Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2024

ΕΚΤΑΚΤΟ! ΕΙΣΒΟΛΗ των ΜΑΤ στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης...

 

Αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) ενώ λίγο νωρίτερα ομάδα φοιτητικών συλλογικοτήτων, μετά την ολοκλήρωση της πορείας, μπήκε στο ΑΠΘ διαμαρτυρόμενη για το σχέδιο νόμου που μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει διατάξεις για τη λειτουργία μη κρατικών – μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων.

Σε ανακοίνωσή τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα μέλη των συλλογικοτήτων αναφέρουν πως προχωράνε σε κατάληψη της πρυτανείας καταγγέλλοντας την απόφαση που έλαβε χθες, Τετάρτη 31 Ιανουαρίου, η Σύγκλητος του Ιδρύματος για την εξ αποστάσεως διαδικτυακή διενέργεια εξετάσεων στα Τμήματα που τελούν υπό κατάληψη τις τελευταίες εβδομάδες. Ανέρτησαν μάλιστα πανό από τον τέταρτο όροφο του κτιρίου διοίκησης με συνθήματα κατά των ηλεκτρονικών εξετάσεων.

«Κάτω τα χέρια από τη δημόσια και δωρεάν παιδεία. Η εξεταστική μπορεί να περιμένει, το μέλλον μας όχι», έγραφε το πανό. 

Εικόνες από την επιχείρηση της αστυνομίας

Έφοδος στο χώρο του Πανεπιστημίου
Αργά το απόγευμα αστυνομικοί των ΜΑΤ εισήλθαν στον χώρο του κτιρίου διοίκησης όπου φοιτητές πραγματοποιούσαν κατάληψη. Σύμφωνα με πληροφορίες από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης οι φοιτητές αποχώρησαν από το κτίριο και παραμένουν έξω φωνάζοντας συνθήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου