Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2020

Φαίνεται να είναι συντονισμένο. Στόχος η Ρωσία.. Εξελίξεις σε Νταγκεστάν, Κιργιζία (εξέγερση) παράλληλα με πόλεμο τ’ Αζερμπαιστάν και αποσταθεροποίηση στη Λευκορωσία ως επέκταση του ουκρανικού….BINTEO.

 

Φαίνεται να είναι συντονισμένο. Στόχος η Ρωσία.. Εξελίξεις σε Νταγκεστάν, Κιργιζία παράλληλα με πόλεμο του Αζερμπαιστάν και αποσταθεροποίηση στη Λευκορωσία ως επέκταση του ουκρανικού….

Οργανωμένη επιχείρηση αποσταθεροποίησης του Καύκασου και γενικά του μετασοβιετικού αναδυόμενου ισλαμικού τόξου που απειλεί τη Ρωσία σε συνδυασμό με γεγονότα στη Λευκορωσία ως συνέχεια του ουκρανικού… Η Ρωσία είναι στο στόχαστρο με ενργοποιούμενο ντόμινο εναντίον της. Εξελίξεις σήμερα τόσο στο Νταγκεστάν όσο και στην Κιργιζία-Κιργιζιστάν (εξέγερση κατά φιλοΡωσόυ προέδρου) . Ενώ η επίθεση Τουρκίας Αζερμπαινστάν κατά Αρμενίας συνεχίζεται με αμείωτη ένταση….Μόνη λύση να χτυπηθεί αποφασιστικά ο ιθύνοντας νους η Τουρκία πριν αρπάξει όλη η περιοχή….

Ο Πούτιν αιφνιδίως ”αποκεφάλισε” τον ηγέτη της Δημοκρατίας του Νταγκεστάν που ανήκει στην Ομοσπονδία της Ρωσίας και που κατά καιρούς έχει απασχολήσει με το ριζοσπαστική ισλαμιστική τρομοκρατία. Διόρισε μάλιστα νέο αν και μεταβατικό κυβερνήτη τον στρατηγό Sergey Melikov. Αναλυτές εκτιμούν ότι αυτή η κίνηση εντάσσεται στο πλαίσιο προσπάθειας διακοπής της διείσδυσης ισλαμιστών τρομοκρατάν από Αζερμπαινστάν στο Νταγκεστάν μέσω έμπειρου στρατιωτικού. Το Νταγκεστάν συνορεύει με το Αζερμπαϊτζάν στα νότια οπότε η αλλαγή φρουράς στην εξουσία του δεν είναι ασυσχέτιστη με τις εκεί δραματικές εξελίξεις.Συνορεύει επίσης με τη Γεωργία στα νοτιοδυτικά που μεταβάλλεται σε αμερικανοτούρκικη βάση προοδευτικά κι εγκυμονεί περαιτέρω κινδύνους για ασφάλεια Ρωσίας. Η υπηρεσία του Κρεμλίνου ανακοίνωσε στις 5/10/20 το προεδρικό διάταγμα βάση του οποίου εκπαραθυρώνει τον πρώην κυβερνήτη και διορίζει« τον Melikov Sergey Alimovich μεταβατικό επικεφαλή της Δημοκρατίας του Νταγκεστάν».

Απομακρύνεται ο Vladimir Vasiliev……αν και το διάταγμα λέει ότι με ιδία βούληση παραιτείται και διορίζεται σύμβουλος του Πούτιν…

Το Νταγκεστάν δεν είναι απλή υπόθεση ανέδειξε την μεγάλη ισλαμιστική τρομοκρατική οργάνωση Εμιράτο του Καυκάσου μερικές από τις πιο προεξάρχουσες μορφές του διεθνούς τζιχαντισμού που πρωταγωνίστησαν ως και σε Συρία κι Ιράκ.. Οι Καυκάσιοι τρομοκράτες και γενικά οι προερχόμενοι από τις τ. σοβιετικές δημοκρατίες ήταν οι πολυπληθέστεροι των ξένων τζιχαντιστών που πολέμησαν σε Συρία, Ιράκ πάνω από 10.000….

Παράλληλα εξέγερση στη μετασοβιετική Ανεξάρτητη Δημοκρατία του Kirghizistan μετά από εκλογές αμφισβητούμενες από αντιπολίτευση κατά του νικητή φιλο-Ρώσου προέδρου, Sooronbay Jeenbekov..Βίαιες συγκρούσεις στην πρωτεύουσα Bichkek όπου μερικές φορές οι δυνάμεις της τάξης τράπηκαν σε φυγή.Οι διαδηλωτές επιχείρησαν να εισβάλουν στο κοινοβούλιο και Προεδρικό Γραφείο. Μέχρι το μεσημέρι υπήρχαν 16 τραυματίες….Η Δημοκρατία της Κιργιζίας είναι κράτος της κεντρικής Ασίας. Περικλείεται από την Κίνα, το Καζακστάν, το Τατζικιστάν και το Ουζμπεκιστάν.Κίνδυνος ανάφλεξης και των γειτονικών κρατών..

Χιλιάδες διαδήλωσαν τη Δευτέρα (5 Οκτωβρίου) στο Μπισκέκ, πρωτεύουσα του Κιργιζιστάν, μετά από πρόσκληση πολλών πολιτικών κομμάτων που δεν κέρδισαν έδρες μετά τις κοινοβουλευτικές εκλογές και κατηγορούν για πιθανή εξαγορά ψήφων. Τα πολιτικά κόμματα που είναι κοντά στον φιλο-Ρώσο πρόεδρο, Sooronbay Jeenbekov, κυριάρχησαν στην ψηφοφορία..

Τα κόμματα Birimdik και Mekenim Κιργιζιστάν, υπέρ της ισχυρότερης ενσωμάτωσης του Bishkek στην Ευρασιατική Οικονομική Ένωση που προωθήθηκε από τη Μόσχα, το καθένα κέρδισε το 25% των ψήφων, στην καταμέτρηση του 98% των ψήφων.

Οι διαδηλώσεις συνεχίζονται μέσα στη νύχτα..Οι αρχές χρησιμοποιούν σφαίρες από καουτσούκ, χειροβομβίδες κρότου λάμψης και δακρυγόνα για να διαλύσουν το πλήθος….

Αργά τη νύχτα οι διαδηλωτές κατόρθωσαν να μπουν στο κτίριο του κοινοβουλίου– Προεδρικό Μέγαρο.. κι επιδόθηκαν σε καταστροφές ..

Image

Επικρατεί χάος στην πρωτεύουσα της Κιργιζίας.. Δεκάδες είναι τώρα οι τραυματίες από τις συγκρούσεις μ΄αρχές.. πολλοί είναι αστυνομικοί…..

Image

Οι διαδηλωτές στην Κιργιζία εισέβαλαν στον Λευκό Οίκο – την έδρα της προεδρικής και κοινοβουλευτικής εξουσίας – στην πρωτεύουσα Μπισκέκ, κατηγορώντας την κυβέρνηση για εξαγορά ψήφων και απάτη στις κοινοβουλευτικές εκλογές του Σαββατοκύριακου.
Οι διαδηλωτές έχουν «καταλάβει» τον Λευκό Οίκο, στις 3:30 π.μ. τοπική ώρα….

Το Προεδρικό Μέγαρο έπεσε ”θύμα” μετά από διαδηλώσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας στο Μπισκέκ και σε άλλες πόλεις, με οργισμένους ακτιβιστές της αντιπολίτευσης να καταγγέλλουν νοθεία στις κοινοβουλευτικές εκλογές του Σαββατοκύριακου και κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι εξαγόρασε ψήφους και ενήργησε και μ’ εκφοβισμό.

Image

Μόνο 4 κόμματα – 3 από αυτά φιλοκυβερνητικά – από τα 16 που έλαβαν μέρος κατάφεραν να υπερβούν το όριο του 7% και να φτάσουν στο κοινοβούλιο μετά τις εκλογές την Κυριακή. Τα λοιπά 11 κόμματα αντιπολίτευσης απέρριψαν τα αποτελέσματα και προέτρεψαν τους ανθρώπους να βγουν στους δρόμους.

Ένα από τα κόμματα, το Birimdik (Ενότητα) – το οποίο κέρδισε τις περισσότερες ψήφους την Κυριακή στο ένα τέταρτο του συνόλου – ανακοίνωσε ότι ήταν έτοιμο να συμμετάσχει στις νέες κοινοβουλευτικές εκλογές. Ο εκπρόσωπος του κόμματος Adilet Sultanaliev, πήγε στο Twitter για να καλέσει τα άλλα τρία κόμματα που ξεπέρασαν το όριο να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Birimdik. Ο Asylbek Jeenbekov, μικρότερος αδελφός του Προέδρου Sooronbay Jeenbekov, είναι μέλος του Birimdik.
Η αναταραχή της Κιργιζίας είναι παράλληλη και με τις πρόσφατες διαδηλώσεις στη Λευκορωσία – όπου η αντιπολίτευση αρνήθηκε να αναγνωρίσει το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών που πραγματοποιήθηκαν τον Αύγουστο – και την εξέγερση του Μαϊντάν του 2014 στο Κίεβο, καθώς οι διαδηλωτές στήνουν σκηνές στην πλατεία Ala-Too του Μπισκέκ αναφέρει το rt.

Είναι η ίδια γραμμή δεν εξηγείται αλλιώς που το ΝΕΧΤΑ το κανάλι που καλύπτει όλα τα επεισόδια στο Μινσκ είναι το πρώτο που δίνει εικόνα κι από Κιργιζία…

dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου