Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022

«Όποιος παίζει με την ΦΩΤΙΑ θα ΚΑΕΙ»! Ο Κινέζος πρόεδρος καλεί τις ΗΠΑ να μην προκαλέσουν ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ.

 Μήνυμα στον Μπάιντεν, μιλούσαν 2 ώρες και βάλε...

Μετά από 2 ώρες και 17 λεπτά τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον Αμερικανό ομόλογό του, Τζο Μπάιντεν, ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ εξέδωσε μια αυστηρή προειδοποίηση σχετικά με το λεπτό ζήτημα της Ταϊβάν: όσοι παίζουν με την φωτιά σίγουρα θα καούν.

«Η Κίνα είναι αποφασιστικά ενάντια στην ανάμειξη στις υποθέσεις της Ταϊβάν και θα υπερασπιστεί σθεναρά την κυριαρχία της», φέρεται να είπε σε μία δήλωσε που δείχνει πως ανά πάσα στιγμή ένας μεγάλος και ανεξέλεγκτος παγκόσμιος πόλεμος σε πολλαπλά μέτωπα μπορεί να ξεκινήσει!!!

Τα κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο Σι είπε στον Μπάιντεν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να τηρήσουν την «αρχή της μίας Κίνας» και τόνισε ότι η Κίνα αντιτίθεται σθεναρά στην ανεξαρτησία της Ταϊβάν και την παρέμβαση εξωτερικών δυνάμεων.

Το Πεκίνο έχει εκδώσει κλιμακούμενες προειδοποιήσεις σχετικά με τις επιπτώσεις σε περίπτωση που η Πελόζι ή ο Μπάιντεν- επισκεφθούν την Ταϊβάν, μια κίνηση που θα ήταν μια δραματική, αν και όχι άνευ προηγουμένου, ένδειξη υποστήριξης των ΗΠΑ στο νησί.

«Όσοι παίζουν με τη φωτιά θα καούν μόνο», αναφέρουν τα κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης πως ειπώθηκε στον Μπάιντεν. «Ελπίζουμε ότι η αμερικανική πλευρά μπορεί να το δει αυτό ξεκάθαρα».

Ο Λευκός Οίκος είπε ότι η κλήση διήρκεσε πάνω από δύο ώρες. Αμερικανοί αξιωματούχοι είχαν πει ότι οι δύο ηγέτες είχαν μια ευρεία ατζέντα, συμπεριλαμβανομένης της συζήτησης για την επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία, την οποία η Κίνα δεν έχει ακόμη καταδικάσει.

Όταν ο Μπάιντεν μίλησε για τελευταία φορά με τον Σι τον Μάρτιο, προειδοποίησε για «συνέπειες» εάν το Πεκίνο παράσχει υλική υποστήριξη στον πόλεμο της Ρωσίας και η κυβέρνηση των ΗΠΑ πιστεύει ότι αυτή η κόκκινη γραμμή δεν έχει ξεπεραστεί τους τελευταίους μήνες. Ωστόσο, οι διεθνιστές της Δύσης προκαλούν σε όλα τα μέτωπα!!!

el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου