Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας εξέδωσε ανακοίνωση με χάρτες για τις έρευνες που κάνει το Oruc Reis απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης περί υποχωρητικότητας!

Η ανακοίνωση αλλά και οι χαρτες προμηνύουν κλιμάκωση της έντασης καθώς Τούρκοι δηλώνουν αποφασισμένοι για την υποστήριξη της Γαλάζιας Πατρίδας.

Η ανακοίνωση και οι χαρτες:

«Σε ορισμένα ΜΜΕ δημοσιεύτηκαν μη ρεαλιστικές και παραπλανητικές πληροφορίες σχετικά με τις NAVTEX που εκδόθηκαν σχετικά με τις δραστηριότητες του σκάφους σεισμικής έρευνας Oruç Reis, στο πλαίσιο του έργου συλλογής σεισμικών δεδομένων για λογαριασμό της Turkish Petroleum Corporation (ΤPAO) και των δραστηριοτήτων γεώτρησης.

Οι δραστηριότητες σεισμικών ερευνών από το Oruç Reisστη Μεσόγειο, το πλοίο  Barbaros Hayrettin Paşa στη Μαύρη Θάλασσα και οι γεωτρήσεις των πλωτών γεωτρυπάνων Fatih και Kanuni συνεχίζονται υπό τη συνοδεία και τον έλεγχο Μονάδων του Στόλου μας και Αεροπορικών Δυνάμεων.

Οι περιοχές που καθορίζονται στις τρέχουσες δραστηριότητες έρευνας και γεώτρησης καθορίζονται σύμφωνα με τις επιστημονικές, τεχνικές απαιτήσεις και ανάγκες εντός της υφαλοκρηπίδας μας (Εικόνα-1), η οποία καθορίστηκε από τη Συμφωνία Υφαλοκρηπίδας που υπογράψαμε με την ΤΔΒΚ το 2011 και κοινοποιήθηκε στον ΟΗΕ στις 18 Μαρτίου 2020.

Σε αυτό το πλαίσιο, η περιοχή όπου διεξάγει έρευνες το πλοίο Oruç Reis στα νοτιοδυτικά του κόλπου Mersin(Εικόνα-2) περιλαμβάνεται σε NAVTEX που εκδόθηκε από τις αρχές μας.

Είναι σαφές ότι οι ισχυρισμοί που διατυπώθηκαν είναι εντελώς αναληθείς.

Σε μια τέτοια περίοδο που οι δραστηριότητες εντός της ΓΑΛΑΖΙΑΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ μας διεξάγονται πιο έντονα από ποτέ με το συντονισμένο έργο των αρμόδιων υπουργείων και ιδρυμάτων, υπάρχει υστεροβουλία, αν δεν υπάρχει άγνοια, πίσω από τους ισχυρισμούς και τις κατηγορίες θα παραπλανούν και βλάπτουν τα εθνικά μας συμφέροντα.

Η προστασία και η υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των συμφερόντων στη ΓΑΛΑΖΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ μας θα συνεχιστεί με αποφασιστικότητα, όπως συνέβη μέχρι τώρα».

 

 

Εικόνα 1

Εικόνα 2

militaire.gr