Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

«ΘΑ ΚΑΨΟΥΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ»!


cemil-bayik-kacti-iddiasi-1659114
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης.
«Έρχονται πολύ δύσκολες μέρες για την Τουρκία»! Με αυτά τα χαρακτηριστικά λόγια ο γνωστός αρθρογράφος της φιλοκυβερνητικής τουρκικής εφημερίδας Sabah, o Emre Aköz, αναγγέλλει ότι το ΡΚΚ ετοιμάζεται να επιχειρήσει τρομοκρατικές επιθέσεις σε όλη την έκταση της Τουρκίας που θα στοχεύουν πλέον στρατηγικά κέντρα εντός του τουρκικού εδάφους.

Την απειλή αυτή  εναντίον του τουρκικού κράτους εκτοξεύει ο μεγάλος πολέμαρχος του ΡΚΚ, o Cemil Bayık, ο οποίος μάλιστα τόνισε πως τις εντολές πλέον για τις επιχειρήσεις του ΡΚΚ δεν τις επηρεάζει ο Οτσαλάν, ο οποίος εξακολουθεί να βρίσκεται κρατούμενος στις φυλακές του Ιμραλί, άλλα τις εντολές δίνει το αρχηγείο του ΡΚΚ που καταστρώνει τα πολεμικά σχέδια από το Βόρειο Ιράκ.
Οι απειλητικές αυτές δηλώσεις του αρχηγού του ΡΚΚ, Cemil Bayık, έρχονται μετά την πλήρη κατάρρευση της λεγόμενης «Διαδικασίας Επίλυσης του Κουρδικού» πού είχε εγκαινιάσει ο ίδιος ο Ερνογάν πριν από μερικά χρόνια και η οποία κατέρρευσε μετά την πρωτοφανή σκλήρυνση του ίδιου του Τούρκου προέδρου εναντίον των Κούρδων, για να πολώσει το εκλογικό του σώμα και να καταγάγει μεγάλη νίκη στις εκλογές της 1ης Νοεμβρίου.
Οι εξελίξεις βέβαια ξεπέρασαν και τον ίδιο τον Ερντογάν, καθώς στην Συρία ήδη ο κουρδικός κλάδος του ΡΚΚ, το PYD, έχει συμμαχήσει με τους Ρώσους και πραγματοποιεί επιθέσεις κατά των Τζιχαντιστών και κατά των άλλων ισλαμικών ομάδων που συνεργάζονται με την Άγκυρα.
56598c57c03c0e3c9c3d03b4
Η τρομοκρατική επίθεση της Άγκυρας στις 10 Οκτωβρίου κατά την διάρκεια μιας ειρηνικής διαδήλωσης των Κούρδων με πάνω από 100 Κούρδους νεκρούς και η τελευταία δολοφονία του Κούρδου προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου του Ντιαρμπακίρ, Tahir Elçi, στις 28 Νοεμβρίου, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και τώρα οι Κούρδοι μαχητές απειλούν ανοιχτά με μεγάλο πόλεμο μέσα στην ίδια την Τουρκία, την ίδια ώρα που η κρίση με την Ρωσία έχει αρχίσει να επηρεάζει πολύ άσχημα την τουρκική οικονομία.
Οι εξελίξεις τρέχουν και με αυτό το μέτωπο!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr          http://nikosxeiladakis.gr/%ce%b8%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%cf%88%ce%bf%cf%85%ce%bc%ce%b5-%ce%bf%ce%bb%ce%b7-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%ba%ce%b9%ce%b1/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου