Παρασκευή, 30 Ιανουαρίου 2015

Τα εύσημα στην Εθνική Φρουρά για την Άσκηση Έρευνας & Διάσωσης “CYPFRA – 01/15”.


2015-01-29-Search-and-Rescue-SAR-Exercise-SAREX-CYPFRA_1Τα ελικόπτερα της Εθνικής Φρουράς έφτασαν σε χρόνο ρεκόρ στο σημείο του Ναυτικού ατυχήματος  στην Ανοιχτή Θάλασσα νότίως της Κύπρου !
Βασικό σενάριο προέβλεπε την αεροδιακομιδής   και τέθηκε άμεσα  και σε  συνεργασία με το παραπλέον  Εμπορικό Πλοίο «MICOPERI PRIDE»..Αλλά και την Γαλλική Κορβέτα που έπαιρνε μέρος στην Άσκηση Έρευνας και διάσωσης !
aoz1_607_364_577_324
Το Υπουργείο Άμυνας ανακοινώνει ότι, την Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου 2015, τις πρωινές ώρες διεξήχθη διεθνής Άσκηση Έρευνας-Διάσωσης (Ε-Δ) με την ονομασία“CYPFRA – 01/15”. Η άσκηση πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κύπρου, εντός της περιοχής ευθύνης της Κυπριακής Δημοκρατίας (ΚΔ), με τη συμμετοχή Αεροναυτικών (Α/Ν) δυνάμεων της ΚΔ και του Γαλλικού Ναυτικού.
2015-01-29-Search-and-Rescue-SAR-Exercise-SAREX-CYPFRA_3Στην άσκηση συμμετείχε επίσης το εμπορικό πλοίο «MICOPERI PRIDE» το οποίο έπλεε στη περιοχή και του ζητήθηκε από το ΚΣΕΔ η έκτακτη συμμετοχή του για αιφνιδιαστική δοκιμή των σχεδίων αντιμετώπισης ναυτικών ατυχημάτων.
Τον πλήρη συντονισμό και τον επιχειρησιακό έλεγχο των Α/Ν Μέσων που έλαβαν μέρος στην άσκηση, είχε το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) Λάρνακας.2015-01-29-Search-and-Rescue-SAR-Exercise-SAREX-CYPFRA_2
Το σενάριο της άσκησης αφορούσε σε«Ναυτικό Ατύχημα στην Ανοιχτή Θάλασσα».Ως εκ τούτου, τέθηκε σε εφαρμογή από το ΚΣΕΔ Λάρνακας το Εθνικό Σχέδιο Ε-Δ «ΝΕΑΡΧΟΣ» για την αντιμετώπιση του περιστατικού με επιχειρήσεις αεροδιακομιδής τραυματιών (MEDEVAC) από Γαλλική Κορβέτα και το εμπορικό πλοίο.WNFR_39-55_m1968_Commandant_Ducuing_pic http://veteranos.gr/ta-efsima-stin-ethniki-froura-gia-tin-askisi-erevnas-diasosis-cypfra-0115/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου