Σάββατο 25 Ιουνίου 2022

Επικίνδυνη κλιμάκωση -Τουρκία: Συνελήφθη Έλληνας κατάσκοπος της ΕΥΠ! -«Οι Τούρκοι τον εξαφάνισαν», λέει το ΥΠΕΞ (upd).

Επικίνδυνη κλιμάκωση παρατηρείται στα ελληνοτουρκικά, με την Τουρκία να κατηγορεί την Ελλάδα για κατασκοπεία και να αποκαλύπτει πως «συνέλαβε Έλληνα κατάσκοπο της ΕΥΠ».


Πιο αναλυτικά, τον Έλληνα πολίτη Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα υποστηρίζει ότι συνέλαβε η ΜΙΤ για κατασκοπεία υπέρ της Ελλάδας, σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

 

Πηγές των τουρκικών μέσων υποστηρίζουν ότι η ΜΙΤ αποκάλυψε ότι η ΕΥΠ χρησιμοποιούσε τον Αμπάρα ως κατάσκοπο για την Τουρκία.

Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι συμπεριφερόταν σαν επιχειρηματίας στα ταξίδια του στην Τουρκία και επιδόθηκε σε κατασκοπευτικές δραστηριότητες υπό το πρόσχημα του εμπορίου.

Επίσης, υποστηρίζουν ότι συγκέντρωνε πληροφορίες για τον τουρκικό στρατό στα σύνορα και τις μετέφερε στις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες.

Σύμφωνα με τους ίδιους ισχυρισμούς, έκανε επίσης έρευνες για τους Σύρους που βρίσκονται στην Τουρκία καθώς και τους επιχειρηματίες γκιουλενιστές και μέλη του PYD (Κούρδων της Συρίας) που εγκαθίστανται στην Ελλάδα με εντολή της ΕΥΠ.

Πάντως, αρμόδιος κυβερνητικός αξιωματούχος ανέφερε ότι ο Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα, ο οποίος σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ συνελήφθη για κατασκοπεία δεν έχει σχέση με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και τόνισε ότι οι ελληνικές Αρχές παρακολουθούν την υπόθεση και καταβάλλουν προσπάθειες για να να μάθουν περισσότερα σχετικά με την ταυτότητα και την ιδιότητά του.

Την υπόθεση παρακολουθεί στενά και το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Οι Τούρκοι τον εξαφάνισαν», λέει το ΥΠΕΞ.

Όπως μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN η Αλεξία Τασούλη, επικαλούμενη πηγές του υπουργείου Εξωτερικών, η εξαφάνιση του είχε δηλωθεί στην ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα, πριν από λίγες εβδομάδες. «Έκτοτε η ελληνική πρεσβεία είχε επανειλημμένα και μετ επιτάσεως θέσει το ζήτημα στις τουρκικές αρχές, οι οποίες όμως ουδέποτε έδωσαν κάποια απάντηση».

 

Από την πλευρά της, η Μαρία Ζαχαράκη μετέδωσε πως ο Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα είναι συριακής καταγωγής με ελληνική υπηκοότητα και είναι έμπορος χαλιών στο επάγγελμα.

Ο Αμπάρα είχε πάει με Έλληνα συνεργάτη του στην επαρχία αυτή της Τουρκίας για να αγοράσουν χαλιά. Εκεί τους επιτέθηκε μία ομάδα ενόπλων με πολιτικά ρούχα και στη συνέχεια τον συνέλαβαν.

Αλλά ακόμη παραμένει άγνωστο από τότε πού βρίσκεται κρατούμενος και με ποια κατηγορία.

warnews247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου