Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023

Εθνικά επικίνδυνα παιχνίδια με το «Turkaegean»!


Η διάταση που παίρνει διεθνώς η προσπάθεια της Τουρκίας να κατοχυρώσει ως δικό της (διαφημιστικά και μη…) το Αιγαίο, είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη, με την Άγκυρα να κινείται μεθοδικά και στοχευμένα ώστε να «κλείσει» υπέρ της το θέμα με την ονομασία «Turkaegean» και ήδη μετρά αρκετές νίκες.

Την ίδια στιγμή που η Τουρκία έκανε τις κινήσεις της, η Κυβέρνηση Μητσοτάκη αδιαφορούσε πλήρως, χάνοντας ακόμα και τις προθεσμίες για να καταθέσει ένσταση, ενώ ο Άδωνις Γεωργιάδης (σ.σ. ο οποίος έριξε το μπαλάκι των ευθυνών της αδράνειας του Υπουργείου του σε… λάθος υπαλλήλου) ισχυρίστηκε ψευδώς ότι το σήμα έχει μπλοκαριστεί στις ΗΠΑ, με το CNN ωστόσο να προβάλει τουρκική καταχώρηση που διαφημίζει το Αιγαίο ως τουρκικό!

Όπως υπενθυμίζει το exomatiakaivlepo για το ιστορικό της υπόθεσης, σύμφωνα με έγγραφο της EUTM, της ευρωπαϊκής υπηρεσίας για την κατοχύρωση εμπορικών σημάτων, ο όρος «Turkaegan» έχει γίνει αποδεκτός από τις 15 Δεκεμβρίου 2021, ενώ ως ημερομηνία λήξης του σήματος ορίζεται η 16η Ιουλίου 2031. Επίσης, στις 7 Δεκεμβρίου 2021 έληγε η περίοδος υποβολής ενστάσεων διάρκειας 3 μηνών, με την Ελλάδα να μην έχει υποβάλλει σε εκείνο το διάστημα καμία ένσταση!

Η ελληνική Κυβέρνηση, 15 μήνες μετά την προβλεπόμενη περίοδο των ενστάσεων, αποφάσισε μέσω του Υπουργείου Ανάπτυξης να αναθέσει σε δικηγορικά γραφεία την υπόθεση και στις 16 Φεβρουαρίου 2023 υποβλήθηκε στην EUTM αίτηση ακυρότητας του σήματος «Turkaegean».


primenews.press

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου