Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022

Το βαθύ τουρκικό κράτος μιλά για ιερό πόλεμο κατά Ελλάδος...με οράματα-Νέοι βανδαλισμοί στην Αγία Σοφία.

 Στο γκρεμό η δημοτικότητα Ερντογάν ενώ οι Τούρκοι πολίτες είναι λίγο πριν την εξέγερση-Τα παίζει όλα για όλα η Άγκυρα.

Για ιερό πόλεμο κατά της Ελλάδος ομιλεί ουσιαστικά το τουρκικό βαθύ κράτος, μέσω πολύ γνωστού Ιμάμη, ο οποίος μάλιστα μίλησε και για όραμα για νίκη κατά των Ελλήνων.  

Ο ίδιος μέσω κοινωνικού δικτύου αναφέρει σχετικά ότι “Έχω δηλώσει εδώ και καιρό ότι θα γίνει πόλεμος ( με την Ελλάδα), και όλα τώρα φαίνονται ξεκάθαρα. Δεν υπήρχαν τέτοιες εξελίξεις όταν είδα το όραμα. Ο πόλεμος πλησιάζει. Κάνω μια προειδοποίηση για γεγονότα μετά τις διακοπές τον Ιούλιο. Είδα τον αριθμό 107. Μπορεί να γίνει πόλεμος μετά τις 10 Ιουλίου”.

Το ιερατείο της Τουρκίας, όπως ο συγκεκριμένος Ιμάμης αποτελεί την βαριά “μηχανή” της τουρκικής θρησκευτικού τύπου προπαγάνδας, με στόχο φυσικά τα εκατομμύρια των φανατικών του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ, τα οποία δρουν ως “πραιτωριανοί” του Ερντογάν, όπως έδειξε και η απόπειρα πραξικοπήματος το 2016.

Μεγάλες μάζες των οπαδών του ΑΚΡ, οι οποίοι είναι φανατικοί ισλαμιστές, έχουν εξοπλιστεί με αυτόματα όπλα εδώ και μεγάλο διάστημα, και είναι έτοιμοι να δράσουν κυρίως στο εσωτερικό της χώρας, αλλά και όπου αλλού απαιτηθεί, για να μείνει στην εξουσία το στυγνό καθεστώς του Τούρκου προέδρου.    

Συνεχίζονται οι βαρβαρότητες- Έσπασαν μάρμαρα στην Αγία Σοφία.

Την ίδια στιγμή, σίγουρα όχι τυχαία συνεχίζονται οι καταστροφές στην Αγία Σοφία, η οποία έχει μετατραπεί από μουσείο σε τζαμί, από ισλαμιστές που ουσιαστικά με αυτόν τον τρόπο εκδικούνται τον ελληνισμό και το Βυζάντιο που τόσο ενοχλεί τους Τούρκους.

Ο Τούρκος ξεναγός Özlem Kabasakal δήλωσε ότι τα ιστορικά μάρμαρα έσπασαν σε πολλά σημεία αναφέροντας: "Αυτή η ιστορική δομή έχει υποστεί μεγάλη ζημιά".

Η καταστροφή από τους απογόνους των Σελτζούκων Τούρκων συνεχίζεται στην Αγία Σοφία, της οποίας οι πόρτες έχουν καταστραφεί, οι τοίχοι έχουν ξεφλουδιστεί, ενώ η όλη κατάσταση ξεφεύγει πλέον από τα χέρια των υπευθύνων.

Διαπιστώθηκε ότι και άλλα τμήματα των μαρμάρων, μερικά από τα οποία είχαν προηγουμένως καταστραφεί, στην Αυτοκρατορική είσοδο στην Αγία Σοφία, είναι σπασμένα.

Ο Τούρκος ξεναγός ανέφερε: , «Αυτό το ιστορικό κτίριο έχει υποστεί μεγάλη ζημιά. Όταν η Αγία Σοφία ήταν μουσείο, την επισκεπτόταν όλοι οι επισκέπτες με μεγάλο σεβασμό».

Καζάνι που βράζει η Τουρκία κατά Ερντογάν λόγω ακραίας φτώχειας.

Τούρκοι εργαζόμενοι συγκρούστηκαν με πέτρες και ξύλα στον πυρηνικό σταθμό Akkuyu, που είναι υπό κατασκευή στη Μερσίνα.

Η περιοχή μετατράπηκε σε πεδίο μάχης,αφού σύμφωνα με τους ισχυρισμούς, οι υπεργολάβοι με το όνομα Aydıner και Sinerj είχαν διαφωνία για τα υλικά, ενώ πίσω από όλα κρύβεται η μη καταβολή κεφαλαίων για το έργο, και κατ’ επέκταση η καταβολή μισθών στους εργάτες.

Μια λογομαχία εξελίχθηκε σε χοντρό καυγά, στον οποίο χρησιμοποιήθηκαν σίδερα, ξύλα, και πέτρες, ενώ ο χώρος κατασκευής μετατράπηκε σε πεδίο μάχης.

Η συμπλοκή, που κράτησε περίπου 15 λεπτά, και τερματίστηκε αποφεύχθηκε με επέμβαση του προσωπικού ασφαλείας και της τουρκικής στρατο-χωροφυλακής.

 

Επίσης σε άλλο περιστατικό που δείχνει την μεγάλη οργή των Τούρκων πολιτών, νεαρός άνδρας σε συνέντευξη στο δρόμο στην Κωνσταντινούπολη, άφησε το στίγμα του στα social media.

Ο νεαρός είπε χωρίς να φοβάται το καθεστώς Ερντογαν: «Ενώ ζούμε σε μια παραδεισένια χώρα όπως η Τουρκία, ζούμε  στον πάτο της φτώχειας.

Γιατί να γίνεται αυτό; Σε τι διαφέρουμε από την Ευρώπη; Μπορούμε να είμαστε καλύτεροι από αυτούς λόγω τουρισμού και βιομηχανίας. Είμαστε σε πρώην ελληνικές περιοχές που ζούσαν αρχαίες φυλές, και αποτελούμε το κομβικό σημείο της Ασίας, αλλά γιατί βρισκόμαστε όμως στον πάτο της φτώχειας;

Η μητέρα μου είναι δασκάλα. Σπουδάζω αραβικά. Όλοι φοράνε μαντίλα, αλλά δεν έχει νόημα πια να φοράμε μαντίλα. Γεμίζει η χώρα μας με Σύρους και Αφγανούς μόνο για ψήφους», δήλωσε ο ίδιος δείχνοντας την οργή των νέων στην Τουρκία που αποτελούν ένα τρομερό νούμερο των 30 εκατ κατοίκων, αλλά και την προσπάθεια του καθεστώτος να τραβήξει ψήφους από τους μετανάστες στην χώρα.

Οι δημοσκοπήσεις καταβαραθρώνουν τον Ερντογάν.

Η Metropoll Research μοιράστηκε τα αποτελέσματα της έρευνας του Ιουνίου σχετικά με την πολιτική του Τούρκου προέδρου  Ρ.Ν. Ερντογάν.

Σύμφωνα με την έρευνα, το ποσοστό όσων δεν εγκρίνουν  το έργο του Ερντογάν ξεπέρασε και πάλι το 50%.

Τα αποτελέσματα της έρευνας τράβηξαν την προσοχή των συμβούλων του σουλτάνου που βλέπουν ότι χάνουν το παιχνίδι στην χώρα.

Οι συμμετέχοντες ρωτήθηκαν : «Εγκρίνετε τον τρόπο με τον οποίο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ασκεί την Προεδρία του;»

Το 51,6% είπε «Όχι, δεν την εγκρίνω», ενώ το 44,2 τοις εκατό είπε «Ναι, εγκρίνω», ενώ το 4,2 τοις εκατό απάντησε «Δεν έχω ιδέα/Δεν απαντώ».

“Η Τουρκία έχει υποφέρει σε διάφορους βαθμούς από προηγούμενες κρίσεις, αλλά τώρα αντιμετωπίζει μια πιο σοβαρή”, παραδέχθηκε προχθές ο γνωστός Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου στα μέλη του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.

"Σήμερα ο λαός μας αντιμετωπίζει υψηλό πληθωρισμό, αυξανόμενες τιμές και αυξανόμενο κόστος ζωής. Δεν το αρνούμαστε, αυτά είναι γεγονότα. Αλλά αυτές οι κρίσεις επηρεάζουν βαθιά ολόκληρο τον κόσμο", είπε ο Τσαβούσογλου.

Ο Τσαβούσογλου κατηγόρησε επίσης την αντιπολίτευση της χώρας ότι χρησιμοποιεί την οικονομική κρίση «για να δημιουργήσει δυσαρέσκεια».

Ο πληθωρισμός της Τουρκίας ήταν 73,5 τοις εκατό τον Μάιο και η λίρα έχει ήδη χάσει περίπου το 20 τοις εκατό της αξίας της το 2022.

Η Ανεξάρτητη Ομάδα Μελέτης για τον Πληθωρισμό της Τουρκίας (ENAG) εκτίμησε τον πληθωρισμό σε 160,8% τον Μάιο, λέγοντας ότι θα μπορούσε να φτάσει στο 200%.

Εν τω μεταξύ, η ερευνήτρια Gizem Ozkan διαπίστωσε ότι το 28,5% των φτωχών στην Τουρκία εργάζεται με μεροκάματο, ένα το 24% είναι αυτοαπασχολούμενοι, καθώς  το 32% κάνει απλήρωτες δουλειές του ποδαριού.

Για αυτούς ακριβώς τους λόγους και για πολλά άλλα ουρλιάζουν οι σύμβουλοι του Ερντογάν κατά της Ελλάδος, θέλοντας να σώσουν την παρτίδα, όντας όμως έτοιμοι να φτάσουν στα άκρα με την χώρα μας.

Αν θελήσουν όμως να φτάσουν ως εκεί οι Τούρκοι, τους αναμένουν οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, που γνωρίζουν ότι πιθανότατα πλησιάζει η πιο μεγάλη ώρα με την γειτονική χώρα μετά το  καλοκαίρι του 1974 και την εισβολή στην Κύπρο.

pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου