Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2017

«Φύγετε απ’ το Αφγανιστάν» προειδοποιούν οι Ταλιμπάν τις ΗΠΑ.

Οι Ταλιμπάν προειδοποίησαν τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να εγκαταλείψει το Αφγανιστάν για να μην υποστεί “μια ντροπιαστική ιστορικά ήττα”.

Σε ανακοίνωση, γραμμένη στα αγγλικά, που αναρτήθηκε στον ιστότοπό των Ταλιμπάν και στο Twitter, ο συγγραφέας του μηνύματος παρουσιάζει τον νέο πρόεδρο ως ένα “αίνιγμα για τους Αμερικανούς και για δισεκατομμύρια ανθρώπους στη Γη”.
Στο κείμενο εκφράζεται η ελπίδα ότι “ο λευκός δισεκατομμυριούχος” που αντικατέστησε “τον Ομπάμα με το μαύρο δέρμα” στην Ουάσινγκτον “δεν θα ακολουθήσει τα ανέντιμα και ασύνετα βήματα του προκατόχου του”.
Προειδοποιείται ο Τραμπ να μην συνεχίσει την παράνομη κατοχή του Αφγανιστάν, όπως οι προκάτοχοι του καθώς σε διαφορετική περίπτωση δεν θα περάσει πολύς καιρός μέχρι να βουλιάξει βαθιά στον βάλτο του Αφγανιστάν. ”

Οι ΗΠΑ εισέβαλαν στο Αφγανιστάν τον Οκτώβριο του 2001. Σήμερα στο Αφγανιστάν παραμένουν ακόμη 8.400 Αμερικανοί στρατιώτες, στο πλαίσιο της αποστολής του ΝΑΤΟ. Ο πρόεδρος Τραμπ δεν έχει δηλώσει μέχρι σήμερα ποιες είναι οι προθέσεις του αναφορικά με την παραμονή ή όχι των Αμερικανών στρατιωτών στο Αφγανιστάν.
http://dialogos.com.cy/blog/figete-ap-to-afganistan-proidopioun-i-talimpan-tis-ipa/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.