δεν θα κάνει πίσω στις μακροχρόνιες διεκδικήσεις της για κυριαρχία στο νησί. 

Η κυκλοφορία βίντεο PLA των ασκήσεων Fujian ...

Μέσα στους τελευταίους δύο μήνες κορυφαίοι αξιωματούχοι της Ταϊβάν περιέγραψαν ανοιχτά το στρατηγικό αμυντικό δόγμα που ήθελαν να μετατρέψουν το νησί σε "θαλάσσιο φρούριο" και "χοιρίδιο" που μπορεί να αντέξει μια άμεση κινεζική επίθεση - ή τουλάχιστον αρκετά μέχρι να έρθει βοήθεια από τους ισχυρούς σύμμαχους. 

zerohedge.com

ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου