Παρασκευή 26 Αυγούστου 2022

Reuters: «Δύσκoλα θα μείνει ο Μητσοτάκης, σενάριο ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΗ πρωθυπουργού»

 «Είναι ώρα να ανησυχούμε για την Ελλάδα και πάλι», τονίζεται στο ρεπορτάζ...


Λόγω του σκανδάλου των υποκλοπών, το γνωστό ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters επισημαίνει σε άρθρο του πως «είναι ώρα να ανησυχούμε για την Ελλάδα και πάλι», εννοώντας προφανώς τους διεθνιστές!

Αναφέρεται μεταξύ άλλων:

Αν και ο Μητσοτάκης έχει σταθερή πλειοψηφία, πρέπει να προκηρύξει εκλογές το αργότερο μέχρι τον Αύγουστο του 2023. Αυτό θα διεξαχθεί με απλή αναλογική, με αποτέλεσμα κανένα κόμμα να μην έχει την απαραίτητη πλειοψηφία. Στην συνέχεια, θα γίνουν δεύτερες εκλογές, βάσει νέου νόμου, που θα δώσει στο ηγετικό κόμμα μεγάλο αριθμό μπόνους βουλευτών (ενισχυμένη αναλογική).

Οι δημοσκοπήσεις έδειχναν προηγουμένως ότι ο Μητσοτάκης θα κέρδιζε την πλειοψηφία σε αυτές τις δεύτερες εκλογές – ή θα πλησίαζε στο να το κάνει. Όμως, μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου με τις υποκλοπές, αυτό δεν φαίνεται πλέον πιθανό. Επιπλέον, θα του είναι δύσκολο να σχηματίσει συνασπισμό, καθώς ο προφανής συνεργάτης του ήταν το ΠΑΣΟΚ, το κεντροαριστερό κόμμα, του οποίου ο ηγέτης έμαθε πως το τηλέφωνο παρακολουθείτο. Θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να γίνει συμφωνία με τον Μητσοτάκη.

Ωστόσο, θα είναι επίσης δύσκολο για το μεγαλύτερο κόμμα της ελληνικής αντιπολίτευσης, τον αριστερό Σύριζα, να σχηματίσει συνασπισμό. Αν και θα προσπαθούσε να κλείσει μια συμφωνία με το ΠΑΣΟΚ, οι δύο ομάδες πιθανότατα δεν θα είχαν πλειοψηφία. Μπορεί να καταφέρουν να το αποκτήσουν μόνο μέσω ενός ευρύτερου συνασπισμού που περιλαμβάνει τους κομμουνιστές (ΚΚΕ) και την Ελληνική Λύση.

Υπάρχουν και άλλες δυνατότητες. Η Νέα Δημοκρατία μπορεί να αντικαταστήσει τον Μητσοτάκη με έναν ηγέτη πιο ελκυστικό στο ΠΑΣΟΚ. Ένα άλλο είναι ότι τα ελληνικά κόμματα μπορεί να σχηματίσουν έναν μεγάλο συνασπισμό, με επικεφαλής έναν τεχνοκράτη. Όμως κανένα από τα σενάρια δεν φαίνεται τρομερά σταθερό. Εν τω μεταξύ, πολλά ερωτήματα σχετικά με το σκάνδαλο των κορωνοϊών παραμένουν αναπάντητα. Εάν υπάρξουν περαιτέρω επιζήμιες αποκαλύψεις, ο Μητσοτάκης μπορεί να δυσκολευτεί να μείνει μέχρι τις εκλογές.

photo eurokinissi
el.gr

1 σχόλιο:

  1. Αν συμβούν αυτά που από καιρό σχεδιάζουν στις Βρυξέλλες οι δανειστές, τώρα που δεν έχουν το ΔΝΤ μέσα στα πόδια τους και που ο εκλεκτός τους έγινε εκλεκτός των ΗΠΑ, θα δούμε την συνέχεια της ληστείας της Ελλάδος και την " τελική λύση " του προβλήματος: δηλ. την πλήρη εξόντωση του γηγενούς πληθυσμού και την διάλυση και εδαφικά της χώρας. Εκτός αν, μερικοί που αποδεδειγμένα είναι πατριώτες αποφασίσουν να κινήσουν τα νήματα και να ανατρέψουν την υφισταμένη , απαράδεκτη κατάσταση. Αλλοιώς, ετοιμάστε τις κηδείες σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή