Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2020

Ρωσικό ΥΠΕΞ για Κιργιστάν: Ευελπιστούμε στην ειρηνική και μέσω διαπραγματεύσεων επίλυση της κρίσης.

 Στην επίλυση της κρίσης μέσω διαπραγματεύσεων και χωρίς τη χρήση βίας ανακοίνωσε πως προσδοκά η Ρωσία, σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Εξωτερικών.Διαδηλώσεις στο Κιργιστάν, 5 Οκτωβρίου 2020

Το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε την ελπίδα σήμερα πως η κρίση στο Κιργιστάν θα διευθετηθεί ειρηνικά, καλώντας όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας να ενεργήσουν υπεύθυνα.

«Η Ρωσία ενδιαφέρεται για την εσωτερική πολιτική σταθερότητα στο Κιργιστάν που είναι στρατηγικός εταίρος και σύμμαχος, για την ασφάλεια και την ευημερία του λαού. Ελπίζουμε πως η κρίση θα επιλυθεί σύντομα σε συμφωνία με τον νόμο, μέσω διαπραγματεύσεων, χωρίς τη χρήση "ισχύος"» αναφέρει μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ.

Όπως σημειώνει η Μόσχα, η δημοκρατική εξέλιξη του Κιργιστάν πρέπει να είναι η προτεραιότητα.

«Καλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να ενεργήσουν με σύνεση και υπευθυνότητα στην κρίσιμη αυτή συγκυρία για το καλό της διατήρησης της εσωτερικής σταθερότητας και ασφάλειας» σημειώνεται επιπλέον το υπουργείο.

Υπενθυμίζεται πως οι μαζικές διαμαρτυρίες στη χώρα ξέσπασαν μετά τα προκαταρκτικά αποτελέσματα των κοινοβουλευτικών εκλογών, με χιλιάδες πολίτες να πλημμυρίζουν τους δρόμους του Μπισκέκ, αιτούμενοι την επανάληψη της διαδικασίας.

Χθες, Δευτέρα (05/10), διαδηλωτές εισέβαλαν στο Προεδρικό Μέγαρο της χώρας που βρίσκεται στο Μπισκέκ και να το καταλάβουν.

sputniknews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου