Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2022

Ελιγμός-τανάλια Σουροβίκιν: Πλαγιοκόπησε το Bakhmut & εγκλωβίζει 50.000 Ουκρανούς – Προέλαση προς Toretsk – Bila Hora – Kleeshevka & Pidhorodne.

Εξαιρετικά σημαντικές είναι οι εξελίξεις στο μέτωπο του Bakhmut καθώς ο ρωσικός Στρατός με έναν αιφνιδιαστικό ελιγμό σταμάτησε τις ανεπιτυχείς μετωπικές επιθέσεις και πλαγιοκόπησε όλους τους οικισμούς-φρούρια των Ουκρανών που καλύπτουν και προστατεύουν περιμετρικά την πόλη!Αν ο ελιγμός βγει στον Σουροβίκιν, τότε θα γράψει Ιστορία στην Ρωσία καθώς θα έχει εγκλωβίσει και καταστρέψει ένα πολύ μεγάλο μέρος του ουκρανικού Στρατού.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο ρωσικός Στρατός να προελάσει βόρεια με κατεύθυνση το Chasiv Yar έχοντας εξασθενημένες τις ουκρανικές άμυνες.

Πρόκειται για ένα σενάριο που είχε αποκαλύψει στις αρχές του μήνα το WarNews247 και είναι η χειρότερη δυνατή εξέλιξη για τον ουκρανικό Στρατό.

Αναλυτικά:

Εκτός από το Opitne όπου μαίνονται ακόμη μάχες, ο ρωσικός Στρατός βρίσκεται στα προάστια του Πινταρόντνι (ή Pidhorodne) έχει περικυκλώσει την Kleeshevka και έχει προωθηθεί προς Toretsk και Bila Hora (Μπελάγια Γκόρα).

Λόγω των εξελίξεων αυτών που μπορεί να αποδειχτούν ολέθριες για τον ουκρανικό Στρατό, το WarNews247 παραθέτει αναλυτικούς χάρτες με την κατάσταση στο πεδίο των μαχών.

Η αιφνιδιαστική αυτή εξέλιξη ανάγκασε ήδη τον ουκρανικό Στρατό να μεταφέρει νέες μεγάλες ενισχύσεις προς το Bakhmut και το Chasiv Yar προς άμεση αντικατάσταση των απωλειών.

Ο ελιγμός του Σ.Σουροβίκιν!

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ρωσικές δυνάμεις προέλασαν βόρεια του Dzerzhinsk (Toretsk) και έφτασαν στα περίχωρα του οικισμού Μπελάγια Γκόρα. Η πρόοδος των Ρώσων δυτικά της Kurdyumivka/Kurdyumіvka είναι εμφανής.

Η μάχη ξεκίνησε στις ανατολικές παρυφές του χωριού προκαλώντας σοκ στον ουκρανικό Στρατό.

Βόρεια του Toretsk, μονάδες της 28ης ουκρανικής ταξιαρχίας επιχείρησαν αντεπίθεση κοντά στην περιοχή Dyliivka. Οι ρωσικές δυνάμεις απέκρουσαν την επίθεση και οι Ουκρανοί υποχώρησαν στις αρχικές τους θέσεις με απώλειες.

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν δύο οχυρές ουκρανικές θέσεις στο Opytne και τρεις στα νότια προάστια του Πινταρόντνι . Οι δυνάμεις Wagner κατάφεραν και διέσπασαν την Ουκρανική άμυνα στο Πινταρόντνι αναγκάζοντας τους Ουκρανούς να στείλουν την 17η Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία.

Παράλληλα, οι ρωσικές δυνάμεις μαζί με τις δυνάμεις του Ντονέτσκ επέκτειναν την ουδέτερη ζώνη γύρω από την Andriivka παίρνοντας τον έλεγχο του νέου σιδηροδρομικού τμήματος κοντά στις τεχνητές λίμνες, και άρχισαν να προελαύνουν προς Kleeshevka…Οι Ρώσοι έχουν αποκόψει την Kleeshevka (Κλιστσίφκα) από βορρά και νότο καταλαμβάνοντας τις ουκρανικές οχυρώσεις. Η μάχη προς το παρόν διεξάγεται στον σιδηροδρομικό σταθμό του οικισμού.

Ρωσικές στρατιωτικές πηγές αναφέρουν σφοδρές συγκρούσεις στα ανατολικά προάστια της πόλης. Οι Ουκρανοί έχουν αρχίσει να ναρκοθετούν το κέντρο της περιοχής.

Παράλληλα, στην πόλη του Bakhmut οι μάχες συνεχίζονται στα νοτιοανατολικά προάστια της πόλης. Τα Ρωσικά στρατεύματα επιτίθενται στις οχυρές Ουκρανικές θέσεις στο 56ο νηπιαγωγείο του Bakhmut.

Οι ρωσικές και συμμαχικές δυνάμεις ανέκτησαν το νότιο τμήμα της οδού Fedora Maksymenka και έφτασαν στα περίχωρα της περιοχής Miasokombinat.

Στη συνέχεια κατέλαβαν το μεγαλύτερο μέρος της δασικής περιοχής και τα πρώτα κτίρια της περιοχής Miasokombinat. Επιπλέον, τα ρωσικά στρατεύματα έκαναν μικρές προόδους στους οπωρώνες της περιοχής S. Sobachivka

Τέλος, οι δυνάμεις του Ρωσικού Στρατού και του Ντονέτσκ ανέλαβαν τον έλεγχο ορισμένων θέσεων κατά μήκος του δρόμου Soledar-Bakhmut.

Kleshcheevka και Τοretsk κρίνουν την τύχη χιλιάδων Ουκρανών.

Η μεγάλη έκπληξη των Ρώσων έγινε στην περιοχή Toretsk, νότια του μετώπου του Bakhmut. Οι ρωσικές δυνάμεις προωθήθηκαν και προσέγγισαν τα περίχωρα του οικισμού Dyliivka. Οι μάχες πλέον μαίνονται στον οικισμό Druzhba όπου ο ρωσικός Στρατός προσπαθεί να εισέλθει.

Η μάχη αυτή ίσως είναι η πιο σημαντική απ’ όλες καθώς θα κόψει τον νότιο διάδρομο ανεφοδιασμού των Ουκρανών.Προς το παρόν οι ρωσικές δυνάμεις μάχονται στους οικισμούς Druzhba και Dachne που καλύπτουν το Toretsk.

Ο στρατιωτικός αναλυτής Yuri Podolyaka τόνισε ότι πρέπει να εκδιωχθούν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας από τον οικισμό Kleshcheevka για να καταρρεύσει γρήγορα το νότιο μέτωπο της άμυνας του Bakhmut.

Ο οικισμός Kleshcheevka είναι το τελευταίο χωριό στο δρόμο για τον Ivanovsky. Η κατάληψη αυτού του οικισμού θα διακόψει την επιμελητεία των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην δυτική κατεύθυνση, γεγονός που θα εξασφαλίσει μια επιχειρησιακή περικύκλωση, τόνισε ο Podolyaka.

warnews247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου