Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

Η Ρωσία παρουσιάζει αποδείξεις για το ρόλο της Τουρκίας στο εμπόριο πετρελαίου με την ISIS.

Η ηγεσία της Τουρκίας , συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου Ερντογάν και της οικογένειάς του, συμμετέχουν σε παράνομο εμπόριο πετρελαίου με το Ισλαμικό Κράτος , λέει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας , τονίζοντας ότι η Τουρκία είναι ο τελικός προορισμός για το πετρέλαιο που λαθραία μεταφέρεται από τη Συρία και το Ιράκ .The routes of alleged oil smuggling from Syria and Iraq to Turkey © syria.mil.ru
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας κατέχει μια σημαντική ενημέρωση για νέα ευρήματα σχετικά και μετέφερε τις πληροφορίες στη Μόσχα την Τετάρτη .


Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας, Ανατόλι Αντόνοφ , η Ρωσία γνωρίζει τρεις κύριες οδούς του λαθρεμπορίου πετρελαίου στην Τουρκία . «Σήμερα , παρουσιάζουμε μόνο μερικά από τα γεγονότα που επιβεβαιώνουν ότι μια ολόκληρη ομάδα  ληστών και της τουρκικής ελίτ κλέβουν πετρέλαιο από τους γείτονές τους,  που λειτουργούν σεη περιοχή ", δήλωσε ο Αντόνοφ , προσθέτοντας ότι αυτό το πετρέλαιο " σε μεγάλες ποσότητες " εισέρχεται στο έδαφος της Τουρκίας μέσω των " ζωντανών αγωγών πετρελαίου ", που αποτελείται από χιλιάδες φορτηγά πετρελαίου Ο .Aντόνοφ πρόσθεσε ότι η Τουρκία είναι ο κύριος αγοραστής του λαθραίου πετρελαίου που προέρχεται από το Ιράκ και τη Συρία .
" Σύμφωνα με τα στοιχεία μας , η κορυφαία πολιτική ηγεσία της χώρας -ο  Πρόεδρος  Ερντογάν και η οικογένειά του - συμμετέχουν σε αυτή την εγκληματική επιχείρηση".
Ωστόσο , από την αρχή της αντιτρομοκρατικής επιχείρησης της Ρωσίας στη Συρία στις 30 Σεπτεμβρίου , το εισόδημα του Ισλαμικού Κράτους ( IS , πρώην ISIS )  από το λαθρεμπόριο πετρελαίου έχει μειωθεί σημαντικά , ανέφερε το υπουργείο .
" Τα έσοδα αυτής της τρομοκρατικής οργάνωσης ήταν περίπου 3.000.000 $ ανά ημέρα .Μετά από δύο μήνες  ρωσικών αεροπορικών επιδρομών το εισόδημά τους είναι περίπου $ 1.5 εκατομμύρια την ημέρα », δήλωσε ο αντιστράτηγος Σεργκέι Rudskoy .
Κατά την ενημέρωση του υπουργείου παρουσιάζονται φωτογραφίες των φορτηγών πετρελαίου , βίντεο από αεροπορικές επιδρομές στις εγκαταστάσεις αποθήκευσης πετρελαίου και χάρτες λεπτομερώς με την κυκλοφορία του λαθρεμπορίου πετρελαίου .Περισσότερα στοιχεία θα δημοσιευθούν στην ιστοσελίδα του υπουργείου στο ερχόμενο διάστημα,είπε ο Rudskoy.
Η αμερικανική  συμμαχία δεν βομβάρδισε τα φορτηγά πετρελαίου ,είπε ο  Rudskoy.   https://www.rt.com/news/324263-russia-briefing-isis-funding/   ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ RUSSIA TODAY:Corfiatiko.blogspot.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου