Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2021

ΘΡΙΛΕΡ στο ΑΙΓΑΙΟ: Οι Τούρκοι έστειλαν ΤΕΡΑΣΤΙΑ καραβιά μουσουλμάνων – Η Αθήνα ζητά να γυρίσουν πίσω, vid.

 Μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης που έχουν πραγματοποιηθεί στην Ανατολική Μεσόγειο. ΠΛΕΟΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΠΛΟΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΟΧΙ ΠΙΑ ΒΑΡΚΕΣ!

Ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών βρισκόταν σε εξέλιξη, υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Όπως μεταδίδεται, από το βράδυ της Τετάρτης, η επιχείρηση επικεντρώθηκε στην θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Κρήτης.

Σύμφωνα με τις νεότερες εξελίξεις, το τουρκικό πλοίο που μεταφέρει 450 μετανάστες και εξέπεμψε SOS, σε περιοχή ανοιχτά της Κρήτης, ρυμουλκείται από το Ελληνικό Λιμενικό Σώμα και οδηγείται στην Κάρπαθο.

Νωρίτερα, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ ενημερώθηκε για την ύπαρξη φορτηγού πλοίου σημαίας Τουρκίας, στην θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Κρήτης, στο οποίο επιβαίνουν πάνω από 450 άτομα τα οποία, κατά δήλωση τους, απέπλευσαν από την Τουρκία.

To εν λόγω φορτηγό πλοίο, με την συνδρομή του πλοίου ανοικτής θαλάσσης του Λιμενικού οδηγείται σε ασφαλές σημείο. ΠΛΕΟΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΠΛΟΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΟΧΙ ΠΙΑ ΒΑΡΚΕΣ!

Η Ελλάδα ζητά από την Τουρκία να πάρει πίσω την καραβιά που έστειλε! Συγκεκριμένα, ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος σε συμφωνία με το υπουργείο Εξωτερικών και με την έγκριση του Νίκου Δένδια, έστειλε αίτημα στην Άγκυρα για να παραλάβει πίσω τους παράνομους μετανάστες, όπως είναι υποχρεωμένη να κάνει βάση της ευρωπαϊκής σύμβασης που έχει υπογράψει. Μέχρι τότε, το φορτηγό πλοίο με την τουρκική σημαία, θα μεταφερθεί στην Κάρπαθο και οι μουσουλμάνοι, ΟΛΟΙ ΑΝΤΡΕΣ, θα φιλοξενηθούν σε Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης που έχουν πραγματοποιηθεί στην Ανατολική Μεσόγειο.

el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου