Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2016

Ανησυχία για τον σεισμό 5,2 ρίχτερ στην Καλιφόρνια εν μέσω σεισμικών ασκήσεων της FEMA και ανακοίνωσης του Ομπάμα για μεγάλο επικείμενο καταστροφικό σεισμό.

Οι σεισμολόγοι και γεωλόγοι παρακολουθούν με έντονη ανησυχία τον σεισμό που εκδηλώθηκε στην Καλιφόρνια σήμερα το πρωί.061016a
Πριν λίγες μέρες ο Πρόεδρος Ομπάμα είχε προειδοποιήσει  για επικείμενο μεγάλο καταστροφικό σεισμό στις ΗΠΑ χωρίς να προσδιορίσει το πότε θα συμβεί.
Από την Τρίτη μέχρι σήμερα η FEMA είχε αντισεισμική άσκηση σε όλη την επικράτεια της χώρας με την συμμετοχή δημόσιων οραγανισμών.ιδιωτικών φορέων αλλά και του στρατού μαζί με την Εθνική Φρουρά.Το σενάριο ήταν για σεισμό 9 ρίχτερ που θα συνοδεύεται από τσουνάμι.

Και ξαφνικά σήμερα το πρωί είχαμε σεισμό μεταξύ 5-5,2 ρίχτερ στην Καλιφόρνια,με εντοπισμένα δύο πλάτη σεισμών που φέρνει την στενή παρακολούθηση την περιοχή,ενώ μελετούνται οι κυματομορφές σχετικά με τριγωνισμό, τη θέση, και τους  δύο σχεδόν πανομοιότυπους σεισμούς
 εκεί.
Ο σεισμός είχε επίκεντρο το San Jacinto. Το εστιακό βάθος ήταν  21 χλμ.,δηλαδή ήταν επιφανειακός με αποτέλεσμα να ταρακουνηθεί έντονα η ευρύτερη περιοχή.Εγινε έντονα αισθητός στο Orange County, Σαν Ντιέγκο και την κοιλάδα του ποταμού Κολοράντο.
Τις επόμενες 12 έως 24 ώρες, μπορείτε να αναμένετε πολλές μετασεισμικές δονήσεις,και όσο παιρνούν οι ώρες μειώνει τις πιθανότητες ενός μεγαλύτερου σεισμού,ώστε να είμαστε σίγουροι ότι αυτοί ήταν οι κεντρικοί σεισμοί.
Οι σεισμολόγοι συνιστούν ψυχραιμία μέχρι να αναλύσουν τα δεδομένα και να περάσει μία εβδομάδα,ώστε να αποφευχθεί 'οτι θα υπάρξει άλλος μεγαλύτερος σεισμός.Η σεισμικές δονήσεις θα συνεχιστούν μεμικρότερη ένταση και τις επόμενες ημέρες.

http://beforeitsnews.com/earthquakes/2016/06/earthquake-shakes-southern-california-on-friday-morning-area-unsettled-over-next-week-2567412.html
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ BEFORE IT'S NEWS : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου