Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2019

81 σεισμοί στο υπερ-ηφαίστειο Yellowstone,πόσο πιθανό είναι να ενεργοποιήθηκε; (BINTEO.)

από τον  JayWill7497.
Το ηφαίστειο Yellowstone χτυπήθηκε από 81 σεισμούς πριν από ένα μήνα, το οποίο περιλαμβάνει "ένα σμήνος" 17 σεισμών σε μία μόνο ημέρα.Πόσο πιθανό είναι να το ενεργοποίησαν αυτοί οι σεισμοί και να εκραγεί;

 Η Γεωλογική Έρευνα των Ηνωμένων Πολιτειών (USGS) ανέφερε σεισμούς διαφορετικών μεγεθών σε όλη την περιοχή. Το μεγαλύτερο ήταν το μέγεθος 3.1, που βρίσκεται 14 μίλια νότια της Μοντάνα στις 16 Φεβρουαρίου στις 2.22 μ.μ. τοπική ώρα. Ο ισχυρότερος σεισμός ενός «σμήνους» 17 μετρήθηκε μεγέθους 1,7 και τοποθετήθηκε πέντε μίλια βόρεια της Μοντάνα.
Η USGS δήλωσε ότι η σεισμική δραστηριότητα ήταν "Σεισμικά σμήνη όπως αυτά είναι συνηθισμένα και αντιπροσωπεύουν περίπου το 50% της συνολικής σεισμικότητας στην περιοχή του Yellowstone.
 Είναι ενεργό το Υπερ-ηφαίστειο;
Μια έκρηξη του Yellowstone θα εξαλείψει χιλιάδες λαούς και θα εξαλείψει ολόκληρες πόλεις, ακόμη θα διαταράξει τις υπάρχουσες ηπείρους.
Το Yellowstone ξέσπασε τελευταία φορά πριν από 630.000 χρόνια, το σούπερ-ηφαίστειο έριξε 240 κυβικά μίλια τέφρα και βράχια στην ατμόσφαιρα.
Μια έκρηξη δεν είναι δυνατόν να σταματήσει και πέρα ​​από τον έλεγχο της ανθρώπινης ικανότητας.
Το USGS δηλώνει ότι δεν υπήρξαν "σημαντικές αλλαγές" στην επιφάνεια,ούτε παραμόρφωση στο Yellowstone πρόσφατα.
Στην τελευταία ενημέρωση την 1η Μαρτίου, ο επιστημονικός οργανισμός δημοσίευσε: "Η υποβάθμιση του εδάφους στο ηφαίστειο του Yellowstone συνεχίζεται, όπως έχει από το 2015, με ρυθμό μερικών χιλιοστών ανά μήνα.
"Στην περιοχή της λεκάνης Norris Geyser, τα δεδομένα GPS δεν υποδεικνύουν καμία κατακόρυφη παραμόρφωση (η περιοχή έχει δείξει μικρή καθαρή αλλαγή από τον Οκτώβριο του 2018)."
Το πάρκο, το οποίο γιόρτασε τα 147α γενέθλιά του την 1η Μαρτίου, δήλωσε ότι υπήρχαν τέσσερις εκρήξεις του Steamboat Geyser τον περασμένο μήνα στις 1, 8, 16 και 26 Φεβρουαρίου.
Το Steamboat είναι ο ψηλότερος ενεργός geyser στον κόσμο, με τα επίπεδα έκρηξης να φτάνουν μέχρι τα 300 πόδια.

Το USGS ανέφερε ότι "η εκφόρτιση που μετράται στο Tantalus δείχνει ότι αυτές οι εκρήξεις μπορεί να ήταν μικρότερες από τα παρελθόντα γεγονότα της τρέχουσας ακολουθίας (η οποία ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2018), αν και είναι δύσκολο να επιβεβαιωθεί αυτό χωρίς άμεσες παρατηρήσεις".
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ BEFORE IT'S NEWS : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου