Τετάρτη 31 Αυγούστου 2022

Τρέμουν οι Βρετανοί! Ρωσικά καταδρομικά στην Ιρλανδική Θάλασσα- Μια ''ανάσα'' από τη βρετανική βάση υποβρυχίων.

 Η φρεγάτα κλάσης Duke του Βασιλικού Ναυτικού HMS Lancaster αναχαίτισε τα ρωσικά πολεμικά πλοία.

Εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων με τη Δύση, βαριά οπλισμένα ρωσικά καταδρομικά πήραν μια απροσδόκητη διαδρομή στις 30 Αυγούστου κοντά στην Ιρλανδική Θάλασσα, γύρω από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία και βρίσκονται μια ''ανάσα'' από την Βρετανική βάση υποβρυχίων Faslane. 

Πρόκειται για τα εξής πλοία, σύμφωνα με τον ναυτικό εμπειρογνώμονα HI Sutton: Το καταδρομικό ''στρατάρχης Ουστίνοφ'' κλάσης SLAVA, το αντιτορπιλικό κλάσης ''Udaloy'' και ένα τάνκερ ''Vyazma''.

Το περιστατικό σημειώθηκε μόλις τα αντιτορπιλικά του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ της κλάσης Ticonderoga απέπλευσαν στα αμφισβητούμενα στενά της Ταϊβάν για επιχειρήσεις. Ωστόσο, ενώ οι ναυτικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ στην περιοχή είναι συνηθισμένες, τα ρωσικά σκάφη συνήθως ακολουθούν τη διαδρομή της Μάγχης ή τη δυτική ακτή της Ιρλανδίας. 

 

Ανήσυχοι οι Βρετανοί.

Λίγο αφότου εντοπίστηκαν,  η φρεγάτα κλάσης Duke του Βασιλικού Ναυτικού HMS Lancaster αναχαίτισε τα πολεμικά πλοία εν μέσω ανησυχιών ότι ετοιμάζονταν να διέλθουν μέσω της Ιρλανδικής Θάλασσας μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ιρλανδίας.

Την στιγμή μάλιστα που Ρώσος διοικητής, μόλις εχθές, όπως αποκαλύψαμε στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, εξέφρασε το σενάριο να χτυπήσουν οι Ρώσοι τα Βρετανικά νησιά, ώστε να τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία. 

Η διέλευση θα επέτρεπε στην ομάδα να πλεύσει κοντά στη βάση υποβρυχίων Faslane του Βασιλικού Ναυτικού, όπου είναι αγκυροβολημένος ο στρατηγικός στόλος υποβρυχίων του Βασιλικού Ναυτικού.
 
Η βάση υποβρυχίων Faslane (Επίσημη ονομασία: HM Naval Base Clyde ) είναι η κύρια βάση του Βασιλικού Ναυτικού στη Σκωτία. Στεγάζει τα πυρηνικά αποτρεπτικά υποβρύχια της χώρας και τα υποβρύχια κυνηγών-δολοφόνων νεότερης γενιάς, τα οποία αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της υπηρεσίας υποβρυχίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου