Τετάρτη, 9 Ιουνίου 2021

ΜΑΖΙΚΕΣ ΚΑΤΑΒΟΘΡΕΣ ΚΑΤΑΚΛΥΖΟΥΝ ΤΗΝ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ ΕΝΩ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΑΠΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΟ ΤΟΡΑ ΤΟΥ ΚΟΡΑ.

 Και η γη άνοιξε το στόμα της και τα κατάπιε, και τα νοικοκυριά τους, και όλους τους άντρες που έφτασαν στον Κοράχ, και όλα τα αγαθά τους. Αριθμοί 16:32 (The Israel Bible TM )
Μια μεγάλη καταβόθρα εμφανίστηκε στη Ιερουσαλήμ τη Δευτέρα, αναδημιουργώντας τη Βιβλική τιμωρία του Κοράχ.


Ένας ραβίνος προειδοποίησε ότι αυτή ήταν μια υπενθύμιση ότι ο οικουμενισμός που εκδηλώθηκε στη δημοκρατία είναι αντι-Θε'ι'κό και αυτό ενσωματώνεται στον καταστροφικό συνασπισμό που πρόσφατα συγκροτήθηκε από τον Naftali Bennett.

Μια μεγάλη καταβόθρα άνοιξε ξαφνικά τη Δευτέρα το απόγευμα σε ένα χώρο στάθμευσης δίπλα στο Shaarei Tzedek (οι πύλες του ελέους) στην Ιερουσαλήμ. Πολλά αυτοκίνητα έπεσαν

στην καταβόθρα. Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης κλήθηκαν στην περιοχή και μετά από έρευνα, προσδιορίστηκε ότι τα αυτοκίνητα ήταν άδεια όταν έπεσαν στην τρύπα. 

Σύμφωνα με αναφορές, η κατάρρευση ήταν το αποτέλεσμα κοντινών κατασκευαστικών εργασιών που περιελάμβαναν μια σήραγγα που βρίσκεται κάτω από την τοποθεσία. Η σήραγγα έδειξε σημάδια μερικής κατάρρευσης. 

Είναι ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι αυτή την εβδομάδα, οι Εβραίοι σε όλο τον κόσμο διαβάζουν το τμήμα της Τορά που περιγράφει την εξέγερση του Κοράχ και την επακόλουθη θεϊκή τιμωρία.


«Ο Κοράχ επιδίωξε την ηγεσία του Ισραήλ παρόλο που δεν ταιριάζει σε αυτό», ξεκίνησε ο Ραβίνος Ελιαύου. Ο ραβίνος στη συνέχεια ανέφερε την εξήγηση του Ζόχαρ για τις φιλοδοξίες του Κοράχ που δήλωσε: «Όποιος επιδιώκει κάτι που δεν είναι για αυτόν θα το χάσει στο τέλος. Και ακόμη και αυτό που έχει, θα χάσει. "

Ο ραβίνος εξήγησε το μοιραίο σφάλμα του Κοράχ όπως εμφανίστηκε στο Zoχάρ.

«Όποιος καλεί αριστερά δεξιά και δεξιά αριστερά, που αναμιγνύει τα πράγματα, είναι σαν να καταστρέφει τον κόσμο», ανέφερε ο ραβίνος, συνεχίζοντας να εξηγεί. «Όλα δημιουργήθηκαν με σκοπό. Η αριστερά εξυπηρετεί το σκοπό της και η δεξιά έχει το σκοπό της. "

Όταν όλα εξυπηρετούν τον σκοπό τους όπως ο Θεός ήθελε, ο κόσμος ακμάζει », σημείωσε ο Ραβίνος Ελιαχίου. Και το αντίθετο ισχύει επίσης. Όποιος διαταράσσει αυτήν την ισορροπία, καταστρέφει την ισορροπία και μπερδεύει τους ανθρώπους. Ο κόσμος είναι χτισμένος σαν ένα σώμα με κάθε μέρος διαφορετικό για να εξυπηρετεί έναν διαφορετικό σκοπό. Μαζί, όλα εξυπηρετούν έναν μεγαλύτερο σκοπό. "

Όπως προαναφέρθηκε, ο ραβίνος δεν αποδίδει κανένα πολιτικό μήνυμα στο μάθημα, ωστόσο μπορεί σίγουρα να εφαρμοστεί στις τρέχουσες προσπάθειες συνασπισμού στο Ισραήλ.

Ο ραβίνος Yosef Dayan, μέλος του νεογέννητου Sanhedrin που μπορεί να εντοπίσει τη γενεαλογία του στον βασιλιά Δαβίδ, είδε τρομερή σημασία στην ξαφνική εμφάνιση της καταβόθρας.

«Η Τορά γράφεται με συγκεκριμένη σειρά», εξήγησε ο Ραβίνος Ντάιαν. «Την περασμένη εβδομάδα, διαβάσαμε για τους κατασκόπους που απέρριψαν το Ισραήλ. Οι κατάσκοποι ήταν ένα κλασικό παράδειγμα της δημοκρατίας σε δράση. Δέκα κατάσκοποι, η πλειοψηφία, ισχυρίστηκαν και έπεισαν την πλειοψηφία των ανθρώπων. Όλοι συμφώνησαν να απορρίψουν την εντολή του Θεού να εισέλθει στη γη ».

«Αυτό οδήγησε τον Κοράχ που έκανε τον ίδιο ισχυρισμό, ότι όλοι ήταν ίσοι και μπορούσαν να παρακάμψουν τον λόγο του Θεού. Αλλά το μήνυμα του Korach ήταν πραγματικά, «όλοι είναι ίσοι… αλλά είμαι ο πιο ίσος από όλους». "

«Αυτό ακριβώς έκανε ο Ναφτάλι Μπενέτ», είπε ο Ραβίνος Ντάιαν. «Όλοι οι άνθρωποι που τον ψήφισαν ήθελαν μια δεξιά κυβέρνηση. Η ψήφος όλων είναι ίση, αλλά η επιθυμία του Μπενέτ να κυβερνήσει είναι πιο σημαντική από τους ανθρώπους που τον ψήφισαν. Μπορούμε να δούμε αυτό το παράλληλο στην κίνηση του Bennett για να εμποδίσει τον Nετανιάχου  να καθίσει ακόμη και στο Knesset. Αυτό είναι ακριβώς όπως η προσπάθεια του Κοράχ να σφετεριστεί τον Μωυσή και τον Ααρών. "

«Οι κατάσκοποι έπεισαν το έθνος να απορρίψει τη γη του Ισραήλ ισχυριζόμενοι ότι δεν μπορούσαν να νικήσουν τους εχθρούς τους».

Είδαμε τους Νεφλίμ εκεί - οι Ανακιίτες είναι μέρος του Νεφιλίμ - και μοιάσαμε με ακρίδες στον εαυτό μας, και έτσι πρέπει να τους κοιτάξουμε. " Αριθμοί 13:33

«Αυτό ακριβώς συνέβη στον πόλεμο εναντίον της Χαμάς», είπε ο Ραβίνος Ντάιαν. «Το Ισραήλ θεωρεί τον εαυτό του ως« ακρίδα »εναντίον της Χαμάς. Είναι αξιοσημείωτο ότι βρισκόμαστε τώρα στην επέτειο του Εξαήμερου Πολέμου, όταν πραγματικά ήμασταν σαν ακρίδα σε σύγκριση με τους εχθρούς μας, αλλά τους κατακλύσαμε σε λιγότερο από μία εβδομάδα. Αλλά τώρα που είμαστε τόσο ισχυρότεροι από τους εχθρούς μας, τρέχουμε και ενεργούμε φοβισμένοι. Η υπενθύμιση είναι ξεκάθαρη. "

«Τα δύο τμήματα της Τορά, του Κοράχ και των κατασκόπων, είναι συνδεδεμένα», εξήγησε ο Ραβίνος Ντάιαν. «Οι κατάσκοποι είπαν ψέματα και είπαν ότι η γη του Ισραήλ θα καταπιεί τους κατοίκους της».

«Το μήνυμα είναι ότι αν επιλέξουμε να απορρίψουμε τη γη του Ισραήλ που ο Θεός μας διέταξε να κληρονομήσουμε, αν βλέπουμε τους εαυτούς μας ως ακρίδες μπροστά στους εχθρούς του Ισραήλ, τότε θα συνεχίσουμε να ακολουθούμε ένα στραβό μονοπάτι ή διεφθαρμένη δημοκρατία και τελικά το έδαφος θα μας καταπιεί , όπου κι αν είμαστε. "

Ο Ραβίνος Ντάιαν τόνισε ότι σύμφωνα με τα κλασικά εβραϊκά σχόλια, ο Κοράχ ήταν ένας απίστευτα δίκαιος άνθρωπος που δεν αμάρτησε ποτέ μέχρι να επαναστατήσει εναντίον του Μωυσή και του Ααρών. Ο ισχυρισμός του ότι όλοι οι Εβραίοι ήταν ίσοι ήταν ένας έγκυρος ισχυρισμός, αλλά έγινε σε λάθος στιγμή και ήταν ένα εγώ βασισμένο σε εγώ, πρόωρη αρπαγή εξουσίας. 

«Ο ισχυρισμός του ήταν ότι ήμασταν όλοι ίδιοι», εξήγησε ο Ραβίνος Ντάιαν. «Όπως ακριβώς ο Bennett θέλει να πιστέψουμε ότι η αριστερά, η δεξιά, η θρησκευτική και η κοσμική, αραβική και εβραϊκή, όλα είναι τα ίδια. Σε ένα επίπεδο, αυτό ισχύει. Τα σχόλια εξηγούν ότι το καθολικό-ισότιμο όραμα του Korach θα εμφανιζόταν στη μετα-μεσσιανική εποχή. Για αυτόν τον λόγο, ο Κοράχ και οι οπαδοί του δεν σκοτώθηκαν αλλά καταπίνονταν από τη γη και θα εμφανιστούν ξανά τις ημέρες που προηγούνται του Μεσσία. "

«Ο συνασπισμός του Bennett βασίζεται σε αυτήν την ιδέα, η οποία είναι παραπλανητική, επειδή έχει μια αλήθεια. Αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια με το οποίο μπορούμε να ζήσουμε προς το παρόν. Είναι καταστροφικό και ο συνασπισμός του Bennett είναι επικίνδυνος για το Ισραήλ. "

Ο ΚΟΡΑΧ ΘΑ ΕΠΑΝΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΕΣΣΙΑ

Ένα Midrash που σχετίζεται με τον Ταλμούδικο σχολιασμό που ονομάζεται Tosafot (Kiddushin 31B) περιγράφει πώς η τιμωρία του Korach συνδέεται με την εμφάνιση του Τρίτου Ναού . Το Tosafot ρωτά γιατί ο Ψαλμός 82 περιγράφεται ως «Mizmor», ένα χαρούμενο τραγούδι, όταν είναι το θέμα είναι οι τραγωδίες που συνοδεύουν την καταστροφή του Ναού. Ο Tosafot εξηγεί ότι ο Asaf, απόγονος του Korach, είδε τη σωτηρία του προγόνου του στην καταστροφή του Ναού και του Ισραήλ.

israel365news.com

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ISRAEL 365 NEWS: Corfiatiko.blogspot.comΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου