Κυριακή, 30 Οκτωβρίου 2016

ATACMS εναντίον πλοίων

atacms
Σύμφωνα με αμερικανικά δημοσιεύματα το Γραφείο Στρατηγικών Δυνατοτήτων SCO (Strategic Capabilities Office) του Πενταγώνου εξετάζει το ενδεχόμενο τροποποίησης των πυραυλικών συστημάτων ATACMS (Army Tactical Missile System) με την δυνατότητα πλήγματος εναντίον κινούμενων στόχων τόσο στη ξηρά όσο και στην θάλασσας.

Σύμφωνα με τον Αμερικανό υπουργό Άμυνας το θέμα εξετάζεται υπό το πρίσμα ανάκτησης δυνατοτήτων (στην προκειμένη περίπτωση παράκτιας άμυνας από χερσαίο πυροβολικό) προκειμένου να αντιμετωπιστούν τρέχουσες εξελίξεις. Πηγές του Πενταγώνου αναφερόντουσαν σε επιχειρησιακές απαιτήσεις σε περιοχές όπως η Βαλτική για την «αντιμετώπιση της ρωσικής επιθετικότητας» εκεί.
atacams-sck

Τώρα βέβαια κάποιοι που θα διαβάσουν τα παραπάνω θα θυμηθούν τα θέματα των επιπλέον MLRS και του προβλήματος των πυρομαχικών (που είχαμε αναδείξει από τις σελίδες της Π&Δ) του ΕΣ. H απάντηση είναι… (δυστυχώς) ουδέν νεώτερον και στα δυο θέματα. Οι 40 (ή 60 κατ’ άλλες πηγές) MLRS αναμένονται (ίσως το 2017 ή το 2018) και το θέμα των πυρομαχικών είναι προς το παρόν αδιέξοδο.
http://www.ptisidiastima.com/atacms-vs-moving-targets/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου