Σάββατο, 9 Οκτωβρίου 2021

Ὁ ἰδρυτής τῆς «Νέας Δημοκρατίας.

 

Ο Κων/νος Καραμανλής με τον πολιτικό του μέντορα Αθανάσιο Αργυρό ( στο μέσον, ενώ αριστερά κάθεται ο βουλευτής του Λαϊκού Κόμματος, Αθανάσιος Μπουκουβάλας). ἀπό ἐδῶ

« Ὁ Ἀργυρός δέν ἔχει ἀνάγκη σταυροῦ. Σταυρῶστε τόν γραμματέα του,Κωνσταντῖνο Καραμανλῆ. »  ( «Τσακάλια καί Ὕαινες τῆς Ἑλληνικῆς Πολιτικῆς»,Κων/νου Μπαρμπῆ,τόμος δ΄σελ. 60)

Ἔτσι ἔκλεψε τήν ἕδρα ( τό 1936) ἀπό τόν βουλευτή Σερρῶν καί εὐεργέτη,δικό του καί τῆς οἰκογενείας του,Ἀθανάσιο Ἀργυρό, ὁ Κωνσταντῖνος Καραμανλῆς καί τρούπωσε στό ἑλλαδικό κοινοβούλιο καί τήν πολιτική ζωή αὐτῆς τῆς χώρας γιά τα καλά ! Ὁ ἰδρυτής τῆς «Νέας Δημοκρατίας»...

«...Τη περίοδο 1942-1943 συμμετείχε σε μία άτυπη ομάδα πολιτικού προβληματισμού με την ονομασία "Σοσιαλιστική Ένωση", την οποία αποτελούσαν αξιόλογοι μετέπειτα πολιτικοί και τραπεζίτες, όπως ο Κωνσταντίνος Τσάτσος, ο Γεώργιος Μαύρος, ο Πέτρος Γαρουφαλιάς, ο Άγγελος Αγγελόπουλος και ο Ξενοφών Ζολώτας...» ( ἀπό ἐδῶ)

  Ὁ ἰδρυτής τῆς «Νέας Δημοκρατίας» καί ὅλο του τό σόϊ...

Καραμανλῆς Ἀλέκος,Δολόγλου Φωτεινή ( ἡ μητέρα),Κωνσταντῖνος Καραμανλῆς -φωτό-

Γραμμένος,Ἀχιλλεύς,Κων/νος,Ἀλέκος. Οἱ Καραμανλῆδες δεκαετία ᾿60 φωτό

Ἀλέκος,Κων/νος,Γραμμένος καί Ἀχιλλεύς,οἱ Καραμανλῆδες δεκαετία ᾿80-φωτό-

Ἀχιλλεύς,Κων/νος,Ἀλέκος καί ὁ υἱός τοῦ Ἀλέκου ὁ Κώστας φωτό

Στήν Πρώτη Σερρῶν,ὁ ἐκστασιασμός τοῦ πλήθους καί ὁ «ἐθνάρχης» παρακολουθεῖ ἀνέκφραστος...  φωτό

« ...θα απαιτηθή η επαγρύπνησις αλλά και η συσπείρωσις του λαού σε ισχυρούς πολιτικούς σχηματισμούς, ικανούς να προστατεύσουν την δημοκρατία, όχι μόνον από τον κομμουνισμό και φασισμό, αλλά και από τα αίτια που προκάλεσαν στο παρελθόν την πτώση της. Γι’ αυτόν ακριβώς τον εθνικό σκοπό εθεώρησα καθήκον μου να δημιουργήσω μιαν ευρεία και ζωντανή πολιτική παράταξη - την Νέα Δημοκρατία....» (ἀπό ἐδῶ)

Ἀπό τήν ἰδρυτική διακήρυξιν τῆς Νέας Δημοκρατίας,διά στόματος Κων/νου Καραμανλῆ. 

Ἡ δημοκρατία πρέπει νά προστατευτῇ, διακήρυττε,ἀπό τόν κομμουνισμόν ! 


Το ν.δ. (νομοθετικό διάταγμα) 59/1974 συγκαταλέγεται αναμφισβήτητα στις πιο σημαντικές στιγμές της μεταπολίτευσης. Με δύο μόλις άρθρα και μόνον 209 λέξεις, νομιμοποίησε το ΚΚΕ...το ν.δ. 59/1974 προέρχεται από την κυβέρνηση εθνικής ενότητας του Κωνσταντίνου Καραμανλή...( ἐδῶ)

Καταλάβατε τό μέγεθος τῆς κοροϊδίας πού σᾶς γίνεται ἐδῶ καί 47 χρόνια; Ἀπό τήν « Νέα Δημοκρατία» 

« ...Νέα Δημοκρατία είναι η πολιτική παράταξις του ταυτίζει το Έθνος με τον Λαόν, την Πατρίδα με τους Ανθρώπους της? την Πολιτεία με τους Πολίτες της? την Εθνική Ανεξαρτησία με την Λαϊκή Κυριαρχία? την Πρόοδο με το Κοινό Αγαθό? την Πολιτική Ελευθερία με την Έννομη Τάξη και την Κοινωνική Δικαιοσύνη...» 
( Ἀπό τήν σελίδα τῆς νουδου,ἐδῶ,τό βάζω μέ τά σημεῖα στίξεως πού ὑπάρχουν σ᾿αὐτήν. Δέν ξέρω ἄν εἶναι ἀπό λάθος τά ἐρωτηματικά, ἀλλά νομίζω πώς θά μποροῦσαν νά τά εἶχαν διορθώσῃ. Συνεπῶς νά συμπεράνω πώς πρέπει νά ὑπάρχουν ἐκεῖ διότι ἔχουν τήν σημασία τους; Τά συμπεράσματα δικά σας...)


Ἡ Πελασγική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου