Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2018

ΟΑΣΕ: Η φάση κλιμάκωσης ξεκίνησε στο Ντόνετσκ.

Η κατάσταση  στη συνοριακή γραμμή του Ντόνετσκ θερμαίνεται, η Ειδική Αποστολή Παρακολούθησης του ΟΑΣΕ (CMM) καταγράφει αύξηση του αριθμού πυροβολισμών.
ΟΑΣΕ: Η φάση κλιμάκωσης ξεκίνησε στο Donbass

Μετά τη συμφωνία για την εκεχειρία για τις αργίες, δημιουργήθηκε μια σχετική ειρήνη. Αλλά δεν υπήρχε μια μέρα χωρίς παραβιάσεις. Τα μέρη δεν εκπληρώνουν πλήρως τις υποχρεώσεις τους. Τώρα μπορούμε να πούμε ότι η φάση κλιμάκωσης έχει αρχίσει. Αυτό αποδεικνύεται από τις 2.000 παραβιάσεις, τις οποίες οι παρατηρητές μας κατέγραψαν από τις 17.00 την Τρίτη έως τις 17.00 την Τετάρτη αυτή την εβδομάδα- δήλωσε ο πρώτος αναπληρωτής επικεφαλής του ΟΑΣΕ CMM Αλέξανδρος Khug σε μια ενημέρωση την Παρασκευή στο Κίεβο.
Όλη αυτή η εκεχειρία είχε θετικές συνέπειες. Οι κάτοικοι είχαν την ευκαιρία να ξεκουραστούν από τους βομβαρδισμούς. Αλλά αυτές οι περίοδοι δεν κράτησαν πολύ.
Ο πρώτος αναπληρωτής επικεφαλής της αποστολής ενημέρωσε επίσης ότι το 2017 οι παρατηρητές κατέγραψαν 401.336 παραβιάσεις της κατάπαυσης του πυρός στο Ντόνετσκ. Για σύγκριση: το 2016 υπήρχαν 320.130 περιπτώσεις.
Εμείς, ο CMCE του ΟΑΣΕ, δεν μπορούμε να διασφαλίσουμε την εδραίωση της ειρήνης, μόνο τα  συγκτουόμενα μέρη μπορούν να το κάνουν αυτό, μπορούν μόνο να σταματήσουν τις εχθροπραξίες και να εξασφαλίσουν μια βιώσιμη ειρήνη μέσω της αποδέσμευσης και αποναρκοθέτησης.
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ TOP WAR : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.