Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

Ο Εβραίος δισεκατομμυριούχος Τζόρτζ Σόρος ανεπιθύμητος στη Ρωσία.

Ισραηλινό δημοσίευμα,  που έχει τίτλο «Ο Εβραίος δισεκατομμυριούχος και φιλάνθρωπος αποτελεί κίνδυνο για τη συνταγματική τάξη της Ρωσίας» αναφέρεται στις δραστηριότητες  των οργανώσεων του Τζορτζ Σόρος στη Ρωσική Ομοσπονδία.
 Το γραφείο  του Γενικού Εισαγγελέα της Ρωσίας, γράφει το δημοσίευμα, αναγνώρισε ως ανεπιθύμητη την οργάνωση «Ανοικτή Κοινωνία» (του ιδρύματος Σόρος) και το Ίδρυμα «Βοήθεια».
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η εκπρόσωπος του Γενικού Εισαγγελέα, Μαρίνα Γκριντνέβα είπε ότι «η απόφαση ελήφθη μετά που το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας διέταξε τον Γενικό Εισαγγελέα, Γιούρι Τσάικα,  να ελέγξει την οργάνωση».
«Από τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι οι δραστηριότητες  του οργανισμού αυτού αποτελούν απειλή για τα θεμέλια του συνταγματικού συστήματος της Ρωσίας», δήλωσε η Γκρίντνεβα.
Στις αρχές Ιουλίου, με πρωτοβουλία της επιτροπής διεθνών υποθέσεων του Συμβουλίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, καταρτίστηκε ένας κατάλογο με τις ανεπιθύμητες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και σε αυτές συμπεριλαμβάνονται μεταξύ των άλλων το «National Endwment for Democracy (NED), το “Διεθνές Ρεπουμπλικανικό Ινστιτούτο- IRI” και άλλες, οι οποίες θεωρούνται ότι διαβρώνουν τη ρωσική νεολαία και ορισμένες κατηγορήθηκαν ότι δρουν κατασκοπευτικά προς όφελος ξένης δύναμης,  όπως σημειώνει ο ισραηλινός ‘Κάρσορ’.
--

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου