Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2023

Ερντογάν: Η διεθνής κοινότητα να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία των κατεχομένων.

Τη διεθνή κοινότητα να αναγνωρίσει το ψευδοκράτος κάλεσε ο Τούρκος Πρόεδρος, υποστηρίζοντας πως όλοι πλέον αναγνωρίζουν ότι το μοντέλο λύσης ομοσπονδίας δεν μπορεί εφαρμοστεί.

Στην ομιλία του στην Γενική Συνέλευση των ΗΕ, ο Τούρκος Πρόεδρος αναφέρθηκε στα γεγονότα της Πύλας λέγοντας: «Θεωρούμε τα πρόσφατα γεγονότα στην Κύπρο ως εκδήλωση της κενής θεσμικής δομής (των ΗΕ) που δεν εμπνέει δικαιοσύνη και εμπιστοσύνη».

Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι «η μετατροπή της Ανατολικής Μεσογείου σε μια περιοχή όπου θα κυριαρχεί η ειρήνη, η ευημερία και η σταθερότητα είναι δυνατή μόνο με τον σεβασμό των δικαιωμάτων και των νόμων από όλα τα μέρη».

Συνεχίζοντας είπε πως, «δεν έχουμε βλέψεις εναντίον κανενός». Είπε ακόμα ότι «δεν επιτρέπουμε και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να αγνοήσει τα δικαιώματά μας».

Ο κ. Ερντογάν είπε ακόμα ότι «διανύουμε 60 χρόνια από την ανάδειξη του Κυπριακού» και υποστήριξε ότι «η τουρκοκυπριακή πλευρά κατέβαλε πάντα ειλικρινείς προσπάθειες για την εξεύρεση δίκαιης, μόνιμης και βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό». Είναι γεγονός αποδεκτό από όλους, ισχυρίστηκε, «ότι αυτή η λύση δεν μπορεί πλέον να εφαρμοστεί με βάση το μοντέλο της ομοσπονδίας. Καλούμε τη διεθνή κοινότητα να το αποδεχθεί και να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία της τδβκ και να δημιουργήσει διπλωματικούς, πολιτικούς και οικονομικούς δεσμούς με αυτή τη χώρα».


Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ακόμη ότι «αναμένουμε επίσης από την Ειρηνευτική Δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στο νησί να συμμορφωθεί με την ουδετερότητα που είναι υποχρεωμένη να επιδεικνύει. Δεν θέλουμε αυτή η Δύναμη, της οποίας η φήμη έχει ήδη πληγεί, να αντιμετωπίσει μια νέα απώλεια φήμης στην Κύπρο».

sigmalive.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου