Σάββατο 30 Ιουλίου 2022

Μεταφορά κινεζικών δυνάμεων χωρίς διακριτικά απέναντι από Ταϊβάν: Πολεμικό συμβούλιο στο Πεκίνο: Στρατιωτική δράση & πρόβλεψη για παγκόσμιο χάος.
Του Βασίλη Καπούλα.

Έκτακτη σύγκληση του κορυφαίου κινεζικού think tank, υπεύθυνο για την χάραξη πολιτικής έναντι της Ταϊβάν πραγματοποιήθηκε χτες Παρασκευή και τα μηνύματα δεν είναι καθόλου θετικά.

Οι Κινέζοι αναλυτές, Leng Bo, Γου Γιονγκπίνγκ, Yang Mingjie,Wang Yunfei, εισηγήθηκαν ολοκληρωμένα μέτρα στρατιωτικής, πολιτικής, διπλωματικής φύσεως εναντίον των ΗΠΑ προειδοποιώντας ακόμη και για παγκόσμιο χάος.

Ένα από τα πιο ανησυχητικά σημάδια επερχόμενης κρίσης είναι η ξαφνική μεταφορά δυνάμεων του PLA που εντοπίστηκαν να κινούνται στην πόλη Hangzhou, το οποίο ανήκει στη Διοίκηση του Ανατολικού Θεάτρου Επιχειρήσεων με κατεύθυνση την επαρχία Fujian. Η επαρχία Φουτζιάν βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την Ταϊβάν

Οι στρατιωτικές δυνάμεις, τεθωρακισμένα, άρματα μάχης κτλ, δεν είχαν διακριτικά, κάτι πολύ περίεργο για απλές ασκήσεις, γεγονός που θυμίζει έντονα τις πολεμικές προετοιμασίες της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Υπενθυμίζουμε η περιοχή αυτή έχει κλείσει για στρατιωτικές ασκήσεις του κινεζικού Στρατού, κάτι που η Κίνα έχει κάνει σπάνια στο παρελθόν. Η άσκηση ξεκινά σήμερα.

Μεταφορά κινεζικών δυνάμεων χωρίς διακριτικά απέναντι από Ταϊβάν: Πολεμικό συμβούλιο στο Πεκίνο: Στρατιωτική δράση & πρόβλεψη για παγκόσμιο χάος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου