Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2020

Συλλαλητήριο στην Αθήνα ενάντια στην επίσκεψη Στόλτενμπεργκ: «Δεν φέρνει τίποτα καλό για τον λαό»

 Συλλαλητήριο ενάντια στην επίσκεψη Στόλτενμπεργκ στην Ελλάδα πραγματοποιεί η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη.
Σε εξέλιξη είναι η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στην επίσκεψη στην Ελλάδα του επικεφαλής του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.

Το συλλαλητήριο διοργανώνει η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), ενώ συμμετέχουν εργατικά συνδικάτα, σύλλογοι αυτοαπασχολουμένων, φοιτητικοί σύλλογοι, η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδος και άλλοι φορείς.

Οι διαδηλωτές έχουν συγκεντρωθεί στα Προπύλαια φωνάζοντας συνθήματα και κρατώντας πλακάτ ενάντια στο ΝΑΤΟ.

«Σήμερα είμαστε εδώ για να καταδικάσουμε την επίσκεψη του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ γιατί αυτή η επίσκεψη τίποτα καλό δεν φέρνει για τον ελληνικό λαό, όπως και η προηγούμενη επίσκεψη του (Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών) Πομπέο» δήλωσε η γενική γραμματέας της ΕΕΔΥΕ, Ε. Παντελάκη, μιλώντας στο Sputnik.

Συλλαλητήριο στην Αθήνα ενάντια στην επίσκεψη Στόλτενμπεργκ
© Sputnik /
Συλλαλητήριο στην Αθήνα ενάντια στην επίσκεψη Στόλτενμπεργκ

«Τα πράγματα για τη χώρα είναι πολύ δύσκολα. Η χώρα μας μπαίνει ακόμα πιο βαθιά στην εμπλοκή του ΝΑΤΟ που σημαίνει πόλεμοι, δυστυχία για τους λαούς και για τη χώρα μας» προσθέτει η κ. Παντελάκη παρατηρώντας ότι εν μέσω πανδημίας «έχουν αποφασίσει γιγαντιαίους εξοπλισμούς».

«Είναι απαράδεκτο και το καταγγέλλουμε. Η προπαγάνδα τους απέναντι στον λαό πρέπει να βρει τείχος» καταλήγει.

Συλλαλητήριο στην Αθήνα ενάντια στην επίσκεψη Στόλτενμπεργκ
© Sputnik /
Συλλαλητήριο στην Αθήνα ενάντια στην επίσκεψη Στόλτενμπεργκ
«Δώστε λεφτά για την παιδεία κι όχι για του ΝΑΤΟ τα σφαγεία» και «όχι στου ΝΑΤΟ την προστασία» είναι μεταξύ των συνθημάτων που φωνάζουν οι διαδηλωτές.

Σύμφωνα με την εκτίμηση της αστυνομίας, στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας συμμετέχουν περίπου 300 άτομα.

sputniknews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου