Κυριακή 24 Ιουλίου 2022

Χαμός στο Ισραήλ: Μυστηριώδη φώτα αναστατώνουν τους κατοίκους πόλεων – Οι φήμες για UFO και ο δορυφόρος του Elon Musk.

Μυστηριώδη φώτα, εντοπίστηκαν σε τοποθεσίες σε ολόκληρο το βόρειο Ισραήλ το βράδυ του Σαββάτου,συγκεκριμένα στα Υψώματα του Γκολάν και στη Ναχαρίγια.

Η προέλευσή τους δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί επίσημα, αλλά πιθανότατα πρόκειται για δορυφόρους SpaceX Starlink, ανέφεραν ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

Πλάνα μοιράστηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από αυτό που φαίνεται να είναι ένα μονοπάτι από φώτα που μπορούν να εντοπιστούν να κινούνται από τα ανατολικά προς τα δυτικά χωρίς να κάνουν θόρυβο.

«Δεν έχουμε ξαναδεί κάτι τέτοιο στη ζωή μας. Έμοιαζε με αλυσίδα φώτων και κινήθηκε σχετικά αργά», δήλωσε ένας κάτοικος της πόλης Nahariya, προσθέτοντας ότι εξαφανίστηκε αφού το παρακολουθούσαν για περίπου 15-30 δευτερόλεπτα.

Ενώ η αστυνομία ισχυρίζεται ότι δεν έχει λάβει καμία αναφορά ή πληροφορία σχετικά με το θέμα, οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ, ανέφεραν ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, αν και μια εξήγηση για το τι είναι τα φώτα δεν είναι προς το παρόν διαθέσιμη και βρίσκεται υπό διερεύνηση.

Τα φώτα αυτά εντοπίστηκαν και αλλού στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, συγκεκριμένα γύρω από τον Λίβανο, την Ελλάδα και την Τουρκία, σύμφωνα με την Jerusalem Post.

Δορυφόροι της SpaceX Starlink;
Αρκετές πηγές ανέφεραν ότι τα φώτα αυτά μπορεί να είναι δορυφόροι Starlink. Αυτοί οι δορυφόροι, που κατασκευάστηκαν από τη SpaceX του Elon Musk, είναι σε θέση να παρέχουν Internet υψηλής ταχύτητας και έχουν γνωρίσει αυξανόμενη δημοτικότητα σε όλο τον κόσμο.

Η SpaceX δεν έχει σχολιάσει ακόμη το συγκεκριμένο περιστατικό. Ωστόσο, εκτόξευσε έναν δορυφόρο Starlink μέσω ενός πυραύλου Falcon 9 αρκετά πρόσφατα.

Αυτή είναι μια πιθανή και λογική εξήγηση, και ως τέτοια αναφέρθηκε από το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο του Ισραήλ KAN.

Το ισραηλινό ειδησεογραφικό πρακτορείο N12 δήλωσε ότι η πιθανότητα τα φώτα να προέρχονται από τους δορυφόρους Starlink της SpaceX διερευνάται περαιτέρω.

ethnos / scr

el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου