Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022

Νέες ανησυχίες για την νοητική και σωματική κατάσταση της υγείας του Joe Biden> Βίντεο τον δείχνει ξανά χαμένο στη σκηνή.


Ο 79χρονος Joe Biden ήρθε αντιμέτωπος ξανά με μια δημόσια στιγμή αμηχανίας το βράδυ της Τετάρτης, όταν φάνηκε να χάνεται ενώ προσπαθούσε να αποχωρήσει από τη σκηνή, μετά την ομιλία του στη Διάσκεψη του Παγκόσμιου Ταμείου.

Τη στιγμή των χειροκροτημάτων, ο Αμερικανός πρόεδρος ξεκίνησε να περπατά προς την άκρη της σκηνής πριν σταματήσει απότομα και να κοιτάξει γύρω του με ένα βλέμμα σύγχυσης στο πρόσωπό του. Κατόπιν, φάνηκε να ρωτάει τους ανθρώπους στο ακροατήριο για το πώς να κατέβει από τη σκηνή και έκανε μερικά δειλά βήματα. Την ίδια στιγμή, εμφανίστηκε ένας άνδρας στο μικρόφωνο της εκδήλωσης για να πει: «Ε, κύριε Πρόεδρε, σας ευχαριστώ», καθώς εκείνος περιπλανιόταν στη σκηνή. Αυτό προκάλεσε περαιτέρω σύγχυση από την πλευρά του Joe Biden που σιγά-σιγά αποχώρησε, σταματώντας κάθε λίγα βήματα για να κοιτάξει πίσω στον ομιλητή, ευχαριστώντας τον για τις παρατηρήσεις του.

Το νέο βίντεο με τα αμήχανα βήματα του Biden έγινε viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ως ακόμα ένα παράδειγμα αμφιβολιών και ανησυχίας σχετικά με τη σωματική και ψυχική ικανότητα του προέδρου.

Την περασμένη Κυριακή, κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στην εκπμπή 60 Minutes του CBS, ο 79χρονος απέρριψε τα όσα γράφονται ότι είναι πολύ μεγάλος ή ανίκανος για να είναι υποψήφιος ξανά το 2024 και είπε «προσέξτε με!».

Χρήστες στο twitter χαρακτήρισαν το βίντεο «λυπηρό» και σχολίασαν ότι ο Biden συμπεριφερόταν «περίεργα» και «δύστροπα» και υπέθεσαν ότι φαινόταν «χαμένος» ή «δεν ξέρει πού βρίσκεται». Παράλληλα, ο γερουσιαστής του Τέξας, Ted Cruz, σφοδρός πολέμιος του Biden, χαρακτήρισε τη σκηνή «τρομακτική», στο Twitter, με τον σύμβουλό του στην επικοινωνία, Steve Guest, να προσθέτει στο δικό του tweet: «Ο Joe Biden δείχνει νετλώς χαμένος στη σκηνή. Τρομακτικό και λυπηρό».

Το περιστατικό συνέβη μετά την ομιλία του Αμερικανού προέδρου στο 7th Global Fund Replenishment Conference, το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη και στοχεύει στην καταπολέμηση του AIDS, του HIV, της φυματίωσης και της ελονοσίας.

Στο πολύ πρόσφατο παρελθόν έχουν καταγραφεί στις κάμερες και άλλες άβολες κινήσεις του Biden, συμπεριλαμβανομένων δύο διαφορετικών περιπτώσεων όπου έβγαλε το χέρι του για να σφίξει το χέρι ενός ατόμου που δεν ήταν… εκεί. Συγκεκριμένα, σε μια εκδήλωση στον Λευκό Οίκο, μόλις μετά την καραντίνα του για την COVID, ο Αμερικανός πρόεδρος φάνηκε να ξεχνά ότι είχε ήδη δώσει τα χέρια με τον ηγέτη της πλειοψηφίας στη Γερουσία, Chuck Schumer, απλώνοντας το χέρι του για δεύτερη φορά με ένα μπερδεμένο βλέμμα στο πρόσωπό του καθώς ο γερουσιαστής της Νέας Υόρκης είχε ήδη αποχωρήσει.

Ένα άλλο περιστατικό συνέβη ξανά τον Απρίλιο, όπου μετά από μια ομιλία στη Βόρεια Καρολίνα, ο Biden έστριψε προς τα δεξιά, άπλωσε το χέρι του κοιτώντας το κενό και περιπλανήθηκε στη σκηνή πριν αποχωρήσει. Πολλοί έχουν επίσης επισημάνει το ατύχημα του Biden τον Αύγουστο, όταν πάλεψε για σχεδόν ένα λεπτό προσπαθώντας να φορέσει το σακάκι του –και συνέχισε να έχει προβλήματα ακόμη και με τη βοήθεια της πρώτης κυρίας Jill Biden, ως ακόμα μία απόδειξη της φθίνουσας φυσικής του κατάστασης.

kourdistoportocali.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου