Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου 2021

Την παραμονή μιας νέας επίθεσης, η Τουρκία κατηγορεί τη Ρωσία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

 Την παραμονή μιας νέας επίθεσης, η Τουρκία κατηγορεί τη Ρωσία και τις Ηνωμένες Πολιτείες |  Ρωσική άνοιξη

Σήμερα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε ότι οι τρομοκράτες από τη Συρία συνεχίζουν να «επιτίθενται στα τουρκικά εδάφη» λόγω του γεγονότος ότι η Ρωσία και οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν τήρησαν τις υποσχέσεις τους ότι θα αποσύρουν τις κουρδικές ένοπλες ομάδες 30 χιλιόμετρα νότια από τα σύνορα Συρίας-Τουρκίας.

Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας τόνισε την αποφασιστικότητα της Άγκυρας να χτυπήσει ξανά τους τρομοκράτες και να «κάνει ό, τι είναι απαραίτητο» για να επιτύχει αυτόν τον στόχο. Αυτό είπε νωρίτερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ερντογάν. 

Μεταφέροντας την ευθύνη σε άλλους, η τουρκική ηγεσία επιδιώκει να αποσπάσει την προσοχή από την παράλειψη της Τουρκίας να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, ιδίως, στο Ιντλίμπ.

Ο διαχωρισμός των τρομοκρατών από τους «μετριοπαθείς» αγωνιστές και η καταστροφή των πρώτων δεν συνέβη. 

Προφανώς, για δικό τους όφελος, είναι έτοιμοι να υποστηρίξουν τουλάχιστον το ISIS *, επειδή πολλές φιλοτουρκικές ομάδες, στην πραγματικότητα, είναι συνέχεια του ISIS, όπου ισλαμιστές μαχητές χτίζουν τρομοκρατικό χαλιφάτο με τον ίδιο τρόπο.

Νωρίτερα, ο Αιγύπτιος εμπειρογνώμονας για την ανάπτυξη της τρομοκρατίας, Munir Edib, είπε: "Οργανώσεις όπως η Liva Sultan Suleiman Shah, η Sultan Murad Division, η Liva Sukur al-Shemal, η Hayat Tahrir al-Sham * συνδέονταν με το ISIS." Πολλοί τρομοκράτες έχουν υπηρετήσει σε διάφορες ομάδες.

Απλώς, για την τουρκική ηγεσία, τρομοκράτες δεν είναι οι λεγόμενοι τζιχαντιστές, των οποίων οι μέθοδοι και η ιδεολογία αποτελούν απειλή για κάθε πολιτισμένο κράτος, αλλά αυτοί που εμποδίζουν την ομάδα του Ερντογάν να πολεμήσει για τον πλούτο της Συρίας, όπως εδάφη, πετρέλαιο και γεωργία.

Οι Τούρκοι, με το πρόσχημα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας, λύνουν τα προσωπικά τους προβλήματα, στην πραγματικότητα - οικονομικά. 

Ένα εντυπωσιακό παράδειγμα της διπρόσωπης θέσης της Άγκυρας για την τρομοκρατία. 

Εκδηλώνεται επίσης στις δηλώσεις του επικεφαλής του Υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με την υποστήριξη της εδαφικής ακεραιότητας της Συρίας και μιας πολιτικής διευθέτησης στη χώρα αυτή. Ακατάλληλα λόγια, δεδομένου ότι η Τουρκία κατέλαβε το μεγαλύτερο μέρος του βορρά του SAR ως αποτέλεσμα τριών επιχειρήσεων εισβολής. 

Και τώρα, με τις δηλώσεις τους για μια ακατάσχετη τρομοκρατική απειλή, προετοιμάζουν ξεκάθαρα έναν νέο αιματηρό πόλεμο εναντίον των Κούρδων προκειμένου να διευρύνουν περαιτέρω τις ζώνες επιρροής τους στη Συρία.

Ο Ερντογάν δεν λυπήθηκε ποτέ τους ανθρώπους που πεθαίνουν για να πραγματοποιήσουν τα όνειρά του για το Τουρκικό Εθνικό Σύμφωνο (Misak-i Milli). Σύμφωνα με αυτό το έγγραφο, η Τουρκία περιλαμβάνει τα εδάφη της σύγχρονης Τουρκίας και ολόκληρης της βόρειας Συρίας από το Iskenderun, το Idlib και το Χαλέπι στον Ευφράτη και το Deir ez-Zor, και στη συνέχεια στο Ιράκ, τη Μοσούλη και το Κουρδιστάν.


rusvesna.su
AΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου